REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

SSC Farul: „Constanța are o echipă de fotbal care a promovat în liga II și NU ARE UNDE JUCA!”

SSC Farul: „Constanța are o echipă de fotbal care a promovat în liga II și NU ARE UNDE JUCA!”

Replica API 24 iulie 2018 | 01:14 377

Scrisoare deschisă către Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului

Mai este puțin și începe campionatul național de fotbal. SSC Farul a găsit finanțarea necesară și a întocmit și echipa, formată atât din jucători mai vechi, dar și din „noutăți”, fotbaliști aduși din Franța, Italia și Germania. Rămâne, însă, marea problemă: unde vor juca meciurile de acasă? SSC Farul dorește să joace pe stadionul Farul, așa cum au subliniat în repetate rânduri. De altfel, tocmai din acest motiv, pentru că vor să joace „acasă” au investit în întreținerea gazonului, în achiziționarea unei pompe performante, în igienizarea stadionului. Dar, la începutul lunii iulie a.c., SSC Farul, alături de alte două asociații care foloseau stadionul, au fost anunțate că le-a expirat contractul și au fost somați să elibereze spațiile din incinta stadionului.

Decizia vine ca o lovitură sub centură, având în vedere, după cum subliniază reprezentanții clubului, pe de o parte, investițiile din ultima perioadă, cât și apropierea campionatului.

Într-un ediție anterioară a „Replica de Constanța” prezentam punctul de vedere al conducerii Direcției Județene de Tineret și Sport Constanța referitor la acest subiect. Și anume, s-a transmis o adresă către Ministerul Tineretului și Sportului, prin care li se solicită să decida dacă se prelungește sau nu contractul cu SSC Farul. Din punct de vedere al DJTS Constanța, stadionul Farul nu îndeplinește cerințele necesare pentru meciurile de Liga II-a, iar în plus, puțin mai lipsește să fie predat de la ministerul de resort către Primăria și Consiliul Local Constanța, care și-au manifestat interesul să-l preia și să-l reabiliteze.

Luni, 23 iulie a.c., reprezentanții SSC Farul au transmis Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului, o scrisoare deschisă prin care atrag atenția că, prin deciziile luate, că echipei de fotbal a Constanței i s-a luat dreptul de a folosi stadionul.

„Care mai este rolul guvernanților în ziua de azi? Oare de ce a ajuns la cote minime încrederea cetățenilor în politicieni? Pentru că ne lovim zilnic de ziduri surde și nepăsătoare la nevoile noastre.

Dacă al doilea oraș al României, Constanța, nu poate avea un stadion de bun simt, dacă echipei noastre de fotbal, calificată în Liga a II a, i s-a luat dreptul de a folosi acest stadion, lăsat în paragină, atunci încotro să ne îndreptăm?

Vorbim despre sănătatea noastră și a copiiilor, despre problemele ce au apărut în această epocă a tehnologizării și ne plângem că nu se mai face sport. Copiii au nevoie de modele, de eroi pe care să-i urmeze. Sportul este o nevoie, nu un lux!

„La Constanța, din interese politice, s-a ajuns la o luptă de neimaginat!”

Disperarea de a aduna voturi nu are limite, iar politicienii sunt dispuși la orice compromisuri. Primăria Constanța dorește să ne desființeze cu orice preț pentru a-și înființa o altă echipă, supusă electoral, și căreia să-i atașeze eticheta candidatului la înaltul scaun.

Doamna ministru Ioana Bran, banii alocați de către autorități pentru a ajuta sportul SUNT BANII NOȘTRI, AI CETĂȚENILOR! Plătim taxe să fim protejați și susținuți, nu să fim huliți și prigoniți. Constanța are o echipă de fotbal, Farul Constanța, care a promovat în liga a II a și nu are unde juca! Ne-a fost reziliat contractul, încă valabil, chiar înainte de începerea campionatului. Să nu ne punem întrebarea de ce? Nu sunt intenții ascunse aici?

Vă cerem doamna ministru să interveniți în această situație și să oferiți constănțenilor șansa de a se bucura cu adevărat de fotbal. Vă cerem să le solicitați autorităților locale din Constanța să respecte contractul aflat în vigoare. Vă cerem să susțineți sportul românesc în fața intereselor de partid și personale ale unora.

Am obosit să ne luptăm cu cei ce au rolul de a ne susține. Lupta noastră trebuie să fie cea sportivă, pe gazon, pentru fanii și suporterii noștri. În calitate de Ministru al Tineretului și Sportului suntem convinși că puteți interveni în această situație și așteptăm răspunsul dumneavoastră”, este scrisoarea deschisă transmisă de SSC Farul.

Reamintim că SSC Farul a anunțat în urmă cu câteva zile încheierea unui contract de asociere cu Ema Gavrilă, femeie de afaceri, fost candidat al PSD la Primăria Costinești și fosta iubită a lui Alexandru Mazăre. În urma unor negocieri demarcate încă de la finele anului trecut, Ema Gavrilă a preluat clubul.

Primul meci al constănțenilor în liga II se va disputa sâmbătă, 4 august, pe teren propriu, în compania celor de la ACS Timișoara, iar prima deplasare, pe 11 august, va fi la UTA Arad.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: Farul Constanța, la start în Liga II. Au adus fotbaliști din Franța, Italia și Germania

SSC Farul, echipa la care s-a asociat Ema Gavrilă, vrea să facă reparaţii urgente la un stadion care nu îi aparţine!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am reusit sa ii gonesc pe toti ca am vrut sa fiu patron cine nu cumpara echipamente de la mine e out sunt un post nu stiu sa vorbesc dar vreau sa conduc eu clubu
6
0
Sa construiasca Ema stadion ca doar este mare afacerista, vine tot din randul psd ..
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218