REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Soarta lui Cristian Marius Epure în fruntea Curții de Apel Constanța, decisă mâine!

Soarta lui Cristian Marius Epure în fruntea Curții de Apel Constanța, decisă mâine!

Replica API 6 noiembrie 2019 | 13:17 631

Secția pentru judecători din cadrul CSM va analiza, în ședința de joi, 7 noiembrie, propunerea de revocare a judecătorului EPURE MARIUS CRISTIAN din funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, formulată de Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Constanţa. De asemenea, în ședință se va analiza și raportul de control pentru verificarea modului de exercitare a atribuţiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale ale preşedintelui instanţei, vicepreşedintelui, preşedinţilor de secţii, precum şi a modului de exercitare a atribuţiilor de către Colegiul de conducere la Curtea de Apel.

În ședinţa Adunării Generale a judecătorilor din Cadrul Curţii de Apel Constanţa din 9 aprilie, la solicitarea unui număr de 27 de judecători s-a decis „declanşarea procedurii de revocare din funcţie de preşedinte al Curţii de Apel Constanţa a judecătorul Marius Cristian Epure, în sensul: 1. Solicitării revocării din funcţia de preşedinte a Curţii de Apel Constanţa a domnului judecător Marius Cristian Epure, prin înaintarea acestei propuneri Secţiei de judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (21 voturi pentru, 8 abţineri şi 1 vot împotrivă); 2. Solicitării suspendării din funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Constanţa a domnului judecător Marius Cristian Epure până la finalizarea procedurii de revocare din funcţie (18 voturi pentru; 2 abţineri şi 10 voturi împotrivă)”, se arată înc omunicatul tarnsmis, al acea vreme, de Adunarea Generală.

Solicitarea magistraților vine” în raport de existenţa unor posibile motive care se circumscriu atitudinilor nedemne, de natură a afecta prestigiul instanţei şi a judecătorilor acesteia, lipsei de consideraţie pentru opinia judecătorilor din cadrul instanţei, concretizată în comunicarea deficitară şi lipsa dialogului cu judecătorii, adoptării de măsuri manageriale defectuoase şi discreţionare, interpretării discreţionare şi imprevizibile a unor dispoziţii legale şi regulamentare, asumării unilaterale a calităţii de reprezentant al instanţei şi împiedicării derulării unor proceduri legale, printre care şi aceea de revocare a unui membru ales în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, prin înregistrarea cu întârziere a unei corespondenţe înaintate de Curtea de Apel Braşov în registrul de corespondenţă administrativă, prin comunicarea cu întârziere a informaţiilor legate de circuitul intern al acestei corespondenţe şi prin refuzul constant de comunicare a unor informaţii de interes public, cum sunt cele referitoare la conţinutul corespondenţei înaintate”, se mai arată în comunicat.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dan nastase jud la comanda
0
0
Pe iulia barac cand o aruncati. Aceasta nenorocita a luat spagi de la toti mafiotii
0
0
Salutari de la Shyti Blenis si mult succes !
0
0
asta e ruda cu spagarul ala de la facultatea Ovidius ???
7
2
si toti din mai sa iasa la pensie la 55 de ani nu la 45
12
1
Mobilizati-va. Este momentul nostru. In calitate de cetateni trebuie sa stim ce vrem. Am votat, votam si iarasi vom vota. Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate. Redus numarul de parlamentari. Parlament unicameral. Daca astazi iesim la pensie la 65 de ani, este pentru ca muncim sa acoperin pensiile speciale si pensionatii de 45-50 de ani.
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272