REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

‘SMARDOIALĂ’ de Cernavodă! Suspectul şi-a sunat victima: ‘Ce-am făcut? Am intrat şi eu în curte, voiam bani de ţigări...’

‘SMARDOIALĂ’ de Cernavodă! Suspectul şi-a sunat victima: ‘Ce-am făcut? Am intrat şi eu în curte, voiam bani de ţigări...’

Replica API 23 noiembrie 2017 | 00:00 501

Casa minorei cu care întreţinuse raporturi sexuale

Casa minorei cu care întreţinuse raporturi sexuale

Ştefan Cornel Sălceanu a împlinit 21 de ani în septembrie, iar anul trecut, în martie, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru act sexual cu minor. Însă, din câte se pare, el a continuat să dea târcoale casei în care locuiește minora, dar a încercat și să se împace cu frații acesteia, chiar dacă ei i-ar fi spus să stea în banca lui. De aici ar fi apărut tot felul de amenințări cu bătaia cât și alte comportamente de ”golănași”, însă, în cele din urmă, Ștefan Cornel Sălceanu a fost văzut scotocind în curtea acestora, dar a reușit să fugă, după care a sunat una dintre victime: ”Ce-am făcut? Am intrat și eu în curte, voiam bani de țigări...”. Și a fost trimis în judecată pentru violare de domiciliu.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Medgidia pe data de 13.02.2017, iar, de dată recentă, instanța s-a pronunțat și a încetat procesul pe motiv că părțile s-au împăcat. Acum, partea vătămată are de plată 700 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Dar, până aici, a fost o întreagă telenovelă. Situația de fapt arată că Ștefan Cornel Sălceanu, de 21 de ani, necăsătorit, studii 8 clase, fără obligații militare și fără loc de muncă sau ocupație, în jurul orei 1.00 noaptea, a pătruns în curtea casei în care locuiește Petruț O..

Acesta din urmă se afla la domiciliu cu niște prieteni și, când a mers să –i conducă la poartă, a auzit zgomote în spatele casei. Atunci și-a sunat fratele, care era în locuință. El a rămas în fața casei, în stradă, atunci văzând că o persoană a sărit gardul și a fugit, recunoscând-o imediat ca fiind Ştefan Cornel Sălceanu. La scurt timp, persoana vătămată a fost sunată de către Sălceanu, care i-a spus că a intrat și el în curte, ce mare lucru, că voia 5 lei să-și ia țigări.

A sunat la Poliție, oamenii legii au declanșat cercetările și astfel suspectul a fost condus la audieri. A început cu povești, menționând că în acea zi, în timp ce se afla în stația de autobuz, i-a văzut pe Petruț O. și pe R.O. (sora lui Petruț și minora cu care întreținuse raporturi sexuale, fiind și condamnat pentru asta) și le-a cerut să nu mai vorbească despre el și să rămână prieteni. Apoi a adus în discuție și faptul că a auzit că Petruț voia să-l bată, dar a vorbit ulterior cu el și acesta a negat.

Apoi a relatat cum că el a stat acasă în acea noapte și nicidecum nu a mers la domiciliul lor, ci doar a efectuat un apel telefonic prin care a cerut suma de 5 lei. Se pare că toate aceste aspecte au fost demontate de către anchetatori, care au stabilit cât se poate de clar că individul a fost acolo, fiind vorba despre violare de domiciliu.

Partea vătămată a spus că vrea să meargă înainte cu procesul întrucât s-a săturat ca familia sa să fie terorizată de acest tânăr, numai că, imediat ce a fost trimis în judecată, s-a răzgândit și a decis să se împace. ”În baza art. 224, alin. 1 şi alin. 2 CP raportat la art. 16, alin. 1, lit. g, teza I-a CPP şi art. 396, alin. 1 şi alin. 6 CPP, Încetează procesul penal privind pe inculpatul Sălceanu Ştefan-Cornel trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de violarea de domiciliu”, potrivit minutei judecătorești.

Amintim și faptul că, pe 10.11.2015, același Sălceanu a fost trimis în judecată pentru act sexual cu minor, parte vătămată fiind R.O., sora lui Petruț. În acest caz, bunica inculpatului a declarat că ei aveau o relație și chiar au vrut să se mute împreună la domiciliul ei. Instanța s-a pronunțat pe 31.03.2016, condamnându-l la un an cu suspendare. De asemenea, el a fost obligat la plata sumei de 3.000 lei către partea civilă, cu titlul de despăgubiri morale. Decizia a rămas definitivă prin neapelare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Circ de repirter
3
0
Sunteti varza
2
0
mama esti varza nam inteles nimic .....cred ca si inculpatul e mai inteligent... mai bn nu mai scrie ...
4
0
Bai, voi sunteti retardati .
6
1
Bai frate ,pana si un copil de cls1 facea o compunere mai stilata si cu sens.Ruaine sunteti varza,nu mai citesc porcariile voastre.
12
0
...Daca am inteles ceva. N-are nici subiect nici predicat stirea asta. Ptfiuuu
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108