REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Surpriză la Cotroceni: USR vrea revizuire mai largă a Constituţiei. Iniţiativa „Fără penali“, inclusă în plan

Surpriză la Cotroceni: USR vrea revizuire mai largă a Constituţiei. Iniţiativa „Fără penali“, inclusă în plan

Replica API 5 iunie 2019 | 04:22 384

Dan Barna

Delegaţia USR la consultările de la Cotroceni a exprimat în discuţia cu Klaus Iohannis dorinţa unei revizuiri mai largi a Constituţiei, în ciuda faptului că preşedintele a afirmat interior că îşi doreşte o revizuire strict în limitele întrebărilor de la referendumul din 26 mai.

"Considerăm că reforma constituţională ar trebui să fie cumva un pic mai largă, dar oricum va fi axată pe reducerea rolului ordonanţelor şi clarificarea termenului de urgenţă. Preşedintele a fost de acord ca iniţiativa 'Fără penali în funcţii publice' va trebui să facă parte din această revizuire, pentru că are un milion de semnături în spate", a declarat Dan Barna, la ieşirea de la consultări.

Potrivit liderului USR, preşedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu includerea iniţiativei "Fără penali în funcţii publice" în planul de revizuire, însă nu şi a altor reforme, cum ar fi cea care vizează CCR, pentru că discuţia publică s-ar disipa şi s-ar obţine mai greu un consens parlamentar.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai PSDistule faptul ca si in justitie la fel ca peste tot sunt oameni patati asta nu iseamna ca politicieni sunt victimile judecatorilor din contra pentru furturi de milioane de euro au primit mai putin decat gainari.Mai era pe aici un idiot care aducea in apararea lui Dragnea tot felul de org.juridice,spunei prostului sa reclame la U.E.;ONU sau pe luna ca sobolanul lui e la deparazitare.
2
0
Voi vota USR pentru ca doar datorita lor am vazut si auzit ce reforma penala a initiat PSD! Ei au fost cei mai vizibili in lupta cu ciuma rosie si au muncit extraordinar de eficient. Mai ales pe online. Nu stiu pe nimeni dintre ei sa fi furat sa fie condamnat ca cei din coalitia PSD - ALDE unde gasim numai hoti si condamnati penali care fac zid in fata hotilor. Acum au distrus si Justitia, dau drumul criminalilor, violatorilor din puscarii... CLAR votam USR.
4
0
Nu cunosc niciun HOT corupt si condamnat penal la USR, stiu doar ca daca USR nu facea o opozitie clara si vizibila la actuala putere, PSD ne-ncaleca de ne lua drakul pe toti. Asa ca nu voi vota niciodata HOTII si penali din actuala coaliteie penala PSD- ALDE! Voi vota pe mai departe cu tot sufletul USR, pentru Romania pentru romani.
5
1
Ar fi extraordinar sa fie stipulate in Constitutie ca nu pot fi alesi in functii de conducere oameni fara pregatire superioara si fara examen psihologic si psihiatric amanuntit,care sa se faca cel putin anual,nu doar inainte de candidaturi.Un CV care sa fie relevant in ce priveste inclusiv relatiile sociale ale candidatilor,cultura generala a lor,ar fi de apreciat. Nu de alta,dar de ce sa fim condusi de tot felul de adunaturi? Macar sa avem garantia ca alegem pe cei buni dintre buni,nu la plesneala sau pe cei doar banuiti ca fiind mai putin prosti,ca pana acum.
4
0
Putina muie, nu vrea usr-ul?
5
4
Cine draq ii baga in seama pe hastagistii astia de la Uniunea Scufundati Romania? Vor dispare cum au disparut atatea partide dupa 90
6
4
este irelevant ce vrem noi romanii fara nicio putere , relevant e ce vrea securitatea care a invins partidul si a concentrat toata puterea
4
3
romanii vor intr-adevar fara penali, problema este insa cine stabileste care sunt penali si care nu sunt? ca judecatorii am vazut ca au si ei interesele lor! vezi articolul din acest ziar cu plata stabilita la CEDO ...
3
3
Surpriza pentru cine??? Pentru voi ziaristii?? Da , romani nu mai vrea penali in functiile publice...
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212