REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Servicii de pază în regim de urgenţă la Centrala Nucleară. Ce a făcut firma după ce a primit contractul este incredibil

Servicii de pază în regim de urgenţă la Centrala Nucleară. Ce a făcut firma după ce a primit contractul este incredibil

Replica API 12 ianuarie 2018 | 00:00 646

Fără activitate şi implicată în afaceri penale

Fără activitate şi implicată în afaceri penale

Nuclearelectrica a atribuit în regim de urgenţă un contract pentru servicii de pază a Unităţilor 3 şi 4, precum şi a altor obiective din incinta Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă. Înţelegerea a fost parafată cu o firmă fără activitate de la înfiinţarea ei, în 2015, ai căror patroni sunt implicaţi într-un mega-dosar DIICOT, care s-a soldar, în 2016, cu percheziţii în 20 de judeţe, inclusiv la Constanţa. De parcă tinicheaua penală nu era de ajuns, firma aleasă de Nuclearelectrica a luat, imediat după primirea contractului, o decizie incredibilă, fără precedent în istoria achiziţiilor publice.

Nuclearelectrica a atribuit pe 13.12.2017 un contract privind „servicii complete de pază civilă pentru obiectivele aferente Unităţilor 3 şi 4, Platformei CNE Cernavodă, Depozit materiale SEIRU şi Laboratorului Control Mediu”. Contractul a fost oferit prin încredinţare directă, Nuclearelectrica invocând o „situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condiţiile stricte stabilite în directivă”.

Firma aleasă de compania nucleară de stat este TMG Point Control SRL din Bucureşti, iar valoarea înţelegerii este de 3.411.656,2 lei, fără TVA.

TMG Point Control SRL şi-a mutat sediul social din Reşiţa în Bucureşti în august 2017 şi are un profil extrem de interesant. Înfiinţată în 2015, firma de pază nu a avut nici un fel de activitate de la înfiinţare şi nu are nici un angajat.

Cu toate acestea, a fost aleasă de Nuclearelectrica să păzească centrala nucleară de la Cernavodă. Firma este deţinută de Andrada Elena Patricia Pistol Ivan, cu 75% şi Viorel Ionuţ Bizău, cu 25%. După toate probabilităţile, Andrada Elena Patricia Pistol Ivan este fiica lui Viorel Călin Marian Pistol Ivan, cel care, alături de sus menţionatul Viorel Ionuţ Bizău, deţine cunoscuta firmă de pază Mike Security, din Reşiţa.

Contracte de zeci de milioane de euro şi o hotărâre halucinantă

Mike Security este una din firmele cu succes nebun la instituţiile statului, cu zeci de contracte primite în ultimii ani, în valoare de circa 26.000.000 de euro. În 2016, DIICOT făcea 77 de percheziţii imobiliare, în 20 de judeţe, printre care şi Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de şase milioane de euro.

Potrivit DIICOT, Mike Security s-ar fi aflat în centrul unei grupări de criminalitate organizată care activa încă din anul 2000, iar dosarul îl viza inclusiv pe prefectul din Caraş Severin, Nicolae Miu Ciobanu. Nu ştim dacă pedigree-ul penal al celor de la TMG Point Control i-a făcut să aibă remuşcări sau dacă pe fir au intrat autorităţile, cert este că firma a luat, la doar câteva zile după ce a primit direct contractul de la Nuclearelectrica o decizie halucinantă: a renunţat, pur şi simplu, la înţelegere!. „Ca urmare a solicitării firmei SC TMG POINT CONTROL SRL prin adresa nr. 14 din 18.12.2017, contractul se reziliază”, a informat, sec, Nuclearelectrica.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Neagule,mergem la peste?
1
0
acesti mizerabili familia pistol nu ne-au platit salarile nici an ziua de azi pe trei luni jumate la circa 950 agenti ,dicotu cunoaste situatia ne judecam cu ei ,dar slabe sperante sa ne recuperam bani
3
0
Sa vedem ce are de spus DNA- ul in acest caz.
1
0
asa se imtampla in Romania, de ce va mirati....doar asa au putut aparea averile astea nemuncite
4
0
Te iubesc Nicu Neagu.
9
2
Ehhh...nu s-au mai inteles la parandarat
5
0
a incercat firmulita fara angajati sa dea o teapa acolo si nu a mers figuraa ca prin alte parti
8
0
Nu e de joaca trb controale masive acolo
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102