REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Studenții și profesorii constănțeni continuă cursurile ONLINE

Studenții și profesorii constănțeni continuă cursurile ONLINE

Replica API 24 martie 2020 | 00:08 848

Pandemia de coronavirus a adus cu ea și o ”vacanță” atât pentru elevii din cursul preuniversitar dar și pentru studenți. Totuși, aceștia din urmă nu s-au lăsat pe tânjală, și, împreună cu profesorii lor, s-au mobilizat să treacă și peste această situație, soluția fiind cursurile online. Astfel, cursurile și seminarele se țin aproape cu aceeași intensitate, pentru acest lucru fiind folosite o serie de platforme online. Părerile în privința acestui gen de predare sunt unanime, studenții fiind mulțumiți de genul acesta de predare și de interacțiune, dar apreciind, în același timp, eforturile pe care le fac profesorii din dorința de a nu se pierde nimic din materie.

”Din punctul meu de vedere, ca mămică, este foarte ok, pentru că în timpul cursurilor sau seminarelor online pot să am grijă de copil, să îl culc sau alte activități, pentru că ascult la căști. Profesorii noștri își dau foarte multe interesul, dacă noi mai avem pauze, ei în schimb trec de la un curs la altul și cred că este foarte stresant și obositor pentru ei, ținând cont ca ei sunt singuri și noi foarte mulți. După tot ce se întâmplă acum în țară eu îi apreciez și mai mult, pentru că își dau interesul ca noi să nu rămânem în urmă cu materia”, a declarat pentru ziarul Replica, Andreea-Mădălina Ionescu, studentă la Universitatea ”Ovidius” din Constanța , Facultatea de Drept.

Vom fi la zi cu materia și pregătiți pentru a susține examenele finale

” În această perioadă în care suntem sfătuiți să stăm acasă, varianta de a desfășura cursuri online este cea mai potrivită. Spun asta pentru că noi, studenții ne doream acest lucru de foarte mult timp, astfel putem îmbina utilul (materia de învățat), cu plăcutul (statul acasă și utilizarea tehnologiei). Personal, sunt încântată de faptul că profesorii au fost destul de receptivi și se străduiesc să facă informațiile cât mai accesibile și ușor de înțeles pentru fiecare dintre noi în contextul în care orele desfășurate în mediul online nu seamănă cu cele din sălile de curs pentru că în online există mai mulți factori care pot distrage atenția de la ceea ce contează. De asemenea, profesorii ne stau la dispoziție în cazul în care avem nelămuriri și dorim să le adresăm întrebări referitoare la materia predată. Comunicăm prin întermediul e-mail-ului, dar și cu ajutorul platformelor Skype și Webex și suntem cu toții încrezători că în momentul în care vom depăși această perioadă de criză și ne vom întâlni față în față, vom fi la zi cu materia și pregătiți pentru a susține examenele finale.” este declarația Dianei Maximiuc, studentă la Universitatea ”Ovidius” din Constanța, Facultate de Litere, specializarea Jurnalism.

”Numele meu este Bogdan Boef, am 20 de ani și studiez la Facultatea de Matematică și Informatică, mai exact Informatică în limba română, la Universitatea "Ovidius" din Constanta. Pe toată această perioadă, în care cursurile fizice nu au mai fost posibile, toata activitatea noastră de învațare a fost mutată în mediul online, mai exact pe discord, unde împreună cu profesorii și studenții s-a reușit formarea unui server de discord pe care suntem majoritatea persoanelor din anul 2, unde fiecare grupă are propriul sub server, cursurile și laboratoarele fiind reluate după vechiul orar.#StămAcasă”

Profesorii reprezintă eroii educaţiei

” Mă numesc Miruna-Delia Hârbu şi sunt studentă în anul III, în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, specializarea Ştiinţe politice. Realitatea zilelor noastre se confruntă cu o mare provocare: pandemia de coronavirus, care afectează mai multe sectoare, inclusiv sectorul educaţional. Cea mai mare provocare la nivel educaţional este asigurarea aportului suficient de informaţie de la distanţă şi menţinerea relaţiei profesor-student în mediul online. Pot spune că personalul didactic reuşeşte să gestioneze această provocare, dedicând timpul lor formării studenţilor de la distanţă, apelând la diferite platforme e-learning şi oferind materiale de curs în format pdf care să completeze informaţiile discutate online. Printre cele mai cunoscute platforme utilizate până acum sunt: FSPAC Moodle (unde profesorii încarcă materialele de curs şi un scurt ghid privind realizarea temelor), Skype, Zoom şi Google Classroom. Chiar dacă conexiunea ne provoacă mici inconveniente, atenţia şi ascultarea activă se realizează mult mai precar, cadrele didactice găsesc modalităţi de a ne păstra atenţia şi concentrarea pe parcursul unui curs sau seminar. Pentru a cuantifica prezenţele, profesorii ne oferă posibilitatea să realizăm diferite teme, cu ajutorul cărora cadrul teoretic predat capătă mai mult sens pus în practică. Sunt destul de optimistă în ceea ce priveşte evoluţia sistemului educaţional şi sunt profund impresionată de efortul constant al cadrelor didactice de a ne asigura un cadru prietenos în care informaţia să fie diseminată. Pot spune că, pe lângă eroii întruchipaţi în medicii care se luptă zilnic cu acest virus, profesorii reprezintă eroii educaţiei!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212