REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Specialiștii ne sfătuiesc să mergem la mare, în detrimentul piscinelor

Specialiștii ne sfătuiesc să mergem la mare, în detrimentul piscinelor

Replica API 15 iunie 2022 | 00:00 2577

Sezonul estival aduce cât mai mulți turiști pe plajele litoralului românesc, dar sunt și persoane care preferă piscinele în locul valurilor mării și a nisipului fierbinte. Unii părinți se întreabă, de altfel, care destinație este mai favorabilă pentru siguranța și sănătatea celor mici. Medicul dermatolog Ioana Antohi face lumină în această situație și lămurește astfel care dintre cele două destinații are mai multe efecte benefice pentru copii.

Sezonul estival aduce pe plajele litoralului românesc cât mai mulți turiști. Aceștia însă, deseori se întreabă dacă este sănătoasă îmbăierea în apele Mării Negre pentru cei mici sau dacă este de preferat scăldatul în piscină.

Nici unii adulți nu se îndreaptă spre plajele românești, preferând astfel să se bucure de soare la piscină, acolo unde nu există, potrivit lor, risc și consecințe ca în Marea Neagră. ”Preferăm piscina… este mai curată și nu implică riscuri atât de mari” , a declarat o femeie pentru Replica Constanța.

Totodată, Ioana Antohi, medicul primar dermato-venerice, alergologul și doctorul în științe medicale, susține faptul că este mai sănătoasă plaja decât piscina, având de asemenea și multe beneficii pentru sănătate.

”Mersul la piscină este foarte sănătos să mergem și la piscină… Numai să fie o piscină curată, bine întreținută. Problema principală este soarele… Nu trebuie să stăm în bătaia soarelui foarte mult, copiii mici trebuie să aibă capetele acoperite cu pălării, și să stea pe intervale scurte la soare, după care să meargă la umbră, să se hidrateze cu o gură de apă, apoi pot intra inapoi în piscină. Trebuie să ținem cont de faptul că apa, ca și nisipul, reflectă soarele. Poți sta la 3 metri de piscină și soarele să se reflecte pe luciul piscinei și să te alegi cu arsură solară. Necesare sunt cremele de protecție, hainele pentru cei care nu suportă soarele sunt cel mai bun mijloc de protecție solară și statul la umbră. Cel mai bine e să se stea de dimineață și după ora 16:00. Marea în schimb, este foarte bună, mai sănătoasă decât piscina… oferă aerosoli și alte lucruri benefice organismului. Mai bună este marea, mai ales pentru cei care răcesc tot timpul. Aceleași recomandări rămân și pentru plajă, cremele, timpul, umbra, îmbrăcămintea… pălăriile sunt de asemenea foarte importante” , a declarat pentru Replica Constanța, Ioana Antohi, medic primar dermato-venerice, alergologul și doctorul în științe medicale.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rusii nu au vrut nici sa confirme daca nava moskova avea si munitie nucleara la bord ,ca si cu cernobilu.
0
0
De ce sa bati atata drum la mare ca sa faci baie in apa potabila ? la cit clor bei in piscina mai bine tebagi in mare dar na e vorba de fite si fonfleuri .
1
0
Mie nu-mi place piscina dar sincer e mai bine de cateva ori decat in mare, unde 99% din cei de pe plaje golesk rezervoarele de pishat direct in mare , ba unii mai in larg fac si altceva !!! Pacat ca olandezii aia care au largit plajele n-au adus si wc uri pt prhostii care adminiatreaza plaja !!!
0
0
in mare berbecilor!vreti clor,alergii,micoze,stati la piscina.dar vorbesc degeaba,fraierii oricum nu citesc.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212