REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Sistemul de IRIGAT din Constanţa va fi REPUS în FUNCŢIUNE

Sistemul de IRIGAT din Constanţa va fi REPUS în FUNCŢIUNE

Replica API 27 martie 2021 | 12:27 2068

Primăria municipiului Constanţa va investi, în viitorul apropiat, suma de 387.764 de lei în lucrările de reparaţii, punere în funcţiune şi întreţinere a sistemului de irigat existent în oraş. Necesitatea investiţiei este justificată de nevoia punerii în funcțiune a sistemului de irigat existent în scopul completării deficitului de umiditate din sol pentru menținerea în stare de vegetație a zonelor verzi amplasate în municipiu, susţine Primăria. Lucrările vor consta în reparaţii la staţiile de pompare, reparaţii sau înlocuirea hidranţilor, robineţilor şi racordurilor, dar şi a altor elemente.

Investiţie de aproape 400.000 de lei

Lucrările de reparații și punere în funcțiune a sistemului de irigat din Constanţa sunt estimate la 387.764 de lei. Primăria Constanţa face această investiţie cu scopul completării deficitului de umiditate din sol pentru menținerea în stare de vegetație a zonelor verzi amplasate în municipiu. Lucrările vor fi executate individual la stațiile de pompare SPI, SP2, SP3 și SP Tăbăcărie și constau în: reparații la instalațiile aferente stațiilor de pompare.

De asemenea, vor fi reparate sorburile de la cele 4 stații de pompare și se va înlocui plasa metalică de protecție a bazinului de absorbție lac Tăbăcărie. Vor fi reparate şi înlocuite conductele la care s-au constatat deteriorări, racordurile, hidranţii, robineţii şi aspersoarele. Durata contractului este de 198 de zile calendaristice de la data semnării contractului în funcție de condițiile climatice, necesitatea intervențiilor și specificul acestora, fără a depăși data de 15.10.2021. Astfel, etapa I constă în reparații și punere în funcțiune, iar etapa a II-a prevede întreținerea în stare de funcționare normală a componentelor de natură electrică și mecanică.

Lucrări de întreţinere şi reparaţii

În ceea ce privește întreținerea funcționării normale a stațiilor de pompare, se va asigura câte un lucrător pentru fiecare stație de pompare și se va urmări: strângerea normală a legăturilor și a îmbinărilor cu filet slăbite; izolarea conductelor ce prezintă fisuri, crăpături, porțiuni lipsă sau arsuri ale izolației sau înlocuirea lor; verificarea protecției la scurtcircuit; precum şi alte operațiuni de acest fel. În plus, întreținerea si reparațiile la rețeaua de irigat spații verzi necesită operațiuni care implică intervenții la suprafața solului precum înlocuirea pieselor uzate sau avariate, refacerea stratului de protecție din nisip pentru rețeaua de irigat, readucerea terenului la starea inițială, asigurarea funcționării optime a programatoarelor și a aspersoarelor telescopice statice și rotative la sistemul de irigații automat .

Reţeaua de irigat a oraşului are o lungime de 17.000 metri

În interiorul orașului Constanța rețeaua de irigat are o lungime totală a conductelor principale și secundare de aproximativ 17.000 metri lungile și este alimentată de la stația de pompare SP Tăbăcărie, situată pe malul lacului Tăbăcărie, având un număr total de 150 de hidranți la care sunt conectate aspersoare rotative. Rețeaua de irigat spații verzi care deservește stațiunea Mamaia are o lungime totală a conductelor principale și secundare de aproximativ 23.000 metri lungime și deservește suprafața de gazon cuprinsă pe malul lacului Siutghiol și suprafața de spațiu verde aferentă hotelurilor (între hotel Parc și hotel Caraiman). Pe traseul rețelei se află 300 de hidranți la care se pot racorda 300 de aspersoare. Hidranții sunt alimentați de 3 stații de pompare SPI, SP2 și SP3 amplasate pe malul lacului Siutghiol.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sincere Felicitari, Primariei Constanta !!!
1
0
Doamne, o sa mai vedem si noi Constanta verde ? Minune !
10
2
sa traiasca tantarii, sa doarma la verdeata boschetarii! irigarea se face la culturile agricole de baza, dar dupa ce s a furat sistemele e greu dar nu inposibil , secetele ce vor urma o sa fie dezastroase , dar o sa avem ...gazon!
5
4
E hai ca mai ramas ceva verde in oras ...se putea si mai rau....
4
3
Irigati blocurile sau ce
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272