REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SENSUL GIRATORIU DE PE SOVEJA, COŞMARUL CONSTĂNŢENILOR! AUTORITĂŢILE NU SUNT DE ACORD

SENSUL GIRATORIU DE PE SOVEJA, COŞMARUL CONSTĂNŢENILOR! AUTORITĂŢILE NU SUNT DE ACORD

Replica API 11 iulie 2018 | 00:00 520

Sensul giratoriu în formă de clepsidră, amplasat pe strada Soveja, între Palatul Copiilor și Delfinariu, s-a transformat în coșmarul șoferilor de la malul mării. Aceștia susțin că sunt prea multe viraje de efectuat pe o distanță prea mică, incomodă fiind și forma acestuia, respectiv că se lătește la capete. De partea cealaltă, autoritățile susțin că sensul giratoriu și-a făcut treaba până acum, la modul că în zonă nu au mai fost înregistrate accidente cu victime.

Încă din aprilie 2014, Primăria Constanța a emis un certificat de urbanism, care viza construirea unui hipermarket la malul mării. Acesta este amplasat în apropiere de Delfinariu, lângă Palatul Copiilor, pe locul fostei baze a RATC. Tot la acea dată s-a dat avizul și pentru lărgirea străzii Chiliei, amenajarea unei străzi paralele cu aceasta și construirea sensului giratoriu. Acesta a căpătat, în final, o formă neobișnuită, de clepsidră. Un fel de 2 în 1 am putea spune, care să cuprindă atât intersecția cu strada Chiliei, cât și accesul spre magazin. Însă, odată pus în funcțiune, iată că a devenit un coșmar pentru șoferi.

”Sunt foarte multe viraje de efectuat pe o distanță scurtă, șoferii nu-și țin banda din această pricină și se creează un haos. Sunt foarte multe tamponări în zonă, este horror!”, a spus un șofer. ”Nu știu cine l-a gândit, dar dacă tot se voia forma aceasta care să cuprindă și intersecția cu Chiliei cât și accesul la Lidl, puteau să nu-l facă atât de lat la capete. Mai bine mai îndreptau benzile de mers. Este un coșmar”, a spus altul.

De precizat este și faptul că, potrivit informațiilor noastre, în zonă se înregistrează foarte multe tamponări: ”Am auzit de la o firmă de asigurări că în acel sens giratoriu se ciocnesc frecvent autovehiculele. Dacă era ceva mai drept și nu atât de lat la capete, poate că altfel stăteau lucrurile”, ne-a spus un alt participant la trafic. De cealaltă parte, autoritățile susțin că sensul giratoriu a fost gândit bine și că și-a făcut ”treaba” până acum.

Reprezentanții Primăriei Constanța au precizat că există o comisie care a analizat situația, iar Poliție Rutieră a dat avizul. ”Sensul giratoriu nu este prost gândit, este ok, este autorizat, are menirea să limiteze viteza în zona respectivă pentru că, în special pe sensul dinspre Lăpușneanu către Mamaia, de când s-a amenajat, nu am mai avut accidente cu victime acolo, doar tamponări. El și-a atins scopul până acum. Că nu se respectă exact benzile, asta nu înseamnă că nu este el bun. Nu există nicăieri prevăzut că o intersecție tip sens giratoriu trebuie să fie un cerc.

Doar indicatorul ne duce cu gândul la acest aspect. Spre exemplu, la intrare în Cluj este o intersecție, cu reguli de sens giratoriu, iar insula din mijloc este un triunghi. Că sunt cercuri mai mici, cum e la strad București cu 1 Decembrie 1918, că sunt cercuri mai mari, cum e la Aurel Vlaicu cu varianta Ovidiu adică DN3C, că sunt valuri cum e pe drumul Mamaia – Năvodari, că e clepsidră, toate sunt sensuri giratorii.

