REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Simptome post-COVID pe termen lung la copii și adolescenți

Simptome post-COVID pe termen lung la copii și adolescenți

Replica API 2 noiembrie 2021 | 22:21 1756

Până în prezent nu era foarte clar dacă minorii suferă de simptome post-COVID-19. Un studiu realizat la scară largă arată, însă, că și copiii se pot confrunta cu consecințe pe termen lung ale îmbolnăvirii, deși se întâmplă mai rar decât în cazul adulților.

În general, părinții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la infectarea copiilor cu coronavirus și eventuala confruntare cu simptome post-COVID-19. Un nou studiu arată că minorii cu vârste sub 12 ani, precum și adolescenții pot dezvolta simptome ulterioare îmbolnăvirii timp de trei luni după infectare. Așa-numitul sindrom post-COVID este, însă, mai puțin întâlnit în cazul copiilor decât la adulți. Informațiile vin în contextul în care FDA a aprobat vaccinarea minorilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. În România, vaccinul anti-COVID-19 este disponibil doar copiilor cu vârste de peste 12 ani.

Simptome post-COVID, mai dese la adulți decât la copii

Termenul „post-COVID-19” face referire la simptome de boală și afecțiuni de sănătate care persistă cel puțin trei luni după o infecție cu coronavirus. Astfel de simptome mai poartă numele de afecțiuni „long-covid”, însă în acest din urmă caz, simptomele persistă mai bine de trei luni, de obicei.

Analiza, care nu a fost încă verificată de experți, are în vedere date de la casele de asigurări de sănătate germane. Au fost studiate informațiile a peste 150.000 de persoane, dintre care aproximativ 12.000 de copii și adolescenți, care au fost diagnosticați cu COVID-19 în prima jumătate a anului 2020. Acestea au fost comparate cu cele ale minorilor neinfectați.

Studiul arată că bolnavii de coronavirus au prezentat, pe durata a trei luni, simptome fizice și psihologice mult mai des decât persoanele care nu au fost infectate. În cazul adulților, procentele au fost cu 41% mai mari decât la copii și adolescenți, potrivit studiului.

Epuizare, dureri în piept și depresie

La adulți, diagnosticele prevedeau în general informații referitoare la tulburări de gust, febră, tuse și dificultăți de respirație. La copii și adolescenți, însă, s-au constatat cel mai frecvent stări de rău și epuizare, tuse, dureri în zona gâtului și a pieptului, precum și tulburări de anxietate și depresie.

„Acesta este unul dintre primele studii realizate la scară largă, la nivel internațional, privind simptome post-COVID. Baza de date extinsă a partenerilor noștri și procedurile metodice inovatoare au permis pentru întâia oară să ajungem la câteva concluzii fiabile cu privire la simptomele pe termen lung ale COVID-19 în cazul copiilor și adolescenților”, a explicat profesorul Jochen Schmitt de la Spitalul Universitar din Dresda, potrivit Der Spiegel.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea de Medicină din Dresda, Institutul Robert Koch, precum și alți specialiști de la mai multe companii de asigurări de sănătate, potrivit Evz.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba da mai lasati vrajeala.vreti sa-i castrati capete homo ce tunteti.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212