REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Şeful CNAS are în vedere crearea unui „pachet complet“ pentru bolnavul oncologic - de la diagnosticare la monitorizare

Şeful CNAS are în vedere crearea unui „pachet complet“ pentru bolnavul oncologic - de la diagnosticare la monitorizare

Replica API 17 octombrie 2019 | 00:00 215

Vasile Ciurchea, foto b1.ro

Preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat joi, la Parlament, că are în vedere crearea unui "pachet complet" pentru bolnavul oncologic, cu tot ceea ce are nevoie un astfel de pacient de la momentul diagnosticării, pe parcursul tratamentului, până la monitorizare şi activităţi medicale de suport.

"Ne gândim, am discutat cu doamna ministru în urmă cu ceva timp, nu cu mult timp, să creăm un pachet pentru bolnavul oncologic, un pachet complet, cu tot ce are nevoie de la momentul diagnosticării, pe parcursul tratamentului, monitorizare şi activităţi medicale de suport conexe, gen kinetoterapie, consiliere psihologică, şi să venim cam cu tot ceea ce beneficiază pacienţii în străinătate să beneficieze şi în România. (...) Nu e chiar uşor să construieşti un asemenea pachet, dar ne ghidăm după ce fac alţii, discutăm cu toate comisiile de specialitate şi sigur că, până la urmă, vom crea un pachet. (...) În momentul de faţă o problemă este monitorizarea pacientului oncologic, între cele şase cure sau cinci cure câte fac şi atunci, creând acest pachet, vom scoate pacientul oncologic din masa mare de pacienţi în ceea ce priveşte investigaţiile paraclinice, fie imagistică, fie laborator", a susţinut Ciurchea.

Referindu-se la accesul moleculelor noi în tratamentul cancerului, el a spus: "În ceea ce priveşte accesul moleculelor noi pentru tratament, într-un timp foarte scurt, vor putea intra foarte repede, noi uitându-ne la rezultat. Deci controlând rezultatul dăm acces foarte repede şi atunci nu mai există acea problemă de aşteptat nu ştiu cât. Pacienţii din România nu au acces la tratamente moderne, pacienţii din celelalte ţări din Uniunea Europeană au acces, deci este o discriminare".

Şeful CNAS a spus că a luat în calcul şi crearea unor centre regionale sau universitare de oncologie în care să se aplice protocoale internaţionale, iar apoi tratamentul propriu-zis să fie urmat "cât mai aproape de casa pacientului". AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma sefule de la CNAS dar de medici care mana in mana cu farmacisti si cu angajati CNAS deconteaza retete false cand te ocupi?,sau tu nu stii ca se deconteaza retete chiar si pe mumele pacientilor morti.Ia vorbeste tu cu ministrului sanatati sa ceara asta parlamentarilor sa dea o lege care sa oblige CNAS sa le trimeteti anual acasa pacientilor cati bani a platit pentru ei,caci tot din bani lor si ai statului platiti,nu costa mult un clic dupa care puneti plicul la posta.
0
0
Astia care spun ca se ocupa de sanatate. Daca voi urati oamenii, cum de va ocupati de asa domeniu? Daca de atatia ani nu exista fonduri toata luna la laboratoare ca sa putem face macar analize decontate, cum de aveti curaj sa stati inca pe functii?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212