REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Sorin Mihai, despre înghețarea anului școlar: ‘Este un scenariu, nu se pune problema de așa ceva’

Sorin Mihai, despre înghețarea anului școlar: ‘Este un scenariu, nu se pune problema de așa ceva’

Replica API 25 martie 2020 | 00:00 1583

Panica i-a cuprins pe elevii constănțeni la gândul că ar putea repeta anul! Raluca Turcan a afirmat, luni, 23 martie, că sunt luate în discuție trei scenarii privind anul școlar, printre care și cel al repetării acestuia, teorie ce a fost imediat infirmată de către ministrul Educației, Monica Anisie, dar și de către Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Sorin Mihai

Peste 3 milioane de copii stau acasă de două săptămâni după decizia autorităților de a închide școlile și grădinițele ca urmare a extinderii pandemiei de coronavirus și în România. Vicepremierul Raluca Turcan a solicitat, luni, Ministerului Educației să analizeze trei scenarii privind desfășurarea anului școlar, în contextul coronavirusului în România. Unul dintre scenarii viza înghețarea anului școlar. „Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”, a anunțat Raluca Turcan, la RFI. Vicepremierul a subliniat că „toate scenariile sunt posibile, nu există o țară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”.

Ministrul Educației, Monica Anisie, însă, a declarat că scenariul înghețării anului școlar nu este luat în calcul, lucrându-se la o serie de măsuri clare și eficiente pe care le va comunica public în cel mai scurt timp posibil. „Indiferent de situația în care ne aflăm, îndemn părinții, cadrele didactice, elevii și studenții să se informeze numai din surse oficiale și să nu ia în seamă fake news-urile care au invadat spațiul online. Totodată, trebuie să dăm dovadă de calm și de responsabilitate și vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor și al studenților. Nu s-a pus problema înghețării anului școlar! Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și, în acest sens, vă asigur că în aceste momente, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare și eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial. Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

În acest context, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Sorin Mihai, a declarant, pentru Replica de Constanța, faptul că înghețarea anului este doar un scenariu și că nu se pune problema de așa ceva. Acesta speră ca această epidemie să se termine cât mai repede pentru ca elevii să revină la școală. „Deocamdată este un scenariu care în mod normal trebuie să fie luat în calcul însă deocamdată nu se pune problema pentru că nu știm cât va dura această situație. Este prematur să discutăm despre înghețarea anului. Poate reușim să revenim la școală la începutul lui aprilie, sau începutul lui mai și așa s-ar putea reconfigura materia și ar fi relativ simplu. În ceea ce îi privește pe cei din anii terminali, părerea mea este că o soluție simplă ar fi să se dea din materia din cei trei ani plus cea din primul semestru și nu ar fi o pierdere atât de mare. Aceasta ar fi o variantă” a declarat Sorin Mihai.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cum merg lucrurile o sa se repete sigur!!!
0
0
Sa plece Nitu si Codreanu din inspectorat! Altfel, va strica imaginea!
4
0
Si care sunt sursele oficiale?? Vicepremierul spune public una, ministrul educatiei vine si contrazice.In acest guvern nu stie dreapta ce face stanga, deci sunt stangaci.
3
0
Sorinel pustiu este un oportustinist fatalau. Vrea sa se bage in seama cu profesoarele si sa se auda vorbind in presa. O nulitate. Mai pleci cu una din iubitele tale din I.S.J. in vacanta si ne lasi.
3
2
Nu este cazul sa se ajunga aici. In doua luni uitam de toti virusii.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272