REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Spital regional la Constanţa? Doar dacă ne descurcăm singuri

Spital regional la Constanţa? Doar dacă ne descurcăm singuri

Replica API 14 iulie 2017 | 18:38 567

Trei miniştri constănţeni, nici unul cu ochii îndreptaţi spre judeţ

Trei miniştri constănţeni, nici unul cu ochii îndreptaţi spre judeţ

Zilele trecute, comisarul European Corina Creţu anunţa că a avut o discuție cu premierul Mihai Tudose și l-a asigurat pe acesta că România va beneficia de sprijinul Băncii Europene de Investiții pentru a construi trei spitale regionale în România, începând cu anul 2018. Este vorba despre spitalele regionale anunţate cu mult timp în urmă că vor fi înfiinţate la Iaşi, Cluj Napoca şi Craiova.

Judeţul Constanţa a tras speranţe, până de curând, că va fi inclus şi el pe o listă de priorităţi din acest punct de vedere. Nici gând! Posibil ca de la următoarea alocare bugetară prin Programul Operaţional Regional să fie luată în calcul varianta, iar între timp, Consiliul Judeţean Constanţa îşi face calculele să construiască, pe puteri proprii, ceva asemănător.

Cu ce bani, greu de spus, miniştrii actualului Guvern (trei dintre ei constănţeni!) părând să aibă privirile îndreptate către oricare alte judeţe sau proiecte, numai spre Constanţa nu. Bunăoară, de dată recentă, ministrul Sevil Shhaideh a deschis „puşculiţa” pentru un stadion în Alexandria. Astfel, au fost alocaţi nu mai puţin de 12 milioane de euro de la bugetul de stat pentru un stadion în Alexandria. Investitia este de 55,7 milioane de lei (12,2 milioane de euro) şi va fi derulată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Contribuţia municipalităţii va fi de doar 1,38 milioane de lei.

În paralel cu grija spitalului regional, Constanţa se chinuie să ducă la capăt lucrările de modernizare care vizează Spitalul Judeţean de Urgenţă.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Regional regional poate poate sa nu mai fie numit si acolo kktul de Grasa meneger.La jud Cta toata lumea stie CA II PSD-ist si atiitConcurs si toate cele is pt INOCENTi da da.
0
1
Sa construiasca un spit regional singuri atoritatile. Hai sa ne vedem lungul nasului cu cine cu unul asemeni actualului meneger PSD Grasa.Ii vai si vai de bolnavi constantei.Politicul cred sa aiba influiente si la wc.Fara nici un subinteles ref la excrementul de Grasa.
2
0
or face astia la purcica sau la somes plaje multe si cu multi turisti pe timp de vara,caci iarna n-au partii
0
0
Atata timp cat Cta a trmis toate nulitatile rosii in parlament ,nu avem voie sa vorbim.
3
0
Inseamna ca la Constanta urmeaza sa apara un spital mare de tot dar privat si nu suporta concurenta statului!
0
1
Esti modelul de prostie din Romania, nu stii dar iti dai cu parerea
0
1
constanta nu a fost systinuta Clujul si Iasul sunt pline de spitale de adulti si copii Unele sunt de oprofil cum ar fi Institutul Oncologic din Cluj sau altele de inima ,de urologie si tyrabsplant Au de 4-5 ori mai muylte paturi de spital ca noi Dar noi nu avem nici spitale sau policlinici de copii.DAR NICI POLITICIENI CARE SA NE SUSTINA La fel este si la Iasi care e plin de spitale vechi si noi Noi avem la conducerea medicala tot felul de nestiutori Iar parlamentari si ministri zero
2
1
Guvernul meu, Ciolos, a decis sa faca spitalele la Cluj, Iasi si Craiova. Initial spitalele regionale trebuiau facute la Cluj, Iasi, Craiova si Targu-Mures in guvernul Boc. La Targu Mures, 50 km de Cluj si nu la Constanta unde deja exista terenul cu PUZ, sau macar undeva in regiunea sud est. Anul trecut au fost depuse proiectele pt atragerea de fonduri UE doar pentru cele 3 spitale, ca mureau daca mai puneau un spital in plus. Acum conform renumitului program de guvernare speram ca spitalul din Constanta sa se faca din bani bugetari, daca nu atunci sa se duca turistii cu probleme la Bucuresti.
4
1
Se stiu de anul trecut locatiile si unde se vor construi spitale regionale ce tot va faceti ca nu stiati, scrie in toate ziarele
4
2
Cine sa se lupte pt Constanta, niste papagali numiti parlamentari si 3 fraieri numiti pompos ministrii? Si unii si alrii sunt simplii executanti, slugi trimise de penalul de Stroe la Bucuresti cu sarcini clare: nu cereti nimic, nu deranjati, fiti prosti. E Moga, acolitul si sluga lui Mazare, e turcoaica care este executanta, nu om cu personalitate, cu initiative, este Cristina Dumitrache fiica asociatului lui Stroe, e Dobre, valabil dar fara cohones si care ne-a pricopsit cu babuinul de Babu si inca cativa cu aere de Bucuresti dar in fapt, niste ger .......ghertoi.
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218