REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Spălătoriile auto, asaltate de inspectorii ITM Constanța. S-au aplicat sancțiuni pentru munca la negru

Spălătoriile auto, asaltate de inspectorii ITM Constanța. S-au aplicat sancțiuni pentru munca la negru

Replica API 26 octombrie 2018 | 01:02 449

Inspectoratul Teritorial de Munca Constanța a desfășurat, în perioada 19-20.10.2018, campania naţională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă prevederile legale care reglementează relațiile de muncă și securitatea și sănătatea în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul întreținerea și repararea autovehiculelor - spălătorii auto.

OBIECTIVELE CAMPANIEI:

- Identificarea angajatorilor care desfăşoară activitate în domeniul "întreţinerea şi repararea autovehiculelor" - cod CAEN 4520 (spălătorii auto), care utilizează muncă nedeclarată şi încalcă prevederile legale privind încheierea, executarea şi suspendarea contractului individual de muncă şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea acestora să respecte prevederile legale în domeniul relaţiilor de muncă;

- Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă;

- Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale;

- Identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor;

- Eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare;

- Creşterea gradului de conştientizare, atât a angajatorilor, cât şi a lucrătorilor, privind necesitatea aplicării şi respectării la locul de muncă a legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, respectiv, eliminarea următoarelor riscurilor profesionale specifice acestor locuri, precum: cădere la acelaşi nivel prin alunecare, expunere la temperaturi extreme, intoxicaţii, electrocutare, arsuri, tăieturi.

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Munca au verificat 38 de agenti economici, au aplicat 3 sanctiuni în valoare de 41.500 lei și au dispus 19 măsuri cu termen de remediere a neconformităților costatate. Au fost depistati 2 angajatori cu 2 persoane fară forme legale de angajare.

Deficiențe : Nu se tine evidența reală a orelor de muncă prestate de salariati, nu s-a facut repartizarea programului de lucru în cazul contractelor cu timp parțial, nu se face dovada plății drepturilor salariale.

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în muncă au verificat 19 angajatori, la care iși desfășurau activitatea 115 lucrători și au dispus 34 de măsuri cu termen de remediere.

Deficiențe :

- lipsa instruirii și instruire neadecvată în domeniul securității și sănătății în muncă;

- nepurtarea integrală a echipamentului individual de protecție;

- lipsă semnalizare de securitate la locul de muncă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand treceti? sa vedeti evaziune fiscala si smecherii cu ambulantele lui chesoi
1
0
ce se mai fumeaza inauntru ! n-aveti voie sa va luati de ei ?
2
0
ITM sa mai treaca si pe la studiourile de videochat si pe la patiseriile ilegale de la colturile de strada
5
0
Daca nu se face dovada platii muncii, nici asigurari nu ?Si uite asa se trezeste omul ca a lucrat la X si Y si vechime in munca si contributii la asigurari,zero.Si nu e singurul domeniu de activitate unde e folosita munca la negru. Omul munceste ca trebuie sa traiasca si daca are si familie trebuie s-o intretina.E vorba de traiul de azi pe maine, la limita saraciei.
3
1
Dar pe la locurile unde Babu construieste ilegal nu se duc?
6
0
Sa vina si in Mangalia.
4
1
ca nu am vazut bon la nici o spalatorie
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272