REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SUPĂRARE pe strada Baba Novac: „Se montează borduri uriașe, rămânem fără locuri de parcare!”

SUPĂRARE pe strada Baba Novac: „Se montează borduri uriașe, rămânem fără locuri de parcare!”

Replica API 16 mai 2019 | 00:00 1159

Indignare în rândul locuitorilor de pe strada Baba Novac! Oamenii reclamă că reabilitarea trotuarelor de pe artera respectivă – atât de așteptată și de solicitată! – îi lasă fără locuri de parcare. Bordurile montate, zilele acestea sunt „uriașe” după cum reclamă oamenii, astfel că nu vor mai putea să parcheze în zona respectivă, dar nu au nici alte locuri de parcare.

Luni, 6 mai a.c., SC Confort Urban a demarat lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe strada Baba Novac. Primul tronson supus modernizării este cel cuprins între străzile I.L. Caragiale și Poporului, urmând ca lucrările să continue spre strada Soveja. Deși așteptate de ceva vreme și solicitate în repetate rânduri municipalității – având în vedere că trotuarele respective ajunseseră, pe unele porțiuni, doar gropi și denivelări! – lucrările îi nemulțumesc pe locuitorii din zonă. Iar asta pentru că după câteva zile de la începerea reabilitării au constatat că muncitorii montează borduri supraînălțate, ceea ce va face imposibilă parcarea autoturismelor ca până în prezent.

„Nu mai avem dreptul să avem mașină personală? Locuri noi de parcare nu se fac, dar se montează borduri uriașe!”, ne-a semnalat un cititor „Replica de Constanța”.

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei Constanța au precizat faptul că locurile de parcare nu vor dispărea.

„Vor fi amenajate locuri de parcare în zona respectivă, acolo unde spațiul o va permite. Pe de altă parte, se dorește ca trotuarele să fie redate pietonilor”, au afirmat reprezentanții municipalității.

F.B.

