REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Soluţiile Guvernului pentru românii blocați în străinătate de suspendarea zborurilor Blue Air

Soluţiile Guvernului pentru românii blocați în străinătate de suspendarea zborurilor Blue Air

Replica API 6 septembrie 2022 | 00:00 1312

Premierul și miniștrii de resort au discutat şi analizat în acestă seară în cadrul unei ședințe de urgenţă situația românilor afectați de suspendarea zborurilor Blue Air. Iată ce soluţii s-au găsit.

Dan Cărbunaru

Premierul a convocat marți seara celula de criză la nivelul Guvernului, după ce compania Blue Air a anunțat suspendarea zborurilor până luni, 12 septembrie.

Românii care au rămas blocați în străinătate după suspendarea zborurilor Blue Air vor fi aduși acasă cu avioane Tarom, a anunțat marți seara Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

"Pot să vă anunț că în această seară a fost activat un număr unic al call center-ului gestionat de ministerul Afacerilor Externe. Este un număr la care cetățenii aflați pe aeroporturi din afara ţării noastre pot semnala prezența şi pot solicita asistenţă consulară şi, de asemenea, pot solicita sprijin pentru a ajunge acasă.

Astfel, pasagerii pot solicita ajutor la secțiile consulare ale României, dar și la numărul 0040751084537 din cadrul call centrului MAE.

După ce vor fi centralizate datele, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniță să ajungă în siguranță acasă”, a mai spus Dan Cărbunaru.

Blue Air a anunțat că din cauza unei situații „neprevăzute”, constând în poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022, scrie antena3.ro.

Ce drepturi au pasagerii care au avut zborurile Blue Air anulate?

Având în vedere situația generată de compania Blue Air prin decizia de suspendare a tuturor zborurilor din România, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a informat călătorii cu privire la drepturile lor.

Astfel, turiștii care au luat pachete de vacanță de la agențiile de turism sunt rugați să ia legătura cu acestea.

„În baza OG nr.2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate, precum și pentru modificarea unor acte normative, agenția de turism este responsabilă pentru executarea pachetului și să ofere servicii alternative”, arată reprezentanții ministerului.

De asemenea, MAT anunță că pasagerii care au achiziționat direct bilete de la Blue Air își pot recupera banii și compensațiile aferente în baza Regulamentului European nr. 261/2004 de stabilire a normelor comune privind compensarea și asistența pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și a anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor.

Blue Air a anunțat marți că din cauza unei situații „neprevăzute”, constând în poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai stati dracului si in tara!
1
0
adica noi platim ptr spaga blue air?pina s.a ajuns la 21 milioane datorie,au fost 1,2,5,10,15,20 milioane,ce a facut anaful,cine a luat spaga???
0
0
deci nu sa luat nici o masura concreta ,se trage de timp cu declaratii, si apoi, vre 3 zile tot gandesc noi masuri,oamenii stau nemancati si pe jos in aeroporturi, directorii de la blue air , au ciordit banii, si au sterso in brazilia?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212