REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

ŞOFER ACHITAT pentru ACCIDENTAREA unui PIETON şi FUGĂ de la locul FAPTEI!

ŞOFER ACHITAT pentru ACCIDENTAREA unui PIETON şi FUGĂ de la locul FAPTEI!

Replica API 20 martie 2019 | 00:00 398

'Nu a existat accident'

'Nu a existat accident'

Un bărbat a fost achitat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Decizia a fost luată de către instanța de fond pe 6 februarie 2019, apelul urmând a se judeca, la Curtea de Apel Constanța, pe 2.05.2019.

Ca stare de fapt, instanța a reținut că, la data de 9.06.2016, în jurul orelor 11.00, inculpatul G.P. a condus un autoturism și, ajungând la o trecere de pietoni, pentru că era antrenat într-o discuție cu persoana aflată în mașină, pe locul din dreapta – față, nu a observat decât în ultima clipă o persoană care traversa carosabilul pe marcajul pietonal.

A acționat sistemul de frânare în ultimul moment, astfel că a reușit oprirea mașinii. Exact în momentul imediat anterior opririi mașinii din inerția deplasării, cu partea din față a autoturismului a lovit în picior victima, persoana care se afla pe trecerea de pietoni, angajată în traversarea străzii, din partea stângă în partea dreaptă, din perspectiva celui de la volan.

Impactul a avut loc la nivelul genunchiului piciorului drept și, ca urmare a lovirii (lovire ce ar putea fi asimilată unei împingeri ), a determinat înclinarea celei aflată pe trecere, ridicarea de la pământ a piciorului stâng pentru echilibrare și sprijinirea acesteia cu cotul mâinii drepte de capota mașinii, în încercarea de a nu se precipita.

După impact, victima s-a ridicat de pe capota mașinii condusă de inculpat și s-a deplasat singură pe trotuarul din apropiere, în partea dreaptă a mașinii condusă de inculpat. De pe trotuar, victima s-a adresat persoanei de la volan solicitându-i să fie atentă sau să nu mai circule cu mașina pe drumul public în ideea că există posibilitatea de a accidenta alte persoane, potrivit rolii.ro.

Inculpatul nu a coborât de la volanul mașinii și, după câteva zeci de secunde de la momentul impactului, a pus în mișcare mașina, deplasându-se spre centrul orașului. Ulterior, victima a mers la spital și la Poliție.

A obținut un certificat medico-legal, prin care a primit 3 – 4 zile de îngrijiri medicale, dar concluziile Raportului de expertiză medico-legală nu au fost avizate de către Comisia de Avizare și Control din cadrul INML Mina Minovici.

Astfel, raportat la cele consemnate în actele medicale, unde nu au fost descrise și consemnate leziuni traumatice ci doar afirmațiile victimei se concluzionează de către Comisia de Avizare și Control că victima nu a necesitat zile de îngrijiri medicale pentru traumatismul produs la 9.06.2016, ceea ce înseamnă că nu a fost rănită.

”Nefiind îndeplinită și această cerință - a existenței unei răniri - dintre cele enumerate de art. 75 din OUG nr. 195/2002 rezultă că nu suntem în prezența unui accident. Dacă nu există un accident nu poate subzista acțiunea de părăsire a locului accidentului”, au decis judecătorii. Prin urmare, inculpatul a fost achitat. Acum urmează a se judeca apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Justitie de tot kakatu
4
1
de urmat si pentru altii, articol de fond sa l citeasca toti , e didactic si educativ,material de studiu in scoala de soferi si in politia rutiera!
5
0
da chiora noastra devine oarba de tot in unele cazuri precum acesta unde soferul n-a vazut pietonul care traversase axul drumului si aproape terminase traversarea
2
0
Daca murea pietonul,soferul primea 2 ani cu suspendae ca a observat pietonul in u ltimul moment o0are cita a fost atentia primita de judecatorul impartial din hulita justitie.Dragnea ii de vina!
3
0
avem legi pt regi si pedepse pt fraieri
7
0
Sfat pentru soferi.Daca faceti un accident usor si sunteti bauti fugiti de la locul faptei chipurile vati speriat si scapati,daca stati vine politia va pune fiola si ati dato in bara.Asa interpreteaza magistrati legea.Fuga de la locul faptei este o fapta grava dar mai grav este daca esti baut.
3
6
Geolgau la mangalia la omorat pe ilicenco pe trecere de pietoni si era si beat se lauda pri oras ca a scapat ca la ajutat Bozolan si procuroarea Sincai toata ziua unbla cu baxiii aaaa asta are pile
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212