REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

STATISTICĂ: locuitorii de la malul mării, mai SĂNĂTOŞI!

STATISTICĂ: locuitorii de la malul mării, mai SĂNĂTOŞI!

Replica API 10 martie 2020 | 00:00 25875

Apa de mare este adaptată fiziologiei umane, celulele noastre recunoscând şi asimilând perfect elementele sale naturale.De la aerul care ne curăţă sistemul respirator, la valurile care ne relaxează, marea oferă o reală cură de talassoterapie locuitorilor oraşului de la malul mării, după cum afirmă medicii constănţeni.

La mare, presi¬u¬nea atmosferică oscilează in fun¬cţie de tempera¬tu¬ră, dar nu toată lumea ştie că această variaţie barică îmbogăţeşte aerul cu oxigen, efect care se îmbină cu cel al microalgelor, veritabilii plămâni ai pla¬ne¬tei, care produc 70 % din oxigenul respirat. Se facili¬tea¬ză, astfel, absorbtia ionilor ne¬gativi, particule fine încărcate e¬lec¬¬tric care ne reduc vulnerabilitatea la durere şi la stres. În această categorie se află iodul, micronizat în picături, care sti¬mu¬lează producerea hormonilor ti¬ro¬idieni şi care, de obicei, lipseşte organismului. Aerul salin al Mării Negre este atât de pur, încât, prin raportare la cel din alte oraşe, concentrează de 62 de ori mai mulţi ioni negativi şi de 100 de ori mai puţini germeni. Conform studiilor medicale, o oră la malul mării este de ajuns pentru a beneficia de acest climat prezent şi la patru kilometri depărtare de apă. Însă veştile bune nu se opresc aici! Se pare că beneficiile climatului ma¬rin propriu-zis se simt şi la o distanţă de 50 de kilometri.

De altfel, conform medicilor, cu cât temperatura mării este mai apropiată de cea a organismului uman (37 grade Celsius), cu atât ionii mi¬nerali şi oligoelementele prezente în apa mării au beneficiile maximizate.

Organismul este un veritabil „acvariu” marin, conţinând aceeaşi proporţie de apă sărată (70%) ca şi Pământul, iar celulele funcţionează graţie unei compoziţii de săruri minerale şi oligoelemente cu o compoziţie asemănătoare cu cea care se găseşte în apa de mare.

Alina MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
primar de kk si oras la fel
5
3
daca plec din cta nu plec din cauza la clima si poluare, plec din cauza la caracterul de kkt si plin de rautate al constantenilor valabil si pt bucuresteni ,
2
5
. . .pentru moment. . .
6
2
Exact asa se intampla! Aerul este de departe mai curat in CT decat orice alt oras mare din RO
8
2
Faptul ca vantul bate destul de des in oras, briza marina, crivat, etc., duce la impingerea aerului poluat de deasupra Constantei. Practic exista un ventilator natural al orasului. Din punctul asta de vedere ne putem considera norocosi ca locuim in Constanta.
19
2
in cativa ani o sa explodeze preturile la apartamente in constanta, multi bucuresteni cauta sa se mute la malul marii din cauza poluarii
26
4
Muta te ciobane! Brasovul te asteapta! Du te in fundatura de Cluj! Acolo nu bate vantul! Nu se caca nimeni! Poti manca de pe jos in Cluj! Mars din Constanta!
25
7
Daca bate vantul ,tot praful,cacatii de caini,de oameni,mucii uscati si boraturile uscate se ridica in aerul oraselor imputite de pe litoral. Si pe litoral se spala strazile ca in Bucuresti,adica ciuciu. Aerul marii e bun la cinci metri de mal,in rest tot ca in Bucuresti e treaba. Hai sa nu ne mai cacam aiurea cu laude pe chestii teoretice,fictive. Faci aerosoli in centrul Mangaliei pana dai cu plamanii de bordure.
10
24
Nu pleaca nimeni la Cluj, Brasov sau Iasi, se pleaca doar la Bucuresti. Eu cunosc foarte multe familii care s-au mutat in Constanta la recomandartea medicilor, copiii lor suferind de astm.
28
7
Petfect Adevarat! Dar unii constanteni taranusi fug la Bucuresti,Cluj sau Brasov. Vezi Doamne ca sunt orase mai bune,cu clims buna! Nu le place vantul.din Constanta! Bucuresti,Brasov,Cluj.si Iasi sunt cele msi poluate orase din Romania! Mutati va acolo toti cei care nu iubiti Constanta! Se face curatenie in Cta!
21
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212