REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şmecherii cu „Alba Neagră” fac, din nou, victime în Mamaia!

Şmecherii cu „Alba Neagră” fac, din nou, victime în Mamaia!

Replica API 8 iulie 2019 | 00:00 996

An de an, în sezonul estival, îşi fac apariţia în Mamaia escrocii care storc de bani turiştii prin cunoscutul joc Alba - Neagra. Acţionează pe pasarela de la ieşire din Satul de Vacanţă, alţii chiar în inima staţiunii.

Unii dintre ei se dau drept clienţi şi câştigă, tocmai pentru a atrage în plasă victimele. O astfel de faptă s-a petrecut şi sâmbătă, 6 iulie a.c., în staţiunea Mamaia, în apropiere de Rex. O persoană, pe un covoraş negru, învârtea de zor trei cutii, în interiorul uneia fiind două biluţe din burete. În jurul acestuia, cu siguranţă erau şi complici, care pariau sume de bani şi care mai mereu ghiceau în ce cutie se aflau biluţele şi astfel intrau în posesia banilor. „Creierul acţiunii” îi invita şi pe cei din mulţime să joace. Din păcate mulţi turişti au căzut în plasa acestora.

Indivizii se pot alege cu dosare penale pentru practicarea ilegală a jocurilor de noroc, asta în cazul în care sunt prinşi de oamenii legii.

Ce este Alba – Neagra şi cum să nu picăm în plasă!

Menţionăm că, potrivit wikipedia, jocul necesită trei recipiente (pahare de plastic, cutii de chibrituri, capace, etc.) și o minge mică și moale sau trei obiecte identice pe o față dar cu unul din ele marcat pe spate (de exemplu trei cărți de joc din care cartea câștigătoare a fost anunțată jucătorilor înainte de a juca). Scopul jocului este de a ghici unde este mingea/cartea câștigătoare după ce operatorul a amestecat cărțile/paharele în fața jucătorului. Deși poate fi jucat pe aproape orice suprafață plată, deseori este jucat pe un covoraș sau o bucată de carton. Chiar dacă jocul pare a avea o posibilitate de câștig înaltă, (1 din 3 plus faptul că jucătorul știe unde e mingea și o urmărește când operatorul amestecă paharele) în mâinile unui operatorul abil în tehnica prestidigitației e practic imposibil să câștigi. Pentru a nu fi victimele acestor persoane, Jandarmeria Constanţa recomandă să nu intraţi în legătură cu persoane necunoscute, chiar dacă acestea pretind că vă cunosc. Evitaţi să vă lăsaţi atraşi în astfel de jocuri de noroc neautorizate, care se desfăşoară în plină stradă, sub pretextul unui fals câştig de bani. Dacă daţi curs unor astfel de abordări şi vă implicaţi în jocuri de noroc ilegale, puteţi fi pasibili de sancţiune contravenţională. În cazul în care acceptaţi să participaţi la astfel de jocuri stradale, şi scoateţi bani din buzunar sau geantă, puteţi fi văzut, urmărit şi astfel veţi deveni victima unei tâlhării.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai sanse sa castigi
0
0
Despina sunt
0
1
Eu am sesizat politia locala si au venit. Doar ca indivizii aveau oameni cu casti si vorbeau in casca cu sarlatanul si il anunta ca vine politia si a strans rapid. Asa ca politia locala va rugam sa trimiteti oameni in civil ca oamenii au casti si se anunta prin telefon si strag repede covorasul.
5
0
Taxa de pod nu rovinieta, m-am incurcat la cate avem de platit, haha.
3
1
Bine a zis ala in primul comentariu, astia sunt aceeasi retardati care stau si la coada sa plateasca podul, cand poti sa platesti de acasa rovinieta. Prost e ala care se duce sa joace, nu vine ala cu alba neagra sa-i ia banii din buzunar, dobitocu ii baga lui.
6
2
Singurii vinovati sunt credulii in sansa, noroc, divinitate, etc. Ok, sunt fraieri care joaca si altii care trec pasivi. Unii inoculeaza ideea ca vinovata este politia, jandarmeria, locala. Oare pasivitatea multora nu este la fel de rezonanta!? Oare tacerea si indiferenta cetatenilor nu este la fel de melefica!?
3
3
Cum sa dispara bai ca in fiecare zi se naste un prost si tu vrei sa dispara ce dracu . Politia locala va amendeaza pe voi prostovanii ca parcati aiurea nu pe smekeri.
4
2
Elevii lui Tit Brailoiu. El a importat excrocheria asta inainte de 89.Cine mai era ca el prin Eforie? Asa a crescut baiat mare si a ajuns sa dicteze soarta romanilor.
5
2
Politisti in loc sa unble inbracati in civil si sa cureta mizeria spun: cine va pune sa jucati papagalilor.Ca civilizatie si respect pentru turist toti sunt peste noi:turci,bulgari,greci de restul nici nu vorbesc.
6
1
De parca la jocurile de noroc autorizate castigi ceva. Singura diferenta ca se platesc taxe catre stat pentru cele autorizate, dar toti fraierii care joaca mai mult pierd.
9
3
Daca nu existau fraierii, gainarii astia cu impresii de smecher mureau de foame
7
1
merg in echipe tiganii, cativa rintre care si femei tiganci se prefac cum ca ar paria bani si castiga, fileaza sa fure si din buzunare. au fost batuti de politie si filmati pe youtube in Londra
5
2
in mamaia se discuta despre jmecherie si jmecheri pe care nu i-au intalnit niciodata, cum viseaza toti bani din pariuri si pacanele, trag toti dintr-un pet de bere si baga toata ziua ptr ciubucuri pe la terase sau asteapta vreo prada....
4
1
Bagati politia locala. Asa cum au facut ordine in piata tomis 3, sa faca si in Mamaia
10
4
Asa joaca si bancile din romania cu noi. Eu la alba neagra am si castigat.
10
2
"Smecherii"...!?! Jegurile!
9
2
Geme tara asta de atatia retarzi.
10
2
Credeam ca au disparut aceste excrocherii. Dar se pare ca mai sunt multi creduli in Romania.
15
3
Naivi se nasc zilnic! Avem nevoie de ei!
16
3
Geme Tara asta de cati prosti si naivi avem !
15
2
aceeasi prosti care joaca la alba-neagra sunt aceeasi prosti care stau si la coda la bariera la Cernavoda! Nopate buna Romania!
20
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108