REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Țeapă cu angajări pe OLX, la o fabrică de ciocolată din Suedia!

Țeapă cu angajări pe OLX, la o fabrică de ciocolată din Suedia!

Replica API 12 aprilie 2022 | 22:27 2203

Bobi Gija Rădulescu a fost condamnat la 1 an și trei luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Sentința a fost dată pe 16 februarie 2022 de către Judecătoria Medgidia, și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că a postat un anunț fals pe Olx, dându-se drept reprezentant al unei societăți din Suedia, și a păcălit o persoană să îi trimită o sumă de bani pentru a-l angaja.

Cum s-a petrecut înșelăciunea

Potrivit declarațiilor victimei, care locuiește în Suedia, în urma unui anunț de pe OLX, prin care se căutau persoane pentru angajare la o fabrică de ciocolată din Suedia, s-a decis să profite de ofertă. Astfel, a sunat la nr de telefon aferent, unde i s-a transmis că, pentru a se angaja, este nevoie de plata unei taxe în valoare de 110 euro, pe care să o achite prin serviciile de transfer Western Union, transmiţându-mi-se că persoana beneficiară este chiar inculpatul.

După ce a achitat această sumă a primit un alt apel prin care i s-a comunicat că suma pe care trebuie de fapt să o plătesc este de 210 euro, inițial făcându-se o greșeală prin faptul că mi s-au cerut doar 110 euro. Totuși, victima s-a înțeles cu persoana cu care a vorbit să îi mai achit doar 60 de euro, ceilalți 40 urmând să îi plătească când va ajunge la destinație, respectiv localitatea Umea din Suedia. După ce a achitat suma de bani, victima a așteptat ca cineva să vină să îl ducă la locul de muncă, însă din păcate nu s-a întâmplat acest lucru.

Instanța a constatat că elementul material al laturii obiective îl reprezintă declinarea unei calități pe care inculpatul nu o deține ca urmare a postării unui anunț nereal. Urmarea imediată constă în crearea unui prejudiciu material persoanei vătămate. Legătura de cauzalitate dintre elementul material şi urmarea imediată rezultă din faptul că, persoana vătămată a achitat suma de bani în considerarea obținerii unui loc de muncă și crezând ca discută cu reprezentantul unei societăți de recrutare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acelasi individ mi-a dat țeapă de 2000 lei cu o cabană de revelion
0
0
Bineinteles, mesajul era trimis de un kocalar aflat in puskarie !!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272