Foto: Lucian Baciu

Citește și: Aventura pietonilor din Constanţa: pe trotuare cu gropi, denivelări şi maşini!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca sa repari un trotuar si sa-l redai pietonului, intai trebuie sa vezi ce trafic pietonal este, si sa-i dai latimea de care este nevoie! La ce le trebuie prostilor din primarie trotuare mai late de cat strada, cand traficul pietonal e de un pieton pe ora? Astia sunt moi la cap! Intentionat fac asta! I-ar costa mult mai putin sa faca trotuare mai inguste si locuri de parcare alaturi! Dupa ce ca nu au facut nimic in oras atatia ani, acum incep cu trotuarele foarte prost! Cei din primarie ne cred oi ! Vor vedea tampitii la alegeri, ce bot le vom da!
2
0
O sa parcam in fata primariei!!!!se puteau face si locuri de parcare ai loc ptr pietoni....dar suntem condusi de niste dobitoci
5
1
majoritatea suntem ok cu noile masuri, dar suntem nedreptatiti pt ca nu ni se ofera locuri de parcare. Cum poti sa iti rezervi loc de parcare in fata blocului de la primarie cand nu mai au efectiv de unde sa ti-l dea? Si aici vine problema. Ca trebuie sa ti-o lasi departe de casa, nesupravegheata.
4
0
dna @18.58 sa ti luam neamu si rasa de moldoveni la ranga . Va n gura de saraci postaci hoti si koorve
2
6
Da se faca totul cu respectarea legislative in vigoare, da se respects normativele in construction, da vedeti cat trebuie sa fie bordura inalta, trotuarul... Latimea si tot asa.... Cu respectarea legii, nu dupa ureche
2
1
Si unde mai parcheaza acum... De ce nu ies in strada?
3
2
@16:25: sa-ti futem machedonia in gura.
4
1
daca aici nu aveti loc cu ditai parcarea din parc, in alte parti cum e? Cand plecati de acasa cu masina unde o parcati? Nu tot la cineva acasa, in fata curtii, in fata blocului? Acolo de ce nu tipati ca vreti parcari? Trotuarele sunt si pentru carutul cu copii. Din boscheti in bordura abia e loc de carut. Daca mai tragi si masina tre sa o iei pe strada. Toti suntem poetoni, mai putini soferi. S-a inventat transportul in comun, daca mergi prea mult cu masina poate e mai bine sa te muti mai aproape.
5
2
Sa fie sigur mache ,lake ca nu mai pupa un mandat.@constanteanca.De la 20.15 la 21.40 atat dureaza un nr. cu dus cu tot iar cerbului i-ai spus ca ai cautat loc de parcare?
7
3
Foarte bine ca se fac trotuare. Masinile se pot parca si la cativa metri distanta. Ce-o obsesia asta sa parchez cat mai aproape de casa?
9
8
Asa avea babu pe stoc la firma
9
3
Ptr. Vasile si alte animaluri, Pe trotuare merg oameni cu doua si 4 picioare. Masina jos pe strada . kokalares .ti ai draq de kokalari hoti si koorve
8
11
Trotuarele sunt pentru pietoni.
12
9
Eheee ....si inca nu au venit turistii !! Sa vezi peste o luna jumate , hora uniri la Constanta . Asta vara turbasem . Bulevardu era un fluviu de masinii , iar trotuarele , o poveste apusa . Din pacate , luam calea Bucurestiului : rautate , aroganta si irascibilitate . Constanta acum 20 de ani , asa cum era ea , avea inca bun simt .
18
2
Sa faca trotuare mai mici sa incapa si locuri de parcare. Parca le fac asa mari in ciuda sa nu mai aiba omul unde sa parcheze. Pietonii se inversuneaza contra soferilor si invers si capetele patrate din primarie se amuza ca ele au viloaie cu loc de parcare privat. Bravo, romanasi, cantati-le in struna si votati-i pentru ulei si faina!
21
3
esteti tristi bai chichinetilor, steati dreacu in laba asta de oras, ma duc in Moldova ca e mai frumos ca acilea
6
4
seraci nau unde sa parcheze bosu cu x6 are
6
4
Trotuarele sunt pentru pietoni ! Este impropriu ca masinile sa stea pe trotuar si pietonii sa circule pe strada cu riscul de a fi accidentati !
17
14
E normal sa se faca trotuarele ele sunt pentru pietoni nu pentru masini ,din cauza asta se imtampla accidente lipsa vizibillitati in interesectii ! Cine e de vina infastructura veche masini multe ?E de lucru la asta!
15
12
Sunt locuri de parcare suficiente in Constanta, doar ca cei mai multi doresc sa parcheze cat mai aproape de domiciliu, daca se poate, sa intre si in sufragerie cu masina.
14
21
nu fi labagiu!si whatsapp se scrie...
7
6
E un oltcit pe colt, sta abandonat de ani, creste iarba sub el. Faceti sesizare la primarie, pol locala pe wassup: 0799 606 142 sa o ridice. La fel in parcarea din parc, sunt 2-3 nemiscate. Si o rulota si cateva dube. Faceti poze, trimise pe wassup la pol locala si se rezolva locurile de parcare. Iar daca blocati strada cu masinile, fac eu sesizare la politie sa vina sa le ridice. Va pup
13
5
Chiar daca fac parcare supraetajata cu 500 de locuri in mijlocul cartierului voi tot in fata blocului parcati, ca aia de la case, au garaj in curte dar parcheaza pe sosea de lene.
19
13
In lipsa locurilor de parcare masinile pot fi parcate si pe trotuar in anumite conditii stipulate de lege! Asa ca nu mai mancati cacat si documentati-va!
21
12
Te contrazici singur. Da, constanta trebuie decongestionata de traficul infernal din oras, dar montarea bordurilor nu face decat sa faca traficul si mai infernal decat este deja pt ca nici nu se construiesc parcari. Nu se va mai parca pe trotuar, se va parca direct pe strada..
21
8
Foarte bine ca pun borduri inalte. Era o tiganie pe strada asta ...va vindeti masina si mergeti cu RATC. Parcare pe trotuar vroiati ? indienii dracu
17
21
pokemonii vor sa parcheze pe trotuar???mars taranoilor la mersu' pe jos!
18
18