Dar cert este că în zonă s-au redus accidentele. Are un dublu rol: fluidizează traficul pentru că este vorba și de intrarea într-un centru comercial și de intersecția cu strada Chiliei, care era problematică, dar și te obligă să reduci viteza”, au declarat, pentru ”Replica”, polițiștii rutieri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca esti corect, la 30 km pe ora nu are cum sa se intample ceva.
0
0
Oricat de ciudat ar fi sensul giratoriu, daca se tine banda si limita de viteza, totul e ok.
0
0
Un sens giratoriu in forma de pizda se poate face??
8
0
Era suficient un sens normal la intersectia cu strada chiliei. Cine vine dinspre mamaia poate face sensul de la peco rompetrol ca sa intre la supermarket. Ar tb ca inainte de majoritatea sensurilor giratorii sa fie amplasate pe carosabil limitatoare de viteza ,vezi limitatoarele de la greci la trecerile pt pietoni, si atunci aceste sensuri vor fi mult mai utile.
2
1
Pai te obliga sa reduci viteza din mai multe motive: 1. Ca sa iti bagi ceva in el de "sens giratoriu". 2. Ca sa te miri : Ce p... mea au facut astia aici?. 3. Cati banisau spaga a dat LIDL sa se faca mizeria asta?. Si 4 Trebuie sa mai fii atent si la soferii care nu isi tin banda in nu stiu ce e ala, ca sens giratoriu nu este.5. Iar te miri: Ba, Politia nu trece pe aici sau cum a dat avizul? In forma de oval am mai vazut sens, dar de ca..t, nu...
9
1
Este normal sa amplasezi o asemnea constructie incat sa nu mai iasa toti in fata ta, plus restrictioneaza viteza. Este civilizat. Chiar asa de greu e sa virezi putin? Daca circuli cu 60 70 in sensul giratoriu este logic sa te ia ameteala. PS: dati vina pe primar de parca s a dus acolo si a spus sa faca un sens in forma de clepsidra. S a facut un studiu de evaluare si s a luat, probabil, cea mai buna solutie.
6
2
Este o mare PORCARIE de sens giratoriu.
4
4
I-o molfaie imbecilului supt birou.
4
0
Pai cum sa tina banda toti scandalagii astia de tastatura? Cum sa respecte si viteza ? Ce sa le ceri la onaninstii astia asistati social ?
4
7
in opinia mea, dac tii banda de incadrare este foarte ok
6
6
Comisia de Rutiera. Deci sunt mai multi incompetenti decat Adrian Capatana si directorul lui Andrei Florin. Niste slugi ai primarului si clica lui.
9
0
La fel au distrus si intersectia de la Tomis 3. Se vede clar intentia de a cheltui cat mai multi bani fara rost. Benzile s-au ingustat, au plantat panourile acelea opace intre sensuri, total inutile, care nu fac decat sa impiedice vizibilitatea la giratoriul de intrare la City, din Lapusneanu. Daca tot au bani prea multi, de ce nu au facut macar un zid de 2-3 m acolo... Sa fie siguri ca vine vremea cand vor da socoteala...
10
2
Daca l-ati votat pe Fagadau primar acum stati si plangeti pana va ia dracu! Beliti ochii la urmatoarele alegeri si ganditi inainte sa mai alegeti un primar papagal! Cel mai prost primar de cand a luat fiinta municipiul Constanta.Asa va trebuie! Dar Fagadau mai vrea un mandat....asa ca alegeti-l in 2020 iarasi .
12
0
Sa traiesti in Constanta de azi este un calvar. Traficul haosul urbanistic gunoaiele de tot soiul incompetenta autoritatilor poluarea nesimtirea fac din orasul de la mal de Mare un loc contaminat cu ce este mai rau. Raul facut de actualii si fostii corupti nu mai poate fi indreptat. Un dezastru natural mai poate indrepta lucrurile. Cine si cum sa repare toate nenorocirile?... Incompetenta prostia coruptia si cardasia au distrus un oras cu potential.
16
1
de 50 ani de cand sunt constantean orasul asta nu a fost vreodata in asa stare de degradare si aglomeratie...si se pare ca va fi mai rau. Singura solutie e Chitac la primarie sau vreunul de al lui Ciolos. USR dezamagire totala...tinerii frumosi si liberi...care nu stiu nimic.
14
4
idioti am ales ,asta avem !
13
1
Romanii,cei mai prosti soferi din UE.Clar!90% arierati.
6
11
mai lipsesc vreo 2 stalpi pe mijlocul soselei ca sa fie treaba buna, cel mai idiot sens ever in frunte cu ala care la proiectat.
19
1
incompetenta isi spune cuvantul inca o data
20
1
Babu si cu soarecele lui pe nume Adrian Capatana un idiot incompetent sustinut in functie la Confort Urban de Babu ! Ei conduc si decid ! Comisia de Rutiera exista numai pe hartii dar in rest sunt numai niste catei ai lui Babu ! Rusine oamenilor din Comisie !!
24
6
este foarte bun , nu se mai ....taie linia , nu mai sunt tamponari . Europene , s-o futi pe ma-ta in gura !
9
15
Data viitoare o sa faca sens giratoriu in jurul parcului tabacarie ca e mai simply
15
0
ei nusi tin banda in sensul giratoriu normal
11
1
Frustratule, in 2014 Babu nu era in primarie. Probabil ti-a taiat niste mangle de comentezi aiurea...
8
15
Soseaua lui Pocora si Matei , Podul care nu mai face fata traficului , Sensurile giratorii , Santierele cu moloz si praf in Iulie ... din Tabara si Depozit , Consilierii locali imobiliari ...o sa-i mai aleaga Pulea, Politia Locala ... lacheii Primariei ! Singurul baiat bun este Dnul Chelaru Florin ! E bun ... pt ca nu deranjeaza pe nimeni ! Draghici poate sa-si faca carciuma pe terenul Taberei si restul de consilieri ... mish-mashuri !
14
3
Daca nu va place veniti la Navodari, orasul in care primarii saruta Codul Penal in locul Evangheliei. Aici sunt sensuri perfect rotunde. Matei sa traiasca si p..sa ne-o..
10
6
un senes GIRAtoriu nu e rotund? denumirea spune totul ,ce nu ati facut ala in froma de pula daca tot nu conteaza,pana si pe semne arata un cerc!si ce e asta ca nu mai sunt cu victime doar tamponari? pai nu trebuie sa fie de nici unele bah prostilor ,sunteti praf ca robi in las fierbinti,doar ca ala joaca un rol.care arata din pacate realitatea trista a idiotilor cu girofare ,care le aprind si ei cand le vine sa se cace,sa ajunga mai repeda acasa!!cum asa ceva?e ca si cum ati spune:persoanei in cauza i am montat un dop in cur,nu va mai fi violat doar o va lua la muie.pffff,ireal asa ceva!
35
8
Sigur ca da ! Sensul giratoriu poate fi si patrat ! Futu-va-n gura de analfabeti !!!
28
8
Mai e nevoie sa spunem cine e seful comisiei de circulatie? E ala care se scobea cu unghia in dinti cand depunea coroane de flori!!! Da, da. e asa zisul vice primar al Constantei, celebrul Babu! Ce pretentii sa ai de la el???
31
2
Nu am vazut nicaieri asa ceva. si trecem zilnic pe acolo deabia ne am obisnuit. mai face dreapta cate unul pe mijloc, trebuie sa fii foarte atent cand treci pe acolo
23
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108