REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Şi Dobrogea are Vasluiul ei! Localitatea în care violatorii nu iartă nici femeile de 80 de ani!

Şi Dobrogea are Vasluiul ei! Localitatea în care violatorii nu iartă nici femeile de 80 de ani!

Replica API 5 iulie 2017 | 11:20 538

ANCHETE

ANCHETE

Un loc cu încărcătură istorică, peisaje frumoase, dar care ascunde și o latură mai întunecată. Vorbim despre Ostrov, un loc aparte din regiunea sud-dunăreană, așa cum este descris pe site-ul Primăriei din localitate. Însă, în urma evenimentelor din ultimii ani, putem spune că aici violurile vârstnicelor sunt în toi! Cam pe modelul "Vaslui" dacă vrem să picăm și într-o sferă hilară. Și pentru ca imaginea să se finiseze și mai mult din acest punct de vedere, de dată recentă un alt individ a ajuns la "răcoare" pentru că a agresat sexual o octogenară. Normal și anal!

Comuna Ostrov este formată din satele Almălău, Bugeac, Esechioi, Galița, Gârlița și Ostrov (reședința). Conform informațiilor indicate de Ministerul Mediului, pe teritoriul comunei se află două rezervații naturale: Lacul Bugeac și Pădurea Esechioi, iar pe site-ul Primăriei din localitate este scris: "În istoria ţinutului românesc de la Marea Neagră, regiunea sud-dunăreană deţine un loc aparte. Victor Henric Baumann, în lucrarea sa Ferma romana din Dobrogea, aminteşte de căldurile excesive şi precipitaţiile reduse, pădurile puţine şi izolate, vegetaţia tipică de stepă şi silvostepă, cernoziomurile levigate şi degradate.

Cu toate acestea, locurile îşi au propriul lor farmec, iar oamenii au foarte multe de povestit oricui ar vrea să-i asculte. În acest spaţiu, în colţul lui cel mai sud-vestic, se află una dintre localităţile româneşti, cu o existenţă şi o evoluţie în timp deosebită: Ostrov". Nimic mai adevărat, impresiile celor care au străbătut zona, mulți cu bicicletele tocmai înspre a admira peisajele, fiind foarte bune. Însă, fără nici o legătură cu acest aspect, putem spune violurile vârstnicelor sunt în toi. Practic, femeilor le este teamă să mai doarmă întrucât tinerii zonei sunt puși pe... "fapte mari".

Spre exemplu, Nicolae Cismaru, de 43 ani, din Ostrov, în ziua de 21.05.2015, în jurul orelor 19.00, a intrat în locuinţa persoanei vătămate J.C., de 68, şi cu această ocazie, sub pretextul că doreşte să o ajute să monteze aracii la cultura de roşii, a întreţinut un raport sexual neconsimţit cu persoana vătămată, prin violenţă şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei vătămate, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

De asemenea, în noaptea de 12 spre 13 mai 2015, un adolescent în vârstă de 15 ani, a dat buzna în casa unei femei de 87 de ani, care locuieşte singură. A intrat în dormitor şi, prin ameninţarea cu acte de violenţă, a violat-o. După, a plecat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Și cazuri au fost înregistrate și în 2016, la fel și în 2017. Astfel Petrică Tîrîș și Costică Tercaru, în noaptea de 21 spre 22.06.2017, au intrat în casa unei vârstnice, în vârstă de 85 de ani, după ce înainte mai vizitaseră o bătrână. Tîrîș a lovit-o cu pumnul în zona feței, a trântit-o pe pat, a amenințat-o cu moartea, după care ar fi întreținut raporturi sexuale anale și vaginale cu persoana în cauză.

Însă, în timp ce făcea toate aceste fapte, purta la gură fularul sustras de la prima victimă, alb. În tot acest timp, Tercaru a căutat prin casă. Tot ce a găsit a fost suma de 170 de lei. La primele ore ale dimineții, victimele au sunat la Poliție. Și, ce este interesant se leagă de faptul că și fratele lui Petrică Tîrîș a violat o octogenară. Prin urmare, polițiștii din cadrul Secției 8 Rurale Băneasa l-au identificat pe Florin Tîrîș, în vârstă de 34 de ani, din localitatea Ostrov – județul Constanța, bănuit de comiterea faptei. Astfel, la data de 15.04.2017, bărbatul în cauză ar fi pătruns în locuința unei femei, în vârstă de 89 de ani, din localitatea Ostrov, unde ar fi întreținut raport sexual cu aceasta.

"Din investigaţiile efectuate de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia a rezultat suspiciunea rezonabilă că inculpatul TîrîşFlorin în noaptea de 14 spre 15.04.2017, în jurul orelor 0200, a pătruns fără drept în domiciliul persoanei vătămate, G.B., din comuna Ostrov, județul Constanţa şi prin constrângere, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra datorită vârstei înaintate, a obligat-o pe aceasta să întreţină raporturi sexuale normale", au spus procurorii. Dar și fratele lui Tercaru a ajuns în atenția oamenilor legii pentru viol, el fiind acuzat că și-a abuzat sexual propria mamă. Iar exemplele pot continua.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la ostrov sunt numai universitari de poarta alba.
1
0
daca nu exista bordel legal...
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614