REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ȘEFUL Gărzii de Mediu Tulcea, cercetat de procurorii constănțeni pentru FALS

ȘEFUL Gărzii de Mediu Tulcea, cercetat de procurorii constănțeni pentru FALS

Replica API 25 martie 2021 | 15:24 3632

Gelu Cazacioc, patronul firmei care ar fi trebuit să se ocupe cu incinerarea oilor de pe nava Queen Hind, scufundată în Portul Midia, în noiembrie 2019, a fost cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, el fiind acuzat de furt de curent, la Smârdan (Tulcea). Totodată, potrivit informațiilor noastre, Nicolae Acceleanu, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, este cercetat pentru fals. În ceea ce privește poluarea zonei, procurorii continuă cercetările.

Din câte se pare, societatea lui Gelu Cazacioc ar fi fost branșată ilegal la rețeaua de furnizare a energiei electrice, datoria fiind una destul de mare. Aici ar fi intervenit și șeful Gărzii de Mediu Tulcea.

Citește și: PERCHEZIȚII în CAZUL oilor de pe nava Queen Hind, SCUFUNDATĂ la MIDIA: DEZASTRU ECOLOGIC!

Amintim că autoritățile din Tulcea au anunțat că, în cursul zilei de joi, 21.01.2021, la ora 10.00, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea a avut loc o şedinţă a Centrului Local de Combatere a Bolilor la care, pe ordinea de zi, a fost introdus şi un punct cu privire la un teren agricol de pe raza teritorială a comunei Smârdan, contaminat cu leşuri de origine animală. De asemenea, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au efectuat, miercuri, 20 ianuarie, percheziții în zonă.

Oamenii legii au găsit pe respectivul teren cadavre ale animalelor, iar bălțile din zonă erau pline de sânge și de resturi din cadavre. Mai exact, oile scoase de pe nava scufundată au fost pur și simplu îngropate în respectiva zonă, sau, pur și simplu, aruncate. Prin urmare, este vorba de un real dezastru ecologic.

Citește și: AUTORITĂȚILE intervin pe TERENUL unde erau ÎNGROPATE oile de pe nava Queen Hind

” Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a pus în aplicare, miercuri 20 ianuarie a.c., două mandate de percheziţii domiciliare, în două locaţii situate pe raza localităţii Măcin, judeţ Tulcea. În cauză au fost delegaţi poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, Agenţia Protecţia Mediului - Tulcea, Direcţia de Sănătate Publică – Tulcea, pentru stabilirea legalităţii modului cum s-a derulat activitatea de incinerare ovinelor înecate pe nava eşuată în luna noiembrie 2019 în Portul Midia. În urma activităţilor desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit faptul că, mare parte dintre deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate”, potrivit anchetatorilor.

Video:

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
firma lui cazacioc a avut contracte cu primaria Constanta
1
0
imputiti... nu poti sa lasi pe mana astora nici un pahar cu apa
4
0
Cel putin 25 de ani de puscarie sa faca! Toti, inclusiv aia de la Midia!
4
0
Haiku : Barcute in nisip, teren de golf imputit, clubul primarilor vechibsi noi din ...Poarta... . Beeeh
2
0
Mai disjungeti inca 5 dosare daca mai sapati. Ala nu le-a ingropat singur, nu stiu de ce presimt dar se va ajunge la vreun pardid. Ceva comisoane, aprobari, ochi inchisi. Asta e stat mafiot organizat nimic nu e la intamplare fara sa fi inchis unii ochii. Angajarile in institutii se fac si se vor face pe cumetrii mult timp de acum incolo. Daramati aceste cuiburi
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108