REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Şofer filmat de un poliţist constănţean, în timp ce-i dădea mită: „Băi omule, mai am dosare, fii băiat, fă-te că nu m-ai văzut!”

Şofer filmat de un poliţist constănţean, în timp ce-i dădea mită: „Băi omule, mai am dosare, fii băiat, fă-te că nu m-ai văzut!”

Replica API 3 octombrie 2017 | 10:35 616

INTERCEPTĂRI şi FLAGRANT

INTERCEPTĂRI şi FLAGRANT

Ionică Stănescu a fost condamnat la 1 și 7 luni de închisoare cu suspendare, decizia Tribunalului Constanța nefiind definitivă, urmând a se judeca apelul. Acesta a fost cercetat pentru dare de mită în formă continuată. Individul locuiește în Cuza Vodă și este cunoscut ca Tarzan. Are antecedente penale, iar în martie a fost depistat la volan fără permis de conducere. De atunci a tot încercat să-i mituiască pe oamenii legii, cu diferite sume de bani, iar unul dintre polițiști chiar l-a filmat în timp ce spunea: ”Băi omule, mai am dosare, vrei să mă bagi la pușcărie… ce dracu, vezi de treaba ta, fii băiat, fă-te că nu m-ai văzut”.

Decizia Tribunalului Constanța a fost dată pe 28.08.2017, când judecătorii au decis: ”În final, inculpatul Stănescu Ionică execută pedeapsa de 1(un)an şi 7(şapte) luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, potrivit minutei judecătorești. Decizia nu este definitivă, urmând a se judeca apelul. Mai exact, din coroborarea materialului probator administrat în cauză, în faza de urmărire penală, ținând seama și de declarația de recunoaștere a inculpatului, instanța a reținut vinovăția acestuia cât și următoarea situație de fapt: la data de 29.03.2017, lucrătorii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Medgidia, Post de Poliție Cuza Vodă, au oprit pentru control autoturismul marca Skoda.

La volanul mașinii a fost identificat inculpatul Ionică Stănescu, persoană cunoscută în localitate sub apelativul de Tarzan, despre care existau date că nu posedă permis de conducere. Din declarațiile martorilor P. M. și M. R., polițiștii care au procedat la oprirea în trafic a inculpatului a rezultat că acesta a recunoscut imediat că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule și i-a rugat pe aceștia să îl ierte, motivând că se deplasa la cimitirul unde este îngropat tatăl său.

Întrucât nu avea nici un document asupra sa, pentru continuarea cercetărilor, Stănescu a fost condus la Postul de Poliție, pe drum către instituție, în autoutilitara de poliție, acesta oferind agenților suma de 100 lei pentru a-i nu fi întocmit dosar penal. Întrucât a fost refuzat, potrivit rolii.ro, în interiorul Secției, inculpatul a insistat în oferirea de bani polițiștilor, scoțând efectiv din buzunar sumele de bani. La un moment dat Stănescu l-a apelat telefonic pe fiul său, căruia i-a transmis să îi mai aducă niște bani, iar la scurt timp a ieșit în exteriorul Postului unde s-a întâlnit cu băiatul.

După ce au terminat de întocmit documentele ocazionate de surprinderea în trafic a inculpatului, polițiștii i-au înaintat procesul-verbal pentru a-l semna, însă Stănescu a refuzat și a scos din buzunar o sumă de bani (500 lei) pe care a băgat-o sub un registru aflat pe birou, după care a plecat.

INTERCEPTĂRI! Unul dintre polițiști a filmat discuțiile purtate!

O parte relevantă din discuțiile purtate între inculpat și polițiști, în cadrul cărora Ionică Stănescu le oferă diverse sume de bani pentru a nu îi întocmi dosar penal, au fost înregistrate pe telefonul mobil marca Huawei proprietate personală a unuia dintre polițiști, potrivit rolii.ro. A fost întocmit un proces-verbal de redare a interceptării:

Inculpat – Am greșit, ce dracu...

Polițist – Nu mai face că nu vrea nimeni nici un ban...

Inculpat – Lasă că vă mai aduc un milion...

Polițist – Nu aduci nici un milion, te rog frumos, ia-ți banii de aici...

Inculpat – Fii băiat, băiat, nu m-ai mai prins pe mine la volan...

Inculpat – Băi omule, mai am dosare, vrei să mă bagi la pușcărie… ce dracu, vezi de treaba ta, fii băiat, fă-te că nu m-ai văzut!

Polițist – nu se poate domnu'.

Apoi, la data de 30.03.2017, Stănescu s-a prezentat la Postul de Poliție Cuza Vodă și i-a remis asp M. R. o altă sumă de bani, respectiv 85 lei, pentru ca polițiștii să nu îi întocmească dosar penal cu privire la infracțiunea de conducere fără permis. O parte relevantă din discuția purtată a fost din nou înregistrată pe telefonul mobil al polițistului, întocmindu-se proces-verbal de redare a interceptării:

Inculpat – Ia banii și dă-mi numerele!!!

Polițist – Nu vreau bani, ia-ți banii de aici, ia-ți banii că îți mai iei un dosar penal, inculpat – Lasă R., suntem ai noștri, băieții noștri, care ne cunoaștem

Polițist – Ia-ți banii de aici, te rog frumos!

Urmare a situației prezentate, polițistul a sesizat organele competente.

FLAGRANTUL

În dimineața zilei de 31.03.2017, în jurul orelor, 09,30, inculpatul s-a prezentat, din nou, la Postul de Poliție și i-a promis agentului de poliție oferirea unei alte sume de bani (suma promisă a variat – 20 lei, 50 lei, 200 lei, susnumitul precizând că nu avea bani asupra sa), pentru restituirea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare, respectiv pentru a nu fi urmărit penal. Discuția dintre inculpat și polițist a fost înregistrată video și audio (în baza Ordonanței).

Inculpat – mai îți dau două sute, douăzeci de lei dau.

În momentul în care polițiștii delegați cu efectuarea supravegherii au intrat în încăpere, Stănescu a recunoscut faptul că i-a promis lucrătorului ”50 de lei, ca să bea un suc”. Fiind audiat în calitate de suspect-inculpat, în raport de probatoriul administrat, în faza de urmărire penală , acesta a recunoscut comiterea infracțiunilor (atât conducerea unui autovehicul fără permis, cât și darea, respectiv oferirea sumelor de bani polițiștilor, pentru ca aceștia să nu îi întocmească dosar penal).

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine e idiotul asta?Sunt curios cum arata un mutagen de la cernobil! Face politistu ceva pe 200 de lei ai lui sau...20.
2
0
Ar fi trebuit lazar bogdan sa fie mutat la cuza voda ca cu el se intelegeau baietii mai ales ca el vrea constant si putin sume de astea pana in 100 euro dar acuma doar sa vanda motorina din rezervor de la tir
7
0
La costinesti ar trebui detasati cateva luni cativa baieti tineri din Constanta sa faca putina ordine, apoi mutati la Medgidia, Mangalia, Cernavoda, Ovidiu, Navodari. Baieti tineri care sa nu aibe mama, tata, si mai ales sa nu poata fi influentati.
16
0
ce polist prost sa fi fost la Costinesti avea succes maxim indiferent care dintre politai l-ar fi oprit Cralev ,Mitrica,Tenea etc.Baieti buni la Costinesti in frunte cu seful de post ca doar asa s-a facut oameni cu terenuri intravilane,apartamente sefii de post care au trecut pe la postul de politie din Costinesti nevazand-ul pe primar si acolitii lui conducand beti la volan prin comuna.
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218