REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Tabără de nomazi, desființată de polițiștii locali în KM 4-5

Tabără de nomazi, desființată de polițiștii locali în KM 4-5

Replica API 1 octombrie 2018 | 23:03 257

Tabără de nomazi, desființată de polițiștii locali! La sfârşitul săptămânii trecute, polițiștii locali au acționat pentru descurajarea și prevenirea faptelor antisociale de pe raza competență și în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, asigurarea circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, modului în care se intervine în domeniul public, etc.

În urma verificărilor efectuate în teren de către polițiștii locali au fost aplicate 178 amenzi contravenționale în valoare totală de 97.080 lei.

Iată câteva din faptele contravenţionale constatate:

Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 19 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru consum de alcool în spații publice, tulburarea liniștii publice fără drept și alte fapte ce țin de buna conviețuire;

OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 53 de amenzi contravenționale și 107 puncte de penalizare pentru opriri/staționări neregulamentare.

H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 49 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei, răscolirea gunoiului din containere,staționarea autovehicului pe spațiul verde sau cu aceasta destinație,etc. Tot , in data de 28.09.2018, politiștii locali au desfășurat o acțiune tematică de ecologizare pe strada Progresului din cartierul KM 4-5 în scopul igienizării zonei și menținerii unei permanente stări de curățenie după ce mai multe persoane își improvizaseră un adăpost temporar. Persoanele în cauză au fost legitimate și sancționate contravențional, iar bunurile savarsite din contravenții au fost confiscate de către oamenii legii. Tabăra de nomazi a fost desființată și zona a fost igienizată de către lucrătorii firmei de salubritate.De asemenea, li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu, respectiv comuna Cumpăna din județul Constanta. Astfel de acțiuni se vor derula in mod sistematic. Numai împreună putem asigura un mediu curat, sănătos și în siguranță in municipiul Constanța!

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La fel suntem si noi fara apa calda. Deci se integreaza perfect in peisaj
0
0
Da-le Fagadau casa in HC, ca le platim noi sederea moca acolo, caldura, apa, au si net mai nou, ar tb sa mergem toti la usa lui sa il luam de guler pe primar..de ce primesc astia casa gratis in mijlocul orasului? Sa ne distruga noua linistea?Pune cartierul pe roti si muta-l in Palas, langa jandarmeria mobila, astia nu pot fi civilizati.Ai stricat tomis 3, Soveja si Tulcea pentru ce?ca sa fie ei aproape de piata principala, de Mall si Mamaia?rusine, nu te gandesti ca distrugi vietile oamenilor, aducand aceste plosnite care fac ravagii pe unde stau in cartier
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272