REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

SUSPECT! O femeie din Constanța a fost somată să mai plătească încă o dată impozitul pe teren. Chitanța i-a fost anulată de casieră

SUSPECT! O femeie din Constanța a fost somată să mai plătească încă o dată impozitul pe teren. Chitanța i-a fost anulată de casieră

Replica API 13 noiembrie 2017 | 00:20 338

Taxele și impozitele constănțene sunt colectate într-o medie destul de bună, după cum prezentau reprezentanții Primăriei Constanța în ultimele ședințe susținute. De la începutul lunii în curs, SPIT a început să remită somațiile pentru cei care nu și-au achitat dările locale. Așa s-a trezit o constănțeancă cu o somație cum că ar mai avea de plată aproximativ 700 de lei impozit pe teren. Problema este că aceasta își achitase banii cu o lună înainte în integritate, iar la casă când a ajuns a primit niște răspunsuri șocante: „fata care a încasat a anulat chitanța și a înregistrat doar jumătate din sumă”.

Vasilica S. a plătit la data de 1 septembrie suma de 1.415 lei aferente terenului pe care îl are pe strada Vârful cu Dor, din municipiul Constanța. Ora încasării a fost 10:07, conform chitanței prezentate de femeie. Constănțeanca, sigură pe ea, a stat liniștită până în ziua când a primit acasă o somație de la SPIT că mai are de plată 700 de lei pentru terenul pentru care își plătise deja taxele. Mergând pe prezumția că sigur este o eroare în sistem, femeia a sunat și apoi s-a dus la sediul din Constanța pentru a lămuri situația. Acolo, ea a fost întrebată de angajate dacă sigur nu s-a răzgândit și și-a anulat chitanța pentru care plătise. Femeia a spus că în niciun caz. Astfel, ea era bună de plată pentru jumătate din sumă. Când a cerut să vadă ce s-a întâmplat, acolo apărea chitanța anulată la data în care femeia a plătit taxa pe teren. Din contră, apărea o altă chitanță înregistrată la ora 11:29, prin care era achitată doar suma de 732 de lei, chitanță care se afla doar în arhiva celor de la SPIT. Iar copia primită mai arată încă o datare, dar fără detalii de ce tranzacție s-a efectutat, mai devreme în acea zi, la ora 11:17. Astfel, toată lumea a presupus că la acea oră i-a fost anulată tranzacția efectuată prin plata integrală a taxei. Evident, lucrurile s-au rezolvat, femeii fiindu-i emisă o altă chitanță pentru suma „dispărută” din baza de date, fără să mai plătească. Totuși, ce a frapat-o pe femeie a fost scuza prezentată de angajatele SPIT. „Mi-au spus clar că cel mai probabil cea care mi-a încasat a anulat chitanța mea și a avut plus pe casă de 700 de lei, pe care i-ar fi băgat în buzunar. Ele s-au dus să vorbească toate pe acolo după ce am venit cu chitanța că am achitat. Era agitație mare acolo. Până la urmă au găsit ele o soluție, cel mai probabil au pus-o pe femeia aia să vină cu banii de acasă. Sunt sigură că nu sunt singura care a pățit așa ceva și nu mi se pare normal. Eu și soțul meu ținem toate chitanțele acasă ca să nu fim păcăliți”, a adăugat Vasilica S.

Vom reveni cu detalii.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In strainatate trag tepe dupa tepe ....
0
0
Pe mine m-a amendat ca nu am depus in termen o schita care facea parte dintr-o lucrare de cadastru care urma sa fie depusa la OPC pentru validare si am platit si 711 lei dupa care au constatat ca m-au incasat cu 311 lei mai mult in urma sesizarii mele. Jenant ! oare cati oameni sunt inselati fara sa stie, nu se sesizeaza nimeni ?
0
0
A achitat suma in INTEGRITATE Cuvinte noi.....dau bine in ziar, nu
2
0
Ceva mi se pare cusut cu alta alba ... acum ceva timp am fost sa platesc impozitul si cand am realizat ca nu am toti banii la fel mi-a fost anulata chitanta cu suna intreaga si eliberata chitanta cu suma pe care o aveam. Tin minte f clar ca prima chitanta a fost retinuta de catre operatiate si a barat-o cu pixul si a scris anulat pe ea. Chiar mi-a spus ca daca nu are ambele exemplare in original , nu poate anula plata
5
1
Xman, nu ti se pare normal sa fie afisat numele operatorului? Dar este normal sa plimbati pe drumuri niste oameni care-si achita taxele si impozitele?!? Sigur ca aceasta operatoare are o viata sociala si trebuie respectata dar cetateanul care este umilit pe la ghiseele statului nu are si el o imagine in societate?
10
3
Este rusinos si scandalos ce face presa! Sunt de acord cu articolul prin care se pun chipurile contribuabilii in garda insa nu sunt de acord cu afisarea chitantelor fara a pune banda pe numele operatorului! Sa fim totusi seriosi,aceasta femeie are si ea o imagine in societate,in fata copiilor su nu cred ca are cineva dreptul sa deterioreze aceasta imagine atata timp cat in ziare se publica articole cu adevarati infractori si la care se dau doar initialele! Mai aveati putin si publicati si adresa unde locuieste.
4
12
La cat se fura in tara asta de ce nu ar fura si angajatele institututiilor care incaseaza s-au umbla cu bani.La noi este posibil orce.Si eu tin toate chitantele de la orce platesc ca mare-i gradina lui d-zeu ,iar mintea romanului este tot mai agera.
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108