REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Şosea de legătură cu Autostrada Soarelui, la pachet cu Spitalul Regional şi pistă pentru avionete sanitare

Şosea de legătură cu Autostrada Soarelui, la pachet cu Spitalul Regional şi pistă pentru avionete sanitare

Replica API 5 decembrie 2017 | 00:00 310

Planuri mari pentru judeţul Constanţa:

Planuri mari pentru judeţul Constanţa:

Prima zi a lunii noiembrie a adus veşti bune pentru constănţeni, după 10 ani de promisiuni, planuri şi refuzuri din partea guvernanţilor. Guvernanţii au aprobat pe 1 noiembrie, printr-un memorandum, demararea procedurilor pentru construirea a cinci spitale regionale, printre care şi la Constanţa.

Proiectul Spitalului Regional Constanţa a fost pus pe hârtie în urmă cu zece ani, iar de atunci aşteaptă finanţarea necesară. La data respectivă, era vorba despre 116 milioane de euro, însă socotelile vor fi actualizate.

“Aşteptăm bugetul pentru anul viitor. Săptămâna aceasta va fi prezentat, şi vom vedea dacă este prinsă în buget şi suma necesară studiului de fezabilitate pentru spitalul regional. Dacă nu este, voi avea o discuţie foarte tăiasă cu ministrul Sănătăţii. Eu sper că lucrurile sunt aşa cum s-au discutat, iar la vară sperăm să punem chiar fundaţia acestui spital pentru care, aşa cum se ştie, există şi terenul necesar construcţiei”, a declarat, pentru “Replica”, parlamentarul PSD de Constanţa Nicolae Moga.

Referitor la terenul pe se plănuieşte construcţia acestui spital regional, menţionăm că este vorba despre circa 7 hectare, situate în cartierul Viile Noi, pe locul unei unităţi militare dezafectate. Terenul a fost preluat de la Ministerul Apărării Naţionale şi, după cum declarau reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică în anul 2010, au fost realizate studiul de fezabilitate, cadastrul şi intabularea, dar şi o parte din actele pentru PUZ.

Revenind la declaraţiile lui Nicolae Moga, acesta susţine că în plan este şi construcţia unei şosele, care să faciliteze accesul către viitorul spital regional. “Au existat discuţii şi cu ministrul Transporturilor (constănţeanul Felix Stroe – n.r.), pentru o şosea care să iasă din Cumpăna şi să se lege de autostradă. Nici nu ar fi o distanţă foarte mare, am identificat deja şi traseul. Ar fluidiza traficul de pe litoral, spre spital. În plus, în zona aceasta, unde se va contrui spitalul, este şi baza SMURD. Momentan, cei de la SMURD preferă să decoleze de pe heliportul de la RAJA. Dar odată cu acest spital, ar fi eficient ca ei să stea la baza SMURD, eventual să construim şi o pistă pentru avionete sanitare”, a mai explicat Nicolae Moga.

Facem precizarea că, încă de la proiectul iniţial al Spitalului Regional Constanţa, a fost inclusă şi realizarea unei baze aeromedicale, destinate operării elicopterului SMURD. Între timp, baza respectivă a fost construită deja, pe terenul din Viile Noi (după cum a arătat şi Nicolae Moga). Investiţia s-a ridicat la un milion de euro.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si expresii de genu"vom...vom...".curand se implinesc aproape 3 decenii de la asasinarea celui mai patriot presedinte-Ceausescu,fix in ziua de Craciun,adica Nasterea Domnului.Bunul Dumnezeu nu doarme si ne-a dat cateva guverne conduse de hiene,ca sa vedem cum e cand omori patrioti adevarati.Va place cum traim vremurile actuale?Ca sa nu se creada ca sunt vreun bosorog senil,am varsta 43,deci la"revolutie"aveam 16 ani.Si am si o situatie materiala satisfacatoare,dar am bunul-simt sa-mi amintesc de timpurile cand grija zilei de maine era ceva de domeniul s.f.
1
1
daca face legatura in varianta ,va exploda preturile la case si terenuri in viile noi km 5 movila cumpana etc
1
0
sa sper ca nu mor de batrinete pina se intimpla toate astea.
0
0
Sare metru patrat de una suta euro intr.un an
0
0
Cine poarta raspunderea amanarilor si refuzurilor puscarie pe viata sau executat in public! Treziti va si nu ami acceptati statutul de viermi si sclavi !
7
1
intentiile sunt excelente! numai sa nu ramana doar intentii ca atunci capata alura unor minciuni grosolane
9
2
Sa vezi acum preturi umflate la terenurile din zona aia de putorile alea de intermediari
11
1
Speram ca acest proiect sa nu ramana,ca multe altele,la capitolul vorbe.Am sa urmaresc cu atentie acest proiect!
12
1
Da-tii drumul la treaba!
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614