REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Societatea blamează jocurile de noroc pe bună dreptate?

Societatea blamează jocurile de noroc pe bună dreptate?

Andreea VREJOIU 31 ianuarie 2023 | 15:21 779

Foarte mulți jucători de jocuri de noroc, în special cei care joacă în mediul online, acuză sentimente de vinovăție sau presiunea opiniei publice referitoare la pasiunea lor.

Societatea blameaza jocurile de noroc pe buna dreptate?

Simplul fapt de a avea un cont înregistrat pe un cazino îi supune unor etichete neplăcute din partea cunoscuților sau a amicilor. Până la urmă sentimentele de vină sau comitere a ceva rău ajung să le dea târcoale multora dintre jucătorii din mediul online.

Imoral sau ilegal - uneori ambele aspecte într-un sigur loc

O veche zicală spune că tot ceea ce este plăcut este fie ilegal, fie imoral, fie îngrașă! Deși pare un banc vechi și ieșit din uz, realitatea de dincolo de aceste cuvinte se cam suprapune de multe ori cu plăcerile noastre nevinovate, sau, mai vinovate uneori. Zona jocurilor de noroc online nu este una ocolită de această sintagmă. Ba chiar reunește două dintre cele trei lucruri nefaste: poate fi imorală și uneori ilegală.

Deci, ar trebui ca un jucător să se simtă vinovat pentru că joacă la cazinouri online? Aceasta este întrebarea de bază.

Când alegerile tale sunt ponderate și sigure - vina nu își are locul

Nu suntem noi în măsură să dăm verdicte psihologice sau didactice. Până la urmă orice om de pe această lume are cel puțin o pasiune sau o plăcere așa zis vinovată. Nimeni nu este perfect și nimeni nu poate trăi fără a se bucura de mici plăceri ale vieții. Cheia constă în identificarea unei căi de mijloc, a cântăririi avantajelor și dezavantajelor unor anumite activități și, în special, în echilibrul pe care trebuie să ni-l asigurăm prin propriile decizii.

Dacă ați luat aceste aspecte în considerare, cu siguranță nu ar trebui să vă simțiți vinovați pentru distracția pe site-uri de jocuri de noroc.

Industria jocurilor de noroc - între distracție și adicție

Așa cum spuneam mai devreme, atâta timp cât aveți stabilit un echilibru și vă luați măsuri de siguranță, pasiunea pentru acest tip de jocuri nu va fi o problemă. Tocmai pentru a-și proteja clienții, multe site-uri serioase din industria de gambling au adoptat politica jocului responsabil și au implementat instrumente de siguranță pentru limitarea sau auto-limitarea nivelului de pariere.

Ideal este să nu fie trecută linia de siguranță spre adicție. Acest lucru stă în mâinile fiecăruia dintre dumneavoastră.

Bucuria jocului și euforia câștigului - vinovat?

Trebuie să nu omitem elementele cele mai importante ale acestei activități - bucuria jocului favorit este una dintre ele. Toți am jucat cel puțin o dată poker cu amicii sau jocuri de cărți cu prietenii sau părinții. De cele mai multe ori mizele erau modeste, dar pentru distracția jocului, ele existau. De unde rezultă și a doua componentă esențială - euforia și bucuria câștigului material, a mizei puse în joc.

Nu cred că cineva se simte vinovat pentru că a câștigat ciocolata sau cutia de bomboane pusă în joc la ultima reuniune cu gașca la un remi sau la un poker.

Dar, când lucrurile escaladează spre depășirea limitelor bugetului, sau spre pariuri riscante neacoperite, atunci da, sentimentul de vină este ceva absolut normal!

Eliminați riscurile - eliminați vina!

Ca idee generală, pentru jucătorii de gambling online, sugestia ar fi să vă propuneți jocuri cu limite decente, sau chiar să jucați cât mai mult în variantele gratuite. Pariați pentru distracție, nu pentru recorduri. De obicei casa are avantaj și ideal este să vă bucurați de mici câștiguri și de joc pentru a vă menține în limitele bunei dispoziții și a unui psihic relaxat.

Cu cât veți înțelege mai clar că scopul este distracția și echilibrul, cu atât veți culege doar părțile bune ale unei pasiuni care, da, uneori pare a fi imorală, alteori este ilegală, dar cu siguranță nu îngrașă!

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212