REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Situație tensionată la Lipnița. Locuitorii refuză să-și plătească taxele și impozitele

Situație tensionată la Lipnița. Locuitorii refuză să-și plătească taxele și impozitele

Cristina BĂRBUCEANU 10 ianuarie 2023 | 00:00 2916

Mai multe persoane fizice au dat în judecată primarul și Primăria Lipnița. Avocatul primăriei, Răducan Marius Adrian, a declarat că este vorba despre o nemulțumire a reclamanților legată de taxele și impozitele pe care trebuie să le plătească. De fapt, este vorba despre niște sume pe care primăria le impută, iar reclamanții nu le recunosc.

„Reclamanții sunt persoane fizice care datorează taxe și impozite”

Fiecare persoană, mai ales când consideră că i s-a făcut o nedreptate, apelează la Justiție. Aceasta este perspectiva legală și benefică atunci când două, sau mai multe, părți nu reușesc să se pună de acord.

Dinu Nicolae, primarul din Lipnița

Mai mulți localnici din Lipnița au dat în judecată primarul și primăria. Mărul discordiei: taxele și impozitele

Primăria din Lipnița

Avocatul primăriei, Răducan Marius Adrian, a declarat pentru Replica: „Momentan n-am primit cererea de chemare în judecată. Noi procedăm la recuperarea taxelor și impozitelor, emitem decizie de impunere către debitori. Aceștia au formulat o contestație administrativă prealabilă judecării cauzei care este obligatorie. Conform Codului de Procedură Fiscală, noi am dispus respingerea acesteia ca nefondată, iar mai departe dumnealor s-au adresat conform drepturilor lor constituționale instanței de judecată. Și urmează ca instanța să dispună asupra litigiului. Este un act administrativ pe care noi l-am emis cu privire la recuperarea taxelor și impozitelor pe care le datorează, deci actul e pentru toți cetățenii care figurează cu datorii. Dumnealor consideră că nu trebuie achitate de către ei din considerente depuse în cuprinsul motivelor. Ei sunt înregistrați în programul de taxe și impozite. Noi ne facem datoria să recuperăm creanțele către bugetul local, deci taxele și impozitele. Și dumnealor s-au adresat instanței de judecată.”. Întrebat dacă reclamanții sunt angajați ai Primăriei sau nu, avocatul a răspuns concis: „Dumnealor nu sunt angajați ai primăriei, ci persoane fizice care datorează taxe și impozite.” În acest proces pe fond, se pare că ar fi vorba despre niște terenuri despre care reclamanții nu s-au înțeles cu Primăria

Avocatul Primăriei Lipnița a susținut că sunt mai mult chestiuni tehnice în dosar, în timp ce avocatul reclamanților a spus concret: „acolo sunt mai multe discuții”, de unde tragem concluzia că procesul este unul cât se poate de complex. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Impozitele și taxele locale la Lipnița nici nu au fost postate în anul 2022 pe saitul primăriei sau făcute publice cum cere legea. Ce să mai spunem de altele.
1
0
Nea Gascan primarul Independentei a marit taxa de gunoi! A promis eliminarea in campanie
4
3
salariile, pensile si indemnizatiile umflate din ce sa le plateasca bietul stat , munca productiva e ocolita ,birocratii, paznicii , controlorii,et. dau navala la servicii!
2
2
Sunt atatea taxe pe care le platim aiurea intr-adevar......Si se pare ca nu se mai opresc, pare ca apar si alte taxe periodic.... Nici eu nu o sa mai platesc nicio taxa care mi se pare abuziva.
3
2
Cereți niște taxe de parcă voi sunteti stăpâni locurilor sau caselor nu oameni !
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272