REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Spitalul Orășenesc Hârșova, dotat cu numeroase echipamente medicale ultraperformante

Spitalul Orășenesc Hârșova, dotat cu numeroase echipamente medicale ultraperformante

Replica API 14 aprilie 2022 | 23:30 1317

La Spitalul Orășenesc Hârșova se va inaugura, vineri, 15 aprilie a.c., începând cu ora 14.00, laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală. Acesta dispune de dotări și echipamente medicale moderne, de ultimă generație, menite să contribuie la îngrijirea pacienților din România la fel ca în cele mai prestigioase clinici din lume.

Pacienții români, tratați ca în străinătate!

Spitalul Orășenesc Hârșova a fost dotat cu numeroase echipamente medicale ultra- performante – unele fiind unice în județul Constanța sau în România, dintre care amintim:

MAMOGRAF 3D HOLOGIC – SLENIA 3DIMENSIONS – primul și singurul, până acum, la nivel național! Mamograful face achiziția 3D în 3,7 secunde, cu o rezoluție reală de 70 microni. Are sistem de puncție ghidată 3D cu vacuum. De asemenea, are în dotare SmartCurve system Paddle, un sistem ce permite o compresie mult mai prietenoasă și un confort sporit pentru pacienți.

RADIOLOGIE 3D – primul echipament autorizat CNCAN la nivel național – Siemens - Multitom Rax. Aparat cu multiple aplicații care duce Radiologia conventionala 2D mai aproape de CT, cu un nivel mult mai scăzut de radiații și pregatire prealabilă, exact ca în cazul radiologiei convenționale. Detectează leziunile osoase pe care radiologia 2D le poate rata (exemplu: fracturile oaselor mici).

Densitometria osoasă DEXA HOLOGIC HORIZON - lider Mondial. Singura metodă acceptată unanim la nivel Mondial pentru calculul densității osoase, fără de care nu se poate iniția tratamentul Osteoporozei.

RADIOLOGIA MOBILĂ DIGITALĂ BMI - JOLLY PLUS DR cu detector Wireless Trixell. Până de curând, radiologia mobilă a fost destinată persoanelor greu deplasabile. De la începutul pandemiei Covid 19, rolul acestora este esențial în evaluarea leziunilor pulmonare, mai ales la pacienții din ATI.

COMPUTER TOMOGRAF 64SLICE PHILIPS INCISIVE. Esențial în evaluarea leziunilor pulmonare, neurologice și oncologice.

ECOGRAF MULTIDISCIPLINAR CU MODUL DE ELASTOGRAFIE STRAIN SI SHEAR WAVE - PHILIPS

EPIQ. Singurul ecograf din Județul Constanța cu Sonda liniară (țesuturi moi) de 2000 de cristale (o sondă obișnuită are 128 de cristale).

ECOGRAF SENOLOGIE CU ACHIZIȚIE AUTOMATĂ 3D - SIEMENS S2000 ABVS. Echipament unic la nivelul județului Constanța.

SISTEM PACS PIXELDATA. Un sistem complex de arhivare și acces la imagistica medicală. Toate compartimentele Spitalului Orașenesc Hârșova au acces la imaginile radiologice în timp real, iar sistemul permite și accesul de la distanță. Printre puținele Pacs-uri cu sistem RIS - Radiology Information System. Practic, prin intermediul acestui sistem, echipamentele de radiologie preiau datele pacienților programați.

Investigații cu Inteligență Artificială în România

Bogdan-Andrei Zidaru, Manager al Spitalului Orășenesc Hârșova, alături de o echipă de medici de bună credință și cu susținerea autorității publice locale, a depus în anul 2020 proiectul pentru modernizarea și dotarea secțiilor de Radiologie. Până în prezent, din cele 4,5 milioane de Euro disponibile, Spitalul Orășenesc Hârșova a achiziționat echipamente în valoare de 3 milioane de euro.

În viitorul apropiat, spitalul va crește numărul de investigații ce vor putea avea Diagnostic Asistat cu Inteligență Artificială. În prezent, Inteligența Artificială este utilizată pentru investigațiile de torace, printr-un acord pe termen limitat cu compania românească Xvision.

Toate echipamentele au fost achiziționate din fonduri europene, prin Proiectul “Creșterea Capacității de Gestionare a Crizei Covid-19 la Spitalul Orășenesc Hârșova”.

Vor lua parte la eveniment și vor susține luări de cuvânt alături de oficialitățile orașului și medici și manageri ai spitalelor din București și Constanța: Dr. Mihai Lesaru - președintele Societății de Senologie, Prof. Univ. Dr. Alexandru Blidaru – Institutul Oncologic București, Dr. Cristian Bordea - Institutul Oncologic București, Prof. Dr. Mircea Penescu - Spitalul Clinic de Nefrologie "Carol Davila" București, Prof. Dr. Gheorghe Peltecu - Spital Clinic Filantropia, Prof. Dr. Mircea Beuran - Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Prof. Univ. Dr. Victor Purcărea - Universitatea de Medicină și Farmacie "Dr. Carol Davila", SL Dr. Cătălin Grasa - SCJU Constanța, Conf. Univ. Marius Popa - SJML Constanța, Dr. Bogdan Tănase - Manager IOB, Dr. Victor Cauni - Manager Spital Colentina.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212