REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ştiţi ce mâncaţi de la zonele gastro din hipermarketuri? Iată ce a FILMAT un constănţean la CORA!

Ştiţi ce mâncaţi de la zonele gastro din hipermarketuri? Iată ce a FILMAT un constănţean la CORA!

Replica API 5 ianuarie 2018 | 00:00 1404

Mâncare expirată, reintrodusă în circuit? Ce spun reprezentanţii lanţului de magazine!

Mâncare expirată, reintrodusă în circuit? Ce spun reprezentanţii lanţului de magazine!

Crezi că mâncarea pe care o iei din zonele gastro ale hipermarketurilor este proaspătă? Când se prepară și până când ar trebui consumată? Existau suspiciuni încă de anul trecut de faptul că preparatele gătite de la Cora Brătianu ar fi vândute și după depășirea termenului de valabilitate. Dovada a venit abia acum. Un constănțean a filmat momentul în care erau reetichetate preparatele cu date noi de valabilitate. Acest lucru se petrecea seara, înainte de închidere, cu clienții de față. Practic, bărbatul puncta că mâncarea expirată este revândută a doua zi. Reprezentanții Cora România se apără precizând că este un decalaj între alimentarea raftului și etichetare, din cauza activității intense.

Constănțeanul era revoltat de faptul că nu știe cu exactitate când a fost preparat produsul său și când are termenul de valabilitate, mai ales când a observat faptul că etichetele se schimbau de seara. Totul s-a petrecut cu doar câteva zile înainte de Revelion. „La Cora Brătianu, seara se schimbă data de valabilitate la mâncarea gătită. Nu este prima dată când văd așa ceva. Când am întrebat de ce fac astea mi-au răspuns că așa sunt ordinele de la șefi. Dimineața dacă te duci să mănânci la Cora, de fapt mănânci ce a expirat cu o seară sau două în urmă”, a punctat bărbatul revoltat. Acesta a surprins și în video momentul în care etichetele cu termenul de valabilitate erau modificate en gros.

Reprezentanții Cora Brătianu au precizat că nu este vorba de păstrarea mâncării gătite de pe o zi pe cealaltă, ci doar o eficientizare a muncii de a doua zi, pregătindu-se pentru preparatele servite de dimineață. „Aranjarea vitrinei cu mâncare gătită este o activitate intensă și de durată pe parcursul dimineții, cu atât mai mult într-o perioada de vârf cum este finalul de an.

Pregătirea sarjelor noi se face pe tot parcursul zilei, și datorită activității există întotdeauna un decalaj între alimentarea raftului și modificarea etichetelor de raft aferente noilor sarje. Modificarea etichetelor existente la raft pentru produsele gătite expuse la vânzare este permisă, de asemenea, și în situațiile în care etichetele se pot murdări sau devin ilizibile accidental, sau când se observă ca au fost greșeli în redactarea lor inițială.

În mod special de Sărbători, provocarea noastră e coordonarea și organizarea astfel încât să putem face față cererii mărite, astfel încât sunt puține cazurile în care rămâne mâncare gătită nevândută; în aceste cazuri, mâncarea gătită nevândută este retrasă de la raft și dirijată pe circuitul de deșeuri, conform procedurilor interne și legislației aplicabile. În plus, pentru a eficientiza munca depusă dimineață și a permite echipelor să se concentreze dimineață pe pregătirea efectivă a produselor, se poate proceda la pregătirea etichetelor de raft seara, înainte de închiderera magazinului”, au declarat reprezentanții Cora România.

De altfel, reprezentanții au mai anunțat că s-a demarat o anchetă internă pentru a se stabili cu exactitate ce s-a petrecut în seara respectivă, iar măsuri deja au fost luate! Mai precis, personalul a fost reinstruit pentru a asigura clienților buna desfășurare a acitivității comerciale.

„Pentru a preîntâmpina orice fel de interpretări din partea clienților, vom lua măsuri pentru a elimina și minimiza decalajele dintre operațiuni și pentru a pregăti etichetele de raft doar în dimineața înainte de deschidere și în momentul în care se schimbă sarja. Pentru a se stabili concret ce s-a întamplat în seara respectivă s-a demarat o anchetă internă și, de asemenea întregul personal a fost reinstruit tocmai pentru a ne asigura că la clienți ajung doar produse conforme și sigure, aceasta fiind una din prioritățile noastre. Dincolo de respectul legislației în vigoare, legislație care a stat la baza tuturor procedurilor de lucru din magazin, îi asigurăm însă pe clienții noștri de respectul pe care îl avem față de ei și de strădania noastră de a construi o relație transparentă, de încredere și evident, de durată”, au mai adăugat reprezentanții Cora.

