REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Simion, AUR: România nu mai trebuie să finanţeze Guvernul de la Chişinău

Simion, AUR: România nu mai trebuie să finanţeze Guvernul de la Chişinău

A.F. 5 decembrie 2022 | 00:00 999

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a susţinut, la Alba Iulia, că România nu mai trebuie să finanţeze "nici măcar cu un leu" Guvernul de la Chişinău, el afirmând, de asemenea, că s-au alocat "prea multe fonduri" pentru refugiaţii ucraineni.

George Simion

În discursul susţinut în faţa delegaţilor la Congresul extraordinar al AUR, George Simion a declarat că "Basarabia e România" şi că acest lucru este un "adevăr" care trebuie spus "tare şi răspicat".

"Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc finanţând acea guvernare. Sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, antiromânul Ion Ceban. Asta fac, din păcate, cei care au pe mână banii noştri. Niciun leu pentru Guvernul de la Chişinău, după cum tot un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina", a spus Simion, scrie Agerpres.

El a adăugat că milioane de români au plecat din ţară şi că avem "mai mult de jumătate din ţară în sărăcie lucie".

George Simion a declarat că membrii AUR sunt "unionişti" şi îi vor pe toţi românii împreună.

"Şi din puţinul nostru, din pâinea noastră, ştim să dăm, inclusiv celor care s-au retras din faţa agresiunii ruse şi din faţa războiului. Toţi suntem oameni şi toţi trebuie să vedem durerea celui de lângă noi, dar cum guvernanţii noştri de 30 de ani nu văd durerea noastră, te revolţi, nu?", a afirmat liderul AUR.

Potrivit acestuia, un "alt adevăr" este că "AUR nu e un partid antieuropean".

Întrunit vineri la Alba Iulia, Congresul extraordinar al AUR a aprobat "Strategia de propagandă a partidului pentru 2023 - integritatea morală şi loialitatea faţă de electorat" şi "Rezoluţia - Sistemul medical în satele româneşti, între uitare şi aşteptare".

Cele mai importante acţiuni anunţate pentru anul următor sunt construirea unui spital mobil şi realizarea unei Caravane de promovare a programului politic, ce se va desfăşura pe întreg teritoriul ţării.

Conform lui George Simion, până în momentul de faţă, în conturile AUR s-au adunat aproximativ şapte milioane de euro, iar partidul nu a cheltuit "niciun ban" din această sumă pentru nevoi administrative sau pentru achiziţii.

Pentru asigurarea parţială a fondurilor necesare desfăşurării Caravanei de promovare se vor face cheltuieli din sumele aferente subvenţiei de la bugetul de stat, iar pentru cheltuielile care nu se încadrează aici se vor realiza campanii de strângere de fonduri de la membrii şi simpatizanţii AUR. Vor fi achiziţionate autovehicule speciale (TIR-uri) amenajate şi dotate corespunzător temei principale de propagandă, respectiv sistemul sanitar, se menţionează în documentul adoptat.

George Simion a mai propus ca, în limita existenţei fondurilor, să se aloce o parte din banii de subvenţie pentru achiziţionarea de microbuze şcolare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba dan,nu a luat foc nimic,era heliu condensat,ca sa vezi ce p****i sint medicii si asistoantele care ridica 18000- 8000 roni net pe luna,dati de psd izmene pe calator la toti prostii!
1
2
E p***t facut gramada,spun romanii adevarati!!!
0
3
Apropo pentru ipocrit din nou a luat foc un spital de pediatrie mai bine cu banii aia ar schimba instalatiile electrice in spitale
2
1
Lasati-i pe moldoveni in treaba lor. Frate ,frate dar branza e pe bani. Oricum, tineretul lor va pleca si vom ramane cu cei batrani. Considerati ca batranii nostri , care au muncit in tara asta si au facut ceva,sunt un lest pentru societate dar si cu ai lor, ce o sa faceti. Mai termininati cu pomenile.Daca vor guvernantii , sa le dea de la ei.
4
0
Da are dreptate ce tot o tragem cu frati nostri de peste prut.Statul nu are bani pentru romani dar lor le dam cam gratis de toate sau la niste preturi sub piata.Daca nu stiati bani si toate ajutoarele vin tot din bani nostri nu mai bine cu bani astia ar moderniza ceva decat sa le dam lor"scoli, gradinite , etc" nu am vazut ca frati nostri sa sara in ajutorul romanilor cand au fost inundati ceva sau alte probleme. Haideti sa nu mai fim ipocriti si daca comentati comentati sa aratati ca aveti ceva in cap, ca de inculti pute pamantul veniti cu argumente nu cu injuraturi ca din cauza asta am ajuns unde suntem prea multa prostie in romania, asa va vrea statul o masa de p****i de care sa se foloseasc la alegeri.
8
1
Așa e bă! TB finanțare la mă.ta sa facă avort! Așa rămâneai lalabagiule la gunoi,unde ajungi cat de curând. Al dreacu p*****l
3
5
sa-i dea asasinului putin banii personali si sa ia mwie de la mine.
4
7
un d e r b e d e u rusofil.
4
8
Bravo. Multe adevaruri ai spus! Pt pensii si salarii nu sunt bani, dar donam la moldoveni si la refugiati. Scumpim gazele si curentul ca sa dam gratus peste prut! Omoram romanii cu taxe si impozite ca sa traiasca ucrainenii si moldovenii.
16
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272