REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Taximetriștii spun că pierd clienți pentru că respectă măsurile de distanțare socială

Taximetriștii spun că pierd clienți pentru că respectă măsurile de distanțare socială

Replica API 5 mai 2020 | 00:00 2799

Taximetriștii din orașul Constanța susțin că respectă măsurile de distanțare socială impuse prin ordonanțele militare, cu toate că asta îi face să piardă clienți. Aceștia și-au montat chiar și perdele etanșe între ei și clienți.

În contextul pandemiei de coronavirus, foarte mulți taximetriști din Constanța au hotărât să se protejeze pe ei înșiși dar și clienții, folosind măști de protecție și mănuși. Unii dintre ei chiar au recurs la metode mult mai radicale, folosind ”perdele” etanșe între ei și clienți, pentru a evita pe cât posibil contactul fizic. Lucrul acesta pare să îi nemulțumească pe unii dintre clienți, cei mai mulți preferând locul din față de lângă șofer într-o cursă cu taxiul.

Am pierdut o cursă pentru că nu am vrut să se urce clientul lângă mine

”Eu fac taximetrie de 20 de ani. Am trecut prin toate schimbările, și am suportat tot ce s-a întâmplat așa că o gripă nu mă sperie. Am acasa 3 copiii, cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani. Datorită lor am hotărât să imi pun aceste ”perdele” în așa fel încât să existe doar un contact minim între mine și client, ca să nu duc gripa asta păcătoasă acasă și să îmi îmbolnăvesc copiii. Însă mi s-a întâmplat să pierd o cursă pentru că nu am permis clientului să urce lângă mine în față” a declarat pentru ziarul Replica, un taximetrist constănțean.

Noi sfătuim toți taximetriștii să respecte toate regulile de protecție

”Noi sfătuim toți taximetriștii să respecte toate regulile de igienă și de protecție atât pentru ei cât și pentru clienți. Asta însemnă că majoritatea poartă măști, au mănuși, folosesc dezinfectantul de fiecare dată când e nevoie. E greu pentru toți, clienții sunt puțini, poate după 15 mai să crească și încasările pentru ei. Există și clienți care se urcă în mașini fără mască, care nu înțeleg că trebuie să respecte regulile de distanțare socială” a declarat pentru Replica, reprezentantul unei companii de taximetrie.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va mai obositi sa stergeti comentariile, care nu fac obiectul articolului? Numai atunci cand suna de la IPJ sau de la primarie, stergeti?Pishatiloooor
1
0
distantarea sociala ..adica pe scara societatii unii am ramas saraci...altii bogati...altii miliardari...deci ne-am distantat pe scara societaii...corect este...DISTANTARE FIZICA...ce nu-i clar...o tineti una si doua cu distantare sociala...daca un prost a rostit-o ,nu toti suntem prosti...
5
0
taximetria ,sa scapam odata de aceste excremente umane care vor sa castige bani cu orice pret
6
2
Ati dublat tariful sau ati uitat ? Acum plangeti ? Asa va trebuie stapanilor de sosea
8
2
Alti prostani cu OPEL!
3
4
Poate nu mai pute asa tare cand te sui in cazanu lu mosu...la vara faceti sera in spate...ceapa rosii
12
0
IN CURAND CLIENTUL VA STA IN PORTBAGAJ SA EVITE CINTACTUL FIZIC
7
1
Sa multumeasca cui vor, ca putea fi inchisa activitatea de taximetrie. Se plang ca babele.
10
4
Educatia lipseste,nu vor sa poarte masti,vor sa stea in fata ei cred ca ajung primii la destinatie,taxiul eate cosul lor de gunoi aruncand si facand mizerie si toate astea pt o cursa de 7-10 lei. Cand ii spui la cate un taran ca un taxi logan costa cat bmw-ul lui se uita ca prostul la tine pt ca el a trecut de la caruta la bmw si nu intelege limba romana ca-i de la Tulcea. Si toate aceste lipsuri care exista de ambele parti,taximetristi si clienti,sunt datorita dispeceratelor taxi care nici nu respecta legea iar institutiile statului se uita si isi umplu buzunarele de la ei.
7
7
Eu iasi interzice pe astia cu Loganele lor lesinate sa mai circule pe strazi. Pai cum adica vi tu lansat cu opelul si iti sta in fata un amarat de Logan??
8
5
Cum se ia atestatul
5
3
sa stii ca in unele tari NU AI VOIE SA STAI langa sofer indiferent de situatie!
10
0
Atunci circulati pe linia 48 cu toti tiganii din Palas care au venit de la furat din Italia,Spania,Germania,Anglia
15
2
V-ati ajuns de la birjari inotand in balegar la taximetristi cu Logan imputit. Iti tii nasul cand te urci pe taganca nespalata. Va trimiteti ficele la supt in Europa.
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272