Sa ma kk pe voi si pe bordurile voastre. Aseara am stat de la ora 20:15 pana la 21:40 sa caut loc de parcare. Si am gasit.... In fata casei de cultura. La 10 min distanta de casa mea. Idiotilor. Aaaa... Si nu mai zic de ce parcari tari aveam aseara!!! Doar sa iei masina in brate ca sa poti trece pe alee!
18
12
toata lumea sa ne luam SUV
17
3
Onor domnu Fagabou, cand reabilitati si montati borduri inalte in fata vilelor barosanilor din Constanta? De exemplu , pe unde are vila Porrcusor Constantinescu? Va place domn primar cum sunt modificate trotuarele din fata vilelor de barosani? Soferi, la alegeri votati pesedeu.
18
1
Creierul lui Cacadau nu il reabiliteaza? Sa ii traga si lui o bordura in cap . Lui si machidonilor din primarie care te trateaza ca pe in cacat cand ajungi pe acolo. Lui Cacadau si machidonilor lui din primarie sa le bag cate un stalp in cur si o bordura in cap.
17
6
Se vor amenaja parcari acolo unde spatiul verde .... va permite! Ne iei de prostii ? Unde permite spatiul verde, il vindeti la cimpanezi sa faca blocuri. Acum, fagadau, nu simti ce inseamna lipsa locurilor de parcare, dar o devii un simplu cetatean si o sa vezi cum e. Eh, ce sa vezi, peste doi ani o sa fii un nimeni. Daca nu crez, inseamna ca esti naiv!
29
2
Ce de idioti! Vor sa se catere cu masina personala peste tot. Este greu dupa 30 de ani de anarhie sa pui lucrurile la punct. Fagadau a facut mult rau orasului a fost partas la macelarit spatii verzi la haosul urbanistic la mutilarea urbei. Constanta trebuie descongestionata de traficul pe care il avem. Nesimtirea trebuie starpita. Eliberarea trotuarelor de masini este un lucru firesc.
27
18
Ce fac autoritatile se numeste JAPCA , adicalea, taxe pe masini colectezi, inmatricularea la domiciliu o aprobi si dupa faci pishulica pe proprietarii de masini.
22
14
ce au mai sarit postacii, pai bai daca videanu al vostru a fost iertat la cat a furat cu bordurile, fagadau de ce sa faca borduri?
16
1
ce locuri de parcare dispar??? voi sunteti normali??? se reabiliteaza un trotuar si atat,acolo nu a existat nicio data parcare....trotuarele sunt pentru pietoni nu loc de parcare ptr masini.
31
21
Doar sa daca paratzii!Atata pot " managerii" frumosului nostru oras.
15
16
Normal e sa faca parcari si dupa sa monteze cati stalpi si borduri vrea.Si mai lasa-ne cu "pietonii care nu stau pe sosea" . Nu stau ei doar traverseaza cum se spune "deampulea" soseau , pe unde e mai scurt drumul, ca trebuie sa-i feresti pe toti cretinii ca ei nu tin la viata lor.
35
15
Astia de la primarie chiar ne ingradesc anumite drepturi. Pai daca nu fac parcari un de dracu sa mai parcam masinile. Nu peste mult timp o sa ne inchida si strazile sa nu mai putem circula. JOS CU EI!!!
31
17
Astia de la musede sunt chiar analfabeti rau de tot. Citesc biletelele de jos in sus ca in ebraica ma rog araba. In loc sa faca trotuare de la periferie spre centru fac anapoda. Intre cartierul alandala si parcul de cumparaturi vivo nu exista trotuare. Cind ii vor face pomana lui fagabou no sa poata circula pensionari pe trotuare bine asfaltate.
15
10
Ba boilor, faceti locuri de parcare, ba boilor.Impozitul pe masini stiti sa-l colectati ???Autorizatii de constructie pentru cladiri fara locuri de parcare dati bai boilor? Toti posesorii de masini ar trebui sa faca greva fiscala, sa nu mai plateasca impozitul pe masini.Al dracu prosti din primarie ca nu-s capabili sa faca un loc de parcare.
41
9
Fagaboul distruge orasul apoi se mira ca il alearga oamenii pe strada. Sa iasa cu bodyguarzi de acum sau sa stea pitit in birou cum a facut in ultimii 10 ani
40
11
Ba da idiotule. Primaria este OBLIGATA sa faca locuri de parcare.
36
10
constanteanul e omul dat dracu! nu ii convine cand se face trotuarul pe care l-a solicitat primariei atat de mult cum scrie in articol, iar dupa ce se face trotuarul urla ca nu mai are cum sa parcheze masina pe acelasi trotuar pe care sunt sigur ca l-au distrus cu masinile parcate pe el. cum o dai tot nu e bine. cine e de vina?? PRIMARUL. de ce e de vina? pt ca face ce au cerut constantenii si le repara trotuarele. sper sa va puna si stalpisori ca sa rezolve problemele. TROTUARUL ESTE PENTRU PIETON!!
26
26
Cand e votul pentru locale ?
25
7
Lucruri facute fara cap, de dragul de a le face si de a mai sifona niste bani nu intereseaza pe nimeni din primarie ce se intampla in orasu asta, asta nu este un primar gospodar , pacat .
25
15
primaria nu e obligata sa va faca voua locuri de parcare. Asa cum nici voi nu sunteti obligati sa cumparati cate o masina pe membru de familie sau sa tineti neaparat sa va parcati troacele in usa scarii ca sunteti niste putori maxime carora le e lene sa se deplaseze cativa zeci de m...daramaite sa munceasca!
34
27
Bag bagheta in voi pietonilor, saracilor, milogilor. Cat despre fagadau si babu, doi mameluci care fura pe ruptelea si va trag stalpisori si borduri in barba.
25
30
Caline parcheazooo in programul "rabla".
17
13
In Constanta de ceva vreme se tot pun stalpi de protectie si se suprainalta bordurile ca sa nu se mai parcheze masinile pe trotuar dar locuri noi de parcare nu prea se fac. Oamenii nu au cum sa-si iau masinile in casa. E adevarat ca unii soferi nesimtiti parcau complet pe trotuar, fara sa mai lase loc si pietonilor dar nu trebuie ca din cauza lor sa plateasca toti soferii!
37
15
Ce mentalitate de om prost ! Auzi , se supara ca nu mai poate sa parcheze masina pe trotuar . Acel spatiu este destinat exclusiv pietonilor . Pietonii nu vin sa stea pe sosea
50
27
Trag pula in el de oras.
30
17

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108