REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

TESTE la trecerile de pietoni: PANOURI LUMINOASE tip LED, montate de Primăria Constanţa - VIDEO!

TESTE la trecerile de pietoni: PANOURI LUMINOASE tip LED, montate de Primăria Constanţa - VIDEO!

Replica API 16 februarie 2019 | 01:27 3290

Un proiect menit să reducă numărul accidentelor rutiere produse pe trecerile de pietoni este testat în aceste zile la Constanța.

Este vorba despre separatoarele de sens montate pe zona hașurată, înainte și după trecerile de pietoni, care să împiedice parcarea autoturismelor ce obturează vizibilitatea. Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, a montat deja separatoare pe strada Traian, în zona liceului, pe strada Mircea cel Bătrân, între bulevardul Mamaia și strada Ion Rațiu și urmează să monteze și pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între strada Soveja și bulevardul