REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Stelian Ion, PRECIZĂRI despre proiectele de modificare a legilor Justiției. VIDEO

Stelian Ion, PRECIZĂRI despre proiectele de modificare a legilor Justiției. VIDEO

Replica API 30 martie 2021 | 22:25 1307

Ministrul Stelian Ion a prezentat luni, 29 martie, principalele puncte ale proiectului de modificare a legilor Justitiei. Printre viitoarele modificari se numara si durata mandatelor pentru functiile de conducere, eliminarea restrictiilor referitoare la libertatea de exprimare a magistratilor si alegerea membrilor CSM la nivel national, nu pe trepte.

Principalele declaratii ale lui Stelian Ion:

O greșeală făcută în ultimii ani e că s-a legiferat în funcție de persoane. Nu ne-am uitat la persoane, ci la a găși soluții echilibrate.

Una cele mai importante chestiuni este numirea procurorilor de rang înalt. Soluția e că astfel de numiri să nu mai fie controversate. Am conferit un rol mai important CSM, avizul CSM cel negativ are valoare de aviz conform.

Ministrul Justiției înaintează o propunere CSM. Dacă avizul e negativ, procedura se întrerupe. Ministrul poate reveni cu altă propunere.

O chestiune foarte importantă ține de revocarea procurorilor de rang înalt. e important să existe posibilitatea că procurorul revocat să se adreseze instanței.

Am crescut durata mandatelor pentru funcțiile de conducere. Un mandat de trei ani e foarte puțîn. Am considerat că un mandat de patru ani e suficient.

Am eliminat restricțiile referitoare la libertatea de exprimare a magistraților.

O modificare importantă la alegerea membrilor CSM: vor fi aleși pe viitor de toți magistrații la nivel național. Nu se vor mai face alegeri pe trepte. Vine în sprijinul creșterii reprezentativității membrilor CSM.

Stelian Ion a transmis vineri, 26 martie, propunerile de modificare și completare ale celor trei legi ale Justiției către Consiliul Superior al Magistraturii, scrie ziare.com Una dintre modificări vizează procedura de numire a procurorului general și procurorilor șefi ai DNA și DIICOT.

VIDEO:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nu au zis ma ca nu mai modifica in vecii vecilor amin legile justitiei pulii? Acum modifica iar? A mai modificat prostu asta o data acum cateva luni. Vai de pulile noastre ce cacat am votat frate
0
0
justitia inseamna si mica justitie-aia care reguleaza hartiile, termenele de judecata care duc un proces de divort cu partaj si la 10 ani, taxele si parataxele de tot rahatul din tribunale si felul in care lucreaza politia si procurorii la plangerile banale pe care le fac justitiabilii. Mai doriti si alte problemute? Ia de aici- magistratii sa fie alesi de electorat la fel ca parlamentarii
0
0
necunoscutul asta ajuns ministru, este acum expert in justitie
2
0
asta de sub mine sa iti au cacatul la lins
5
0
Cand era Kovesi erati disperati sa o inlaturati.. Acum nu-l mai aveti pe Tudorel slugarel....Dupa postarile obscene se vede nivelul de cultura...
2
6
mai nulule esti la fel de nepregatit si idiot precum voiculescu
10
0
Nulitate neomarxista, bate toba !
9
0
Stelica handicapatul e o rusine pentru justitie, Legile eliminate de securistii de la usr ar fi trebuit sa faca publice protocoalele dintre sri si justitie... Dar securistii nu vor asa ceva, multa mwe usr.
8
0
SUNT O CARICATURA SI RASPUND DOAR LA COMENZI...
10
0
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212