REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

TELEFOANE PERCHEZIŢIONATE de ANCHETATORI! TRAFICUL DE DROGURI probat prin discuţii pe TELEGRAM

TELEFOANE PERCHEZIŢIONATE de ANCHETATORI! TRAFICUL DE DROGURI probat prin discuţii pe TELEGRAM

Replica API 2 mai 2019 | 00:00 1080

PEDEPSE DIFERITE: de la executare, la suspendare!

PEDEPSE DIFERITE: de la executare, la suspendare!

sursa foto: Hasura Blog

Magistrații Curții de Apel Constanța au admis apelurile depuse de DIICOT într-un dosar de trafic de droguri, astfle că inculpații s-au ales cu pedepse definitive, dar diferite față de cele date de instanța de fond. Astfel, Hakan N. s-a ales cu 3 ani, 4 luni și 20 de zile de închisoare (Tribunalul îl condamnase la 3 ani, 3 luni şi 20 de zile), pe când Alexandru M. a primit 2 ani și 6 luni cu suspendare (Tribunalul îl condamnase la 5 ani, 7 luni şi 20 de zile cu executare).

Totul s-a petrecut în seara de 13.04.2018, când cei doi tineri, împreună cu fratele lui N.H. au decis să plece cu maşina în municipiul Constanţa, să mănânce la McDonald’s. Zis şi făcut. Şi-au luat de mâncare şi au mers în parcul Tăbăcărie, în zona ‘la lac’, unde şi-au potolit foamea.

Apoi au căzut de comun acord să fumeze un joint, alegând o zonă mai retrasă, şi anume în spatele blocurilor din zona sensului giratoriu de la Cireşica. După ce au fumat, au tras şi câte o liniuţă de praf alb pe nas. Când se îndreptau către maşină pentru a pleca, o autospecială de Poliţie a apărut în zonă, a făcut sensul giratoriu şi a oprit în dreptul lor.

Oamenii legii au precizat că tinerii au devenit agitaţi, iar când le-au cerut să se legitimeze, unul dintre ei, şi anume M.A.P. a luat-o la fugă înspre strada Dinspensarului şi a aruncat nişte punguliţe pe spaţiul verde dintre blocuri, în timp ce alerga. A fost prins şi li s-a făcut controlul corporal, după care s-a trecut la percheziţionarea maşinii.

Mai multe plicuri cu diferite substanţe cu efect psihoactiv (potrivit rezultatelor de laborator) au fost găsite. Apoi au fost conduşi la secţie, unde au mai fost găsite droguri, ascunse în chiloţii lui N.H.. A doua zi au urmat percheziţii domiciliare, fiind găsite, de asemenea, droguri, dar şi cântare, grindere etc., cât şi sume de bani. Inculpaţii şi-au recunoscut faptele aşa cum au fost reţinute în rechizitoriu.

PERCHEZIȚII INFORMATICE: ce s-a descoperit în telefoanele inculpaților

În vederea strângerii probelor, s-a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți emiterea unui mandat de percheziție informatică, privind percheziționarea telefoanelor mobile descoperite cu ocazia prinderii în flagrant a inculpaților.

Din analiza datelor obținute a rezultat că cei doi inculpați aveau preocupări pe linia traficului de droguri. M.A.P avea un Samsung J5, în memoria căruia au fost identificate convorbiri efectuate pe mai multe rețele de socializare, fiind efectuate capturi de ecran. N.H. avea un Iphone 7 Plus, în memoria căruia au fost identificate convorbiri efectuate pe aplicația Telegram, ce prezintă interes pentru prezenta cauză penală, fiind efectuate capturi de ecran. În urma analizării listei de contacte existente în telefonul mobil Iphone 7plus, a rezultat că aceasta cuprinde un număr de 2061 de contacte. Așa cum este specificat mai sus, tinerii și-au recunoscut faptele.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem sa dam marfa la baieti
0
0
I Am caftit pana au spus tot daca nu distribuie marfa de la noi asa le trebuie
0
1
cu parola gen cu pin si telgramul inchis
0
0
cand esti legat cu mainile la spate , militianul poate atinge telefonul cu degetul tau .
0
0
Pai stai mai putin aia nu inchideau telegramul dupa ce vorbeau? Si nu isi blocau si telefonul cu parola? Telegramul nu poate fi spart si parca nici Iphone. Sau i-au batut militienii pana au spus aia tot?
2
0
Telefoane cat mai simple cu butoane periodic schimbate ,cele vechi arse!
2
1
Constanta este la cheremul celor care vand droguri . Grav este ca sunt prinsi cei care fumeaza si au asupra lor cateva pliculete cu diverse substrante si cei care vand sunt liberi bine mersi . Chiar aseara ma uitam cum cioroi care ii vezi vesnic pe strada Atelierelor colt cu Sarmisegetuza pe strada labirint la nr 42 A . Le-am dat politistilor doua locatii unde se vand ETNOBOTANIE . Posibil ca vand si ate substante .
2
2
trebuie sa fii prost ca sa te prinda cu discutii de genul asta pe telegram.
3
0
Stie cine stie unde dar nu se face nimic despre ce vbm
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272