REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Statistica, oglinda litoralului românesc: mai puţini turişti străini sosiţi la mare anul acesta!

Statistica, oglinda litoralului românesc: mai puţini turişti străini sosiţi la mare anul acesta!

Replica API 1 septembrie 2018 | 02:08 533

Litoralul românesc devine anual locul unde distracţia este la ea acasă. Zeci de mii de turişti aleg să îşi petreacă vacanţa de vară pe litoral. Astfel că, în sezonul estival, oraşul Constanţa ar putea fi numit a doua capitală a ţării. Pe lângă cei care îşi organizează concediile la mare, turiştii aleg să vină pe litoral pentru un loc de muncă în sezonul estival având în vedere că oferta este mult mai mare.

Deşi investiţiile sunt în toi, pentru turiştii străini litoralul românesc nu mai reprezintă o opţiune, numărul acestora fiind în scădere faţă de anul trecut, cel puţin în prima jumătate a anului. Statistica nu ar putea să ne surprindă având în vedere că staţiunea Mamaia s-a transformat într-un adevărat şantier în lucru, în plin sezon estival. Pe lângă deranjul din staţiune, amintim că preţul de cazare a crescut considerabil. Spre exemplu, în mediul online, circula în perioada Zilei Marinei anunţuri ironice, şi numai, prin care unele persoane îşi puseseră chiar şi autoturismul la vânzare pentru cazare, acesta fiind şi titlul anunţului. “La vânzare pentru cazare la Mamaia”, se arăta într-unul din anunţurile publicate pe un site specializat în vânzarea autoturismelor second hand. Totodată, turiştii care totuşi au ales ca destinaţie de vacanţă litoralul românesc au postat în mediul online mai multe nereguli precum igiena precară, amplasarea de şezlonguri până în buza mării, precum şi condiţiile de cazare la hoteluri cu mai puţin de 3 stele, dar şi din unităţile de alimentaţie publică.

“Numărul turiştilor sosiţi în primele șase luni ale anului 2018 a fost de 289,1 de mii persoane, faţă de 295,2 mii persoane în aceeași perioadã din 2017, înregistrându-se o scãdere de 2,1%. Și numărul înnoptărilor scade: 874,7 mii înnoptări în primele șase luni ale anului 2018, faţă de 906,9 mii înnoptări înregistrate în aceeași perioadă din 2017. Turiştii străini, în numãr de 23.027 persoane în perioada ianuarie-iunie 2018, sunt cu 7,5 % mai puțini decât turiştii străini sosiţi în aceeași perioadă din 2017 şi deţin o pondere de 8% în totalul turiştilor.”, se arată în documentul transmis de reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Statistică Constanţa.

Unul dintre turiştii străini sosiţi pe litoral vara aceasta spunea într-o ediţie anterioară a cotidianului Replica de Constanţa că cel mai mare defect al stațiunii Mamaia este excesul făcut de firmele private, care au o atitudine ostentativă. „Cel mai mare dezavantaj al acestei plaje este privatizarea. Trebuie fie să închiriezi un șezlong, fie să te plimbi de-a lungul plajei. Magazinele și restaurantele sunt ok, atât cât te poți aștepta în România. De exemplu, într-un restaurant ospătărița vorbea la telefon în timp ce ne servea băuturile. V-ați făcut o impresie... Apa este ok, locul este decent pentru a putea înota. În general, este o plajă de nivel mediu, nu vă așteptați să vă taie respirația”, consideră turistul australian.

Citeşte şi: Turiştii străini despre staţiunea Mamaia: ‘Nu vă aşteptaţi să vă taie respiraţia!’

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu au venit straini ? Norocul lor. Pot face plaja si in alte locuri ,in care in afara de plaja au si alte posibilitati de a se deconecta,la preturi normale si fara tiganime,putoare.
0
0
La ce blocuri nasoale construiesc makidoni acolo de nici ei nu ar sta in ele, daca tot ati construit trebuia sa construiti ceva nou nu balariile alea de blocuri, proiecte de cacat , iesiti si voi prin lume dubai singapore sa vedeti constructii care atrag straini nu chirpici aia de ii construiti voi de nu are nici un aspect frumos daca eram primar nu acceptam ca in mamaia sa se construieasca balariile alea de blocuri doar proiecte frumoase acceptam.
0
0
La Navodari se constuieste haotic este mult praf ,galagie,mizerie .Turistii straini nu au ce cauta acolo pentru ca ne face de tot rahatul.Rusine primarului in functie!
2
0
si relieful in zona litoralului ne defavorizeaza.apoi e dezastrul facut de machidonii ajunsi patroni.cum sa speri sa-ti vina oameni din vest,cand tu ai preturi mai mari ca in Ibiza?si conditii de cacat?
1
0
Cum sa vina turistii straini ,cind litoralul romanesc este ca o varza orientala.Si adevaratii turisti romani se duc in Grecia.Bulgaria, sau Croatia.
4
1
Ce sa caute strainii in tigania numita litoralul RROManesc??
5
2
Cat timp Mamaia este o statiune cipanizata, turistii straini o vor ocoli. Au si ei taranii lor, nu trebuie sa plateasca ca sa-i admire pe ai nostrii.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212