REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Tânăra din Tulcea, plimbată între spitale cu arsuri grave, depistată în Belgia cu o bacterie ca în cazul victimelor de la Colectiv!

Tânăra din Tulcea, plimbată între spitale cu arsuri grave, depistată în Belgia cu o bacterie ca în cazul victimelor de la Colectiv!

Replica API 10 mai 2019 | 00:00 636

Are nevoie de ajutorul semenilor!

Are nevoie de ajutorul semenilor!

Mădălina Neculai

De trei săptămâni, Mădălina Neculai, o tânără de 25 de ani din județul Tulcea, care a suferit arsuri grave pe aproximativ 50% din suprafața corpului și, în primă fază, a fost plimbată între spitalele din Tulcea, Constanța și Timișoara, se află pe un pat de spital din Bruxelles.

Este în continuare sedată, a fost supusă deja mai multor intervenții chirurgicale de curățare a rănilor și o mai așteaptă multe alte operații, atât de curățare a rănilor, care sunt necrozate deja, cât și de reconstrucție, la nivelul feței și al membrelor.

Felul în care i-au fost acordate îngrijirile medicale în țară, în primele ore de la producerea incidentului a cărui victimă a fost – sau poate mai bine zis ar fi absența acestor îngrijiri, având în vedere că a fost plimbată între instituțiile spitalicești! – își spune cuvântul!

În noaptea de duminică spre luni, 14 spre 15 aprilie a.c., Mădălina Neculai și un alt tânăr se aflau pe o mini barjă, într-o adăpost pescăresc, pe Dunăre, în dreptul localității Sf. Gheorghe. Pentru că era frig, unul dintre ei a dorit să întețească focul, așa că a turnat dintr-o canistră, peste foc, benzină.

Flăcările au reacționat imediat, violent, iar încăperea de aproximativ 3 metri pătrați, a fost incendiată. Băiatul ar fi reușit să sară în apă, motiv pentru care a suferit arsuri mai mici, dar fata a fost cuprinsă de flăcări. În urma incendiului, acesta a suferit arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corpului, la nivelul feței și gâtului, fiindu-i afectate căile respiratorii.

Intervenția la fața locului a fost promptă. Pacienta a fost transportată cu o ambulanță navală la Murighiol, unde șeful Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea, dr. Dumitru Vîlcu a stabilizat-o. De acolo, pacienta a fost transportată, după aproximativ o oră, la spitalul din Tulcea.

De aici a început ... calvarul! Potrivit apropiaților, aproape 12 ore medicii din Tulcea s-au străduit să îi găsească un spital unde să o transfere. Numai că spitalele din țara nostră nu au dotarea necesară pentru cazurile de mari arși, aspect recunoscut și de ministrul Sorina Pintea, în repetate rânduri.

Astfel că niciun spital nu și-a asumat riscul să accepte transferul. Într-un final, pacienta ar fi trebuit să fie transferată către Timișoara. A fost urcată în elicopter, aparatul de zbor a pornit spre destinație, doar că a fost întors din drum, iar luni seară, după ora 19,00, pacienta a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, unde a rămas internată până marți, 16 aprilie a.c.. De aici a fost transferată la un spital din Belgia, unde se află sub supraveghere medicală de atunci!

Trei săptămâni în care tânăra a fost ținută sedată, a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale și urmează altele. Și în acest caz, ca și în situația altor răniți cu arsuri grave, deficiențele sistemului sanitar în ceea ce privește îngrijirea acestor bolnavi ies la iveală.

Familia a afirmat pentru „Replica de Constanța” că din cauza lipsei de îngrijiri medicale adecvate, care ar fi trebuit să fie acordate în cel mai scurt timp de la producerea incidentului, rănile, arsurile de pe chipul și mâinile tinerei s-au adâncit și s-au necrozat.

„Sora mea este încă într-o stare gravă, este sedată în continuare. A avut o operație la față, pentru curățarea țesuturilor și punere de grefe”, ne-a spus Bogdan Neculai, fratele tinerei. Urmează o reconstrucție la nivelul nasului, alte reconstrucții la nivelul chipului și feței. „A mai avut operații la mâini și la picioare, la fel pentru grefe de piele”, a adăugat fratele tinerei.

„Cel mai grav este la nivelul feței și a mâinilor, din cauză că au trecut foarte multe ore în care nu i-au făcut nimic, rănile s-au necrozat”, a adăugat ruda victimei flăcărilor.

Mai mult, medicii belgieni au depistat o bacterie pe care au avut-o, după cum le-au spus ei rudelor, și victimele tragicului incendiu de la Colectiv. „Este o bacterie pe care ar avea-o 30% dintre români, așa le-au spus medicii din țară celor din străinătate”, a adăugat fratele victimei. În prezent, fata este sub tratament cu antibiotic și o așteaptă o luptă grea și lungă.

Familia și prietenii au lansat o campanie pentru ajutorarea pacientei. Cei care doresc să doneze bani o pot face în contul deschis pe numele fratelui, Neculai Bogdan, IBAN: DE73130500001040764807 sau pe pagina de donații deschisă pe Facebook https://www.facebook.com/donate/433823850706264/292757668334755/

F.B.

https://www.facebook.com/Din-suflet-pentru-Mada-268563097431589/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARBTHZ57ogchERiNH9OvI43oIHDUDd47LsExsIUv0bBPqbsuZ-9tKEw8jeDNX9rS5aK1Qoe1i4LoAuPN

Citește și: Pacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

REVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dulce ca mierea este mishtoul patriei
1
0
O tragedie din care nu stiu cum va iesi saraca fata.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108