REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tentativă de MUŞAMALIZARE a unui accident de muncă la Plasty Prod? Un muncitor a ajuns la spital cu mâna STRĂPUNSĂ de o tablă!

Tentativă de MUŞAMALIZARE a unui accident de muncă la Plasty Prod? Un muncitor a ajuns la spital cu mâna STRĂPUNSĂ de o tablă!

Replica API 22 noiembrie 2017 | 00:40 728

SITUAŢIE SUSPECTĂ

SITUAŢIE SUSPECTĂ

În cursul zilei de luni, 20 noiembrie a.c., un bărbat a fost rănit în hala de producţie a societăţii Plasty Prod, el ajungând la spital, unde s-a constatat că nu îşi va mai putea folosi una dintre mâini pentru o perioadă de timp. Înfiinţată în anul 1993, Plasty Prod este companie românească de producţie publicitară, cu sediul în Constanţa, pe strada Industrială numărul 11. Firma este controlată de consilierul judeţean PNL George Muhscină.

Situaţia bărbatului a părut însă, marţi dimineaţa, o necunoscută pentru conducerea Plasty Prod, dar şi pentru Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Constanţa. Contacat de „Replica” de Constanţa, pentru clarificarea speţei, spunându-i-se cu subiect şi predicat informaţiile care au parvenit pe adresa redacţiei, George Muhcină a declarat: Nu am auzit să se fi întâmplat aşa ceva”. La fel, tot în cursul zilei de marţi, nici reprezentanţii ITM Constanţa nu aveau la cunoştinţă că la Plasty Prod s-ar fi produs vreun eveniment de muncă soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă.

Ulterior însă, reprezentanţii ITM Constanţa au revenit, menţionând că a existat un eveniment la Plasty Prod, dar că el a avut loc în cursul zilei de luni! La fel, şi Muhscină a revenit, pentru a spune acelaşi lucru. Interesantă revenirea bruscă a memoriei legată de un accident de muncă prods chiar sub nasul patronului, în hala Plasty Prod. Adică, de la ora 16.00, când a avut loc evenimentul şi până marţi, trecut de orele 10.00, orice conducător de unitate cu pretenţii este anunţat că un angajat pe care îl plăteşte nu poate ajunge la muncă întrucât a ajuns la spital, cu o mână străpunsă de o tablă!

Oficial, ce date a primit ITM de la Plasty Prod

Revenind la informaţiile furnizate ulterior de către ITM, iată cum s-ar fi petrecut lucrurile, din primele date ajunse în posesia inspectorilor: un lăcătuş mecanic, Mircea Nedelcu, în vârstă de 57 de ani, a suferit un accident de muncă, ce s-a soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă. În timpul desfãşurării activităţii la presa de îndoit tabla, lucrătorul şi-a prins braţul în maşină, suferind traumatisme ale mâinii. Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată la Spitalul Judeþean Constanţa pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Accidentul urmează a fi anchetat de o comisie numită de către SC PLASTY PROD S.A., care va raporta totul mai departe către ITM Constanţa, pentru a se stabili exact cum s-a petrecut nenorocirea.

Tentativă de muşamalizare?

Conform surselor noastre însă, toată „bâlbâiala” conducerii Plasty Prod în a confirma un eveniment petrecut în hala de producţie poate însemna şi o tentativă de muşamalizare a accidentului. Nu ne putem da seama încă dacă în posibila tentativă de muşamalizare a acestui caz s-ar fi apelat şi la bunăvoinţa inspectorilor ITM. Sau, dimpotrivă, există şi varianta ca cei de la Plasty Prod să-şi fi asumat responsabilitatea celor petrecute după ce au fost luaţi la întrebări de către reprezentanţii ITM, urmare a întrebărilor jurnaliştilor de la „Replica”.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un animal cu fata umana !!
1
0
Relateaza concret ca persoana accidentata a fost spulberata pe trecerea de pietoni si organele au fost imprastiate pe sosea.Va inchipuiti cu ce viteza circula Lefter Costel sub influenta bautarilor alcoolice a drogurilor de mare risc iar dupa 3 luni de zile este bine mersi, neluandu se nicio masura asupra lui.Asta este justitia in Romania ptr oamenii cu posibilitati multiple.
2
0
Se pare ca s-a boroienizat si Muhscina.
4
0
acest machedon evazionist asta face de 20 de ani, ajuns prin fraude in diferite pozitii cu ajutorul megaspagarului talpes, distruge tot ce ii intra pe mana !
5
0
Ceva foarte obisnuit ,mai ales in firmele mari.
1
0
Ce vigilenti sunteti voi scriitorii la ziar! Hai ca ati dat de bani! Ziua perchezitiei se apropie si de voi. Sfintilor! Cat o sa mai tina santajul asta de 2 bani? Cum e tara asa si presa. O mizerie!
12
10
Romania cand mafia din politie si justitie ascund sub pres cazuri de accidente de munca si rutiere cu moartea unor oameni.Lefter Costel la 20 August a.c a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni din Mamaia fiind beat si drogat.La aceasta data el se afla intr un spital din Bucuresti unde se trateaza chipurile de" frectii la genuchi" sa se musamalizeze cazul.Persoana in cauza este baiatul unui sef de service din Cernavoda si dispune de bani.Daca era un amarat din aceasta tara unde era el acum ?.
13
1
de asta doresc NATIONALIZAREA.
8
0
Exact ca la partid! Musamalizare! Hutuca ales fraudulos, el ales fraudulos!
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218