REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

TELENOVELA de la Școala 37! Un BALON ține loc de SALĂ de SPORT!

TELENOVELA de la Școala 37! Un BALON ține loc de SALĂ de SPORT!

Replica API 6 februarie 2020 | 00:00 785

Educația fizică în scoli a reprezentat întotdeauna un subiect controversat și foarte discutat în România. Conform unor specialiști din țara noastră, educatia fizică din școli este una dintre materiile care pot influența, în mod decisiv, și rezultatele la celelalte discipline. De asemenea, este una dintre materiile cu influență puternică asupra elevilor, care stă la baza dezvoltării ca persoană verticală, cu o poziție demnă, atât din punct de vedere al ținutei, cât și al moralității. Însă, Școala nr 37 din Constanța se confruntă cu o problemă care trenează de ceva timp, si anume lipsa unei săli de sport în care elevii să își poată desfășura orele de educație fizică.

foto: gds.ro

Problema aceasta cu iz de telenovelă a început în anul 2008, atunci când RAEDPP a făcut un proiect pentru o sală de sport care urma să fie amplasată în curtea școlii 37. Proiectul acesta a fost lăsat de izbeliște, nemaifiind de găsit, cu toate că eventualele reîncercări de depunere de proiecte s-au soldat cu eșecuri tocmai din cauza existenței acestuia. Soluția școlii a fost una improvizată, orele de educație fizică fiind făcute într-o sală de clasă amenajată corespunzător. Odată cu mutarea elevilor de la școala 15, această soluție nu a mai putut fi pusă în practică din lipsă de săli de curs, astfel că un grup de 1580 părinți, împreună cu conducerea școlii au inițiat o petiție pe 19 martie 2019, cu numele „ Scoala nr. 37 din Constanța are nevoie de o Sală de Sport”, prin care se solicită demararea tuturor procedurilor necesare și legale pentru construirea unei săli de sport în cadrul Școlii nr.37 din Constanța.

Soluția temporară: un balon

La aproape un an de la această inițiativă, nu s-a întâmplat nimic. Elevii în continuare sunt nevoiți să facă orele de sport în sălile de clasă, principalele activități în timpul acestora fiind diverse joculețe care nu au absolut nici o legătură cu practicarea sportului. Unul dintre părinții nemulțumiți a declarat pentru Replica: „ Copiii mei sunt amândoi la școala 37. Când am ales optionalele la început de an, am preferat sportul tocmai pentru că știu că orice copil are nevoie să alerge, să facă mișcare. Cu ce îi ajută la sănătate dacă stau în clasă și joacă șah?”.

Contactată de redacția noastră, directoarea școlii 37, Iuliana Marcoșanu, a declarat:„ În acest moment, există un contract semnat cu o firmă pentru amplasarea unui balon pe structură ușoară, unde se vor desfășura orele de sport. Cu toate acestea, este doar o soluție temporară, astfel că noi vom încerca să facem un proiect pe care să îl prezentăm primăriei pentru construirea unei săli de sport. Școala dispune de suficient spațiu, astfel încât balonul să nu fie afectat de viitoarea construcție”.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dna director "preda"si romana. Nu face nimic la ore. Cand vine,cand nu. materia foarte slab predata sau aproape inexistenta. Poate se lasa de meserie si lasa pe altcineva care isi poate face meseria de profesor. lasatine copiii pe mainile altcuiva care e capabil sa predea nu sa faca lectia de pe telefon.
0
0
....in plin sezon gripal sunt mai mereu goale, lasati teatrul prin ziare, prin Asociatii manipulate, luati masuri concrete.... depasiti bariera functiei ... demonstrati ca meritati statutul de...Director
3
1
De unde balon, incompetenta pleacade la directorii acestei scoli... ceva luni in urma nu aveau bani pentru a achita facturi , precum apa curenta menajera.... pana la Municipiul care este cum este, ne mananca conducerea ... incompetenta..... balon ... cum il incalzeau iarna de exemplu ... cand ei trambitau ca nu au bani ... nu le aloca Municipiul, angreneaza Asociatia de parinti ....pt ca , conducerea scolii este incompetenta..... aparate de dezinfectat cumparate din banii copiilor, au organizat targuri de prajituri, executate de parinti si achizitionate de copii, aparate care in plin
3
0
In celelalte tari baloanele sunt interzise deoarece dezvolta grave boli pulmonare.Bine ca le punem noisa imbolnavim copii .Bravoo.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212