REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Simona Halep, în sferturi la Indian Wells - A câștigat în două seturi duelul cu Sorana Cîrstea

Simona Halep, în sferturi la Indian Wells - A câștigat în două seturi duelul cu Sorana Cîrstea

Replica API 17 martie 2022 | 00:09 568

Sorana Cîrstea a fost jucătoarea mai agresivă, dar Simona Halep a fost mult mai precisă: fosta lideră mondială a câștigat cu 6-1, 6-4, după o oră și 22 de minute de joc, ​a egalat situația în meciurile directe (2-2) și s-a calificat în sferturi la Indian Wells (turneu de categorie WTA 1.000).

De știut:

Pentru un loc în semifinale, Simona Halep se va duela Petra Martic (79 WTA), după ce sportiva din Croația a trecut de rusoaica Liudmila Samsonova (32 WTA - favorită 28), scor 7-6(6), 6-4.

Prin calificarea în sferturi, Simona Halep și-a asigurat un premiu în valoare de 179.940 de dolari şi 215 puncte în clasamentul WTA.

Pentru parcursul din deșertul californian, Sorana Cîrstea va primi 94.575 de dolari şi 120 de puncte WTA.

În clasamentul WTA Live, Simona Halep a urcat patru locuri (se află pe 22), în timp ce Sorana Cîrstea se află pe 26 (+1 loc).

Statistica partidei dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea:

Ași: 0-0

Duble greșeli: 4 - 1

Lovituri câștigătoare: 12 - 15

Greșeli neforțate: 16 - 31

Puncte de break câștigate: 5/6 - 1/5

Puncte câștigate cu primul serviciu: 73% - 50%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 48% - 35%

Puncte câștigate pe prima minge de retur: 50% - 21%

Puncte castigate pe a doua minge de retur: 65% - 52%

Total puncte castigate: 68 - 48

Durata partida: 1 oră și 22 de minute.

Simona Halep - Sorana Cîrstea 2-2

2022, Indian Wells: 6-1, 6-4 pentru Halep

2010, Cincinnati: 6-2, 6-4 pentru Cîrstea

2010, Marbella: 6-4, 7-6(4) pentru Halep

2008, București: 3-6, 6-3, 6-1 pentru Cîrstea.

Traseul virtual al Simonei Halep la Indian Wells

Turul I - Bye

Turul II - 6-2, 4-6, 6-2 vs Ekaterina Alexandrova

Turul III - 6-3, 6-4 vs Cori Gauff

Optimi - 6-1, 6-4 vs Sorana Cîrstea

Sferturi - Petra Martic

Semifinale - Iga Swiatek / Angelique Kerber / Madison Keys

Finală - Paula Badosa / Maria Sakkari.

Desfășurarea meciului Simona Halep - Sorana Cîrstea 6-1, 6-4

Setul II

6-4 Simona se gândește prea mult și nu ia cea mai bună decizie. Sorana se afla într-o poziție bună, dar a lovit ciudat și mingea a căzut pe culoarul de dublu. Simona se apără excelent și închide punctul cu un rever în cross (30-30). Sorana vine la fileu, dar Simona trimite spre corpul acesteia și Cîrstea trimite afară. Minge de meci pentru Halep. Simona a avut o ocazie importantă, dar a lovit prea moale și mingea s-a oprit în fileu. Sorana simte presiunea momentului și face prima ei dublă greșeală. Sorana scapă de sub control lovitura și Halep se impune în două seturi.

5-4 Serviciu excelent al Simonei. Urmat de o dublă greșeală. Sorana cere reluarea unui serviciu la mediană, dar nu are dreptate. Ofensivă totală a Simonei, care lovește superb în cross. Simona își face serviciul și strânge pumnul. Sorana va servi pentru a rămâne în meci.

4-4 Sorana vine la fileu, așteaptă ca Simona să plece într-o direcție și lovește în cealaltă. Sorana schimbă direcția, dar pune prea mult efect în reverul în lung de linie. Lovitură de forehand mult mai precisă a Soranei - mingea a aterizat pe linie (30-30). Serviciu puternic, Simona nu poate returna. Cîrstea o prinde pe contr-pied pe Halep și egalează.

4-3 Simona se apără bine, dar Sorana închide punctul cu un voleu-drive. Simona trimite aproape de linia laterală, cere reluarea oficială, dar nu are dreptate. Cîrstea se grăbește și trimite în fileu. Halep trece la conducerea raliului și egalează la 30. Descătușare a Simonei. Halep servește cu primul și trece din nou în avantaj.

3-3 Sorana pare puțin descumpănită după seria câștigătoare a Simonei. O accelerare bună din partea Soranei. Retur ratat de Halep. Sorana a fost agresivă pe toată durata partidei, dar nu este de fiecare dată precisă. Lovitură prea lungă a Simonei. As la mediană al Soranei.

3-2 Lovituri bune de ambele părți în debutul acestui game (15-15). Sorana returnează excelent și este aplaudată de public. Cîrstea alternează loviturile, mingea aterizează pe linie și Simona cere challenge, dar nu are dreptate. Sorana ratează prima minge de break. Simona servește bine spre exterior (40-40). Moment mult mai bun al Soranei: returnează bine pe serviciul secund, vine la fileu și lovește în cross. Chiar dacă a folosit serviciul secund, Simona a profitat de un retur scurt și a salvat și a treia minge de break. Minge prea lungă a Soranei. Simona își face serviciul și trece în față.

2-2 Simona returnează în colțul terenului, Sorana trimite înapoi, dar Halep lovește decisiv de lângă fileu. Cele două jucătoare lovesc pe mediană, iar Sorana este prima care greșește. Retur scurt al Simonei, Sorana face pasul în teren și punctează cu reverul. Simona anticipează scurta Soranei, ajunge la timp și pune presiune - Cîrstea cedează. Simona recuperează breakul.

1-2 Dintr-o poziție favorabilă, Sorana ratează inexplicabil. Încă o greșeală a sportivei care va împlini 32 de ani în luna aprilie. Dublă greșeală a Simonei. Halep nu se poziționează bine și Sorana egalează la 30. Sorana a lovit puternic, dar Simona s-a apărat excelent și a plasat mingea în colțul terenului cu reverul. Retur bun al Soranei (40-40). Simona riscă pe serviciul secund și câștigă (reluarea oficială a demonstrat acest lucru). Sorana rămâne în game. Lovitură excelentă în cross a Simonei. Halep ajunge la o scurtă, Cîrstea ratează lobul și Simona închide gameul.

0-2 Serviciu bun spre exterior al Soranei. Cîrstea joacă mult mai bine în aceste momente - o prinde din nou pe picior greșit pe Simona. Halep nu se mai află la nivelul din primul set - a comis deja a patra eroare neforțată din acest set (a avut cinci în primul). Lovitură norocoasă a Simonei - mingea a trecut de banda fileului. Sorana se apără mult mai bine, Simona trimite în fileu.

0-1 Simona începe bine setul și câștigă rapid primele două puncte cu serviciul. Sorana răspunde cu o lovitură agresivă de forehand. Cîrstea controlează raliul și sparge apărarea Simonei. O dublă greșeală a Simonei, minge de break pentru Sorana. Simona servește slab și Sorana atacă decisiv la retur.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine plm e Simona Halep?
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272