REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, pe A2!

Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, pe A2!

Replica API 8 februarie 2020 | 00:00 336

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va monta mai multe stații de încărcare a mașinilor electrice pe autostrăzile A1 și A2. Deși, în această perioadă, se desfășoară procesul de consultare de piață privind Caietul de Sarcini pentru realizarea proiectului, un document emis de Ministerul Transporturilor dezvăluie exact unde vor fi acestea amplasate.

foto: economica.net

CNAIR va instala mai multe stații de încărcare a vehiculelor electrice pe autostrăzile A1 și A2. Reprezentanții instituției, CNAIR SA, anunță persoanele interesate că în perioada 06 februarie – 16 februarie 2020, se desfășoară procesul de consultare de piață privind Caietul de Sarcini pentru realizarea proiectului „Instalarea stațiilor de reîncarcare pentru vehicule electrice în anumite Spații pentru Servicii” situate pe Autostrada A1, Autostrada A2, București – Constanța dar și pe tronsoanele Nădlac - Timișoara - Sibiu și Pitești - București. Pe Autostrada A2 București - Constanța stațiile vor fi amplasateîn următoarele locații: km 19 (parcare); km 88 (stație carburant); km 139 (stație carburant); km 205 (parcare) – în toate locațiile fiind amplasată câte o stație pe fiecare sens de mers.

Astfel, stațiile de încărcare a mașinilor electrice vor fi instalate la o distanță de aproximativ 70 km una față de cealaltă, pe fiecare sens de circulație al autostrăzilor.

Beneficiile mașinilor electrice:

În ciuda disconfortului reîncărcării bateriilor, o mașină electrică este mai prietenoasă cu bugetul cetățenilor decât una pe combustie, asta dacă nu se ia în calcul prețul achiziției. Cu toate că prețul achiziției este unul mai crescut pentru aceste autoturisme, încărcarea este gratuită. În plus, o astfel de mașină, te scutește de taxele pentru poluare.

Prin Rabla Plus, cea mai ieftină mașină electrică sare de 12.000 de euro, iar cele mai scumpe pot depăși 30.000 – 40.000 de euro. Cert este că principala problemă care-i face pe români să nu-și ia o mașină electrică este insuficiența stațiilor de alimentare, care, pare să își găsească o rezolvare.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am opel Y16 DTH si merge foarte bine
0
0
Nu lipsa statiilor de incarcare descurajeaza romanii sa le cumpere, ci pretul foarte mare al masinii
1
1
cum va deplasati iarna fara motor termic. Ecologistii pukii. Cand ve ti fi prinsi de viscol o sa inghetati in electrice. Nici nu vreau sa ma apuc sa scriu cate dezavantaje au electricele ca n am spatiu. Lipsa emisiilor nu compenseaza. Cand vor face electrice cu care te poti deplasa fara oprire 10 ore iarna in urma unei incarcari de 30 minute si vor fi prize pe fiecare stalp electric si loc de parcare mai vorbim. Dar sa nu credeti ecologistilor ca bateriile electrice sunt prietenoase cu mediul. Sa vad unde le veti arunca pe alea uzate ca sa nu mai amintesc de apa contaminata necrsara producerii
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272