REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SUA: Camera Reprezentanţilor aprobă 1 miliard de dolari pentru 'Iron Dome' israelian

SUA: Camera Reprezentanţilor aprobă 1 miliard de dolari pentru 'Iron Dome' israelian

Replica API 25 septembrie 2021 | 00:00 648

Camera Reprezentanţilor SUA a aprobat joi cu o majoritate confortabilă un nou pachet de 1 miliard de dolari pentru a finanţa scutul antirachetă israelian "Iron Dome", după o controversă provocată la începutul acestei săptămâni prin retragerea sa bruscă de la un alt vot, notează AFP, citată de Agerpres.

Nancy Pelosi

Textul a fost aprobat cu 420 de voturi pentru, iar nouă au fost contra (opt democraţi şi un republican), în timp ce doi parlamentari democraţi prezenţi s-au abţinut.

El urmează să fie supus la votul final în Senat, la o dată care deocamdată nu a fost stabilită.

Statele Unite participă regulat de zece ani la finanţarea acestui sistem antirachetă.

La sfârşitul anului 2020, Congresul a aprobat 1,6 miliarde de dolari cheltuieli pentru întreţinerea şi componentele "Iron Dome", prin voturi de fiecare dată susţinute pe scară largă în taberele democrată şi republicană.

Dar marţi, noul pachet de un miliarde de dolari a fost retras brusc dintr-un proiect de lege bugetară în Camera Reprezentanţilor.

Potrivit media americane, această decizie a fost luată sub presiunea unor aleşi ai aripii stângi a democraţilor care au ameninţat că vor vota împotriva legii finanţelor dacă aceasta conţine măsura în cauză.

Liderii partidului, care dispun de o majoritate foarte fragilă, au afirmat imediat că fondurile vor fi aprobate rapid printr-o altă modalitate.

"Adoptarea acestui text reflectă marea uniune din Congres, între cele două partide şi cele două camere, în jurul securităţii Israelului", a declarat în hemiciclu preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

"A ajuta Israelul este vital, deoarece securitatea Israelului este esenţială pentru securitatea Americii", a subliniat ea.

"+Iron Dome+ este un sistem pur defensiv", a ţinut să adauge Nancy Pelosi, pentru a răspunde la criticile democraţilor care se opun finanţării sale.

Premierul israelian, Naftali Bennett, a mulţumit Camerei după vot pentru "sprijinul imens acordat Israelului şi angajamentul său faţă de securitatea acestuia".

"Oricine încearcă să conteste acest sprijin a primit un răspuns definitiv astăzi", a spus el într-un comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
banul contribuabilului american cheltuit in alte parti
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920