REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ţeapa "accidentul": o altă femeie din Limanu a fost la un pas de a fi ţepuită cu 3.000 de euro

Ţeapa "accidentul": o altă femeie din Limanu a fost la un pas de a fi ţepuită cu 3.000 de euro

Replica API 5 aprilie 2013 | 00:00 126

Informatorii grupării infracţionale, cunoştinţele victimelor

Informatorii grupării infracţionale, cunoştinţele victimelor

O altă femeie din Limanu a fost la un pas de a fi înşelată prin telefon, faptă înregistrată pe 2 aprilie a.c.. Desprinsă din ţeapa "accidentul", acesteia i s-a cerut 3.000 de euro pentru a-şi salva fiul de arest, care se afla la muncă în Germania. Oamenii legii presupun că este vorba despre o grupare infracţională extinsă la nivel naţional, cu ramificaţii şi informatori din fiecare colţişor, inclusiv în Limanu. Din câte se pare, cei care dau informaţiile capului grupării sunt chiar cunoştinţele victimelor.

Ţepele prin telefon, o ameninţare pentru judeţul Constanţa. Ultimul caz de acest gen a avut loc în localitatea Limanu, pe data de 3 aprilie, când o femeie a fost înşelată cu 18.000 de lei. Însă, cu doar o zi înainte, o altă femeie avea să primească un apel telefonic, pe fix, un individ spunându-i că fiul ei, care se află la muncă în Germania, a fost protagonistul unui accident rutier, în care mai multe persoane au fost vătămate, iar pentru a-l salva de arest trebuie să depună într-un cont, pe numele unei persoane din Bucureşti, suma de 3.000 de euro. Din fericire, femeia a fost ceva mai inspirată şi a hotărât să sape mai adânc înainte de a depune banii, aflând că este o mare minciună, motiv pentru care a mers direct la Poliţie pentru a reclama. Dacă de această dată ţeparii au eşuat, acelaşi lucru nu se poate spune despre fiecare caz în parte, cea mai mare parte dintre cei sunaţi căzând în plasă. Se presupune că ar fi vorba despre o grupare infracţională extinsă la nivel naţional, cu ramificaţii prin fiecare cătun. Întrucât există informaţii solide despre persoanele apelate, detaliile fiind şi cu privire la membrii familiei, locul de muncă dar şi existenţa banilor, oamenii legii cred că este vorba despre un informator din localitatea cu pricina, cum ar fi Limanu, spre exemplu. Informatorul dă detaliile mai departe, numărul de telefon fix, după care respectiva persoană este sunată. "Fiul dumneavoastră a avut un accident rutier, daţi-mi numărul de mobil pentru detalii, urgent!!! Vă sun eu imediat, numai daţi-mi numărul de mobil." - suna apelul telefonic primit de persoanele din Limanu. Speriate, nu stăteau pe gânduri şi îşi dădeau numărul de mobil. În scurt timp, erau sunate de către un presupus avocat, sau poliţist, prin care i se explica cu lux de detalii ce s-a întâmplat, cum fiul sau ginerele a lovit nişte persoane pe trecerea de pietoni şi este nevoie de o sumă de bani pentru a-i salva de arest. Cei mai mulţi, din pricina şocului, cedează, nu mai gândesc limpede şi acţionează imediat, depunând banii în respectivul cont, negândindu-se că ar putea da un telefon fiului său sau ginerelui, după caz. "Mi-au spus să nu-l sun pe ginerele meu pentru că este acolo, cu Poliţia, şi nu trebuie să audă de înţelegerea noastră, că i-aş putea face şi mai mult rău", spunea femeia care a fost înşelată cu 18.000 de lei. Ca atare, ţeparii au grijă la orice mic detaliu, scopul lor fiind numai unul: să se aleagă cu sume cât mai mari de bani, de pe urma şocului suferit de oameni. De asemenea, menţionăm că vizate sunt persoanele în vârstă.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212