Claudia CORBU

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am luat de la Cora ciorba stricata, fermenta cand i-am scos capacul. I-am cerut vanzatoarei o alta ciorba iar ea a tot insistat sa o iau pe aceasta ca e mai proaspata.
0
0
Zilnic se retrag de pe raioane prod la limita de expirare. Apoi sunt directionate catre zona de gastro, sub supravegherea dnei Luminita. Finalul e previzibil, beeaaahhh !
3
0
...mai gatesc cei,care au familii,care sunt in randul acestei societati...cei care zilnic muncesc,alearga pentru un viitor mai bun copiilor lor, cei care maine,se pregatesc pentru o noua zi de munca...aceea care dupa zeci de ani de activitate,vor fi mandri pensionari...acestia nu vor accepta pomana de la carciumi...acolo unde se pregateste mancarea in...scarba..unde se mai toarna si ceva ..flegme..din gat..sa le mearga bine la prosti...asa ca...faceti comenzi la...carciumi...succesuri..
1
0
reportajul e facut de un ofticat care a intarziat la reducerile de preturi de la inchiderea magazinului... si cum la caufland nu mai erau nici puii rotisati, a incercat si la cora. la multe standuri de mancare gatita se reduc preturile seara ca sa nu ramana cu marfa pe stoc. bine ca acasa nu va puneti etichete cu data de expirare a mancarii gatite. Dar cine mai gateste acasa ?
3
5
linistiti-va...poate va lecuiti...gatiti si serviti din hrana pregatita de dvs.chiar nu vreti sa pricepeti...toate firmele,toti,dar toti sunt pusi pe capatuiala...pe praduit...nu conteaza...bani sa iasa...chiar n-ati inteles nimic???la toate bucatariile carciumilor,este...jale mare...nu mai vorbesc de cei ce transporta comanda la domiciliu...tigani,nespalati,nebarbieriti de zeci de ani..aleraga...numai dupa bani...potoliti-va...
11
2
La Profi de la Ciresica,mi s-a intamplat de multe ori sa merg,si sa constat un miros greu de clor,deci dupa produsele alterate,se dezinfecteaza cu clor,ca sa nu-si dea prostimea seama ce se intampla acolo,si cred ca la majoritate magazinelor care comercializeaza carne si mancare!
5
2
La Adivin-tava impinsa din zona piata amzacea e la fel
8
0
E foarte simplu. Daca vreti sa nu va imbolnaviti gatiti-va alimentele acasa...ganditi-va cate aspecte negative se pot intampla cand mananci din oras..va dau un exemplu scurt; tu daca scapi carnea pe jos cand iti faci mancare acasa o s-o iei si o s-o speli din nou inainte de a o pune la prajit...eee astia din hipermaketuri, restaurante, fast-fooduri etc...daca o scapa pe jos o s-o puna asa la prajit si o sa zica lasa ca merge...si asta a fost un mic exemplu din multe altele negative...asa ca dragii mei daca nu vreti sa muriti inainte de termen... MANCATI ACASA...
11
1
vai , ce noutate ... peste tot e la fel ... la METRO am vazut si eu ... culmea e ca nici macar nu am fost contrazis cand am atras atentia , pur si simplu au luat marfa si au disparut ...
16
1
Mai animalule, citeste articolul. Citeste si pozitia Cora. Mi se pare cel mai putin denigrator material
12
4
Toti saracii au tel cu camera , si cred ei ca sunt reporteri , problema este in felul urmator , ce super market risca amenda sau denigrarea imaginei ptr o ciorba de doi lei, la faza asta intr-un stat civilizat , voi cei de la replica ar trebuii sa fiti trasi la raspundere ptr denigrarea unei informatii
4
17
la mai toate asa zisele hipermarketuri se face asa ceva caci altfel nu are cum sa scoata pretul ala de 10-11 lei ...carne imputita,produse slinoase si uscate,fade chiar de multe ori si apoi ei se bat cu pumnul in piept ca nu au avut timp sa eticheteze.Nu se vede ca nu e nimeni pe la coada acolo acum? ALO OPC?
18
0
Domnjlor de la Replica, nu mai publicati toate ineptiile si dezinformarile unor neispraviti,ca de aia ne pleaca toti investitorii din tara,si ramanem cu Adivin,care,oricum spala salamul cu otet la greu,o sa platim 9 lei Bucegiul la pet si 8 lei Cola la 2 litri!Asta vreti? Lumea trebuie sa inteleaga ca in comert se fac intodeauna mangle,mai o diaree,mai o Smecta,n-a murit nimeni din asta! Pai daca s- ar respecta regulile, cum viseaza retarzii de la OPC sau Sanepid,preturile ar fi de 3 ori mai mari!Si oricum s- ar face mangle!
12
42

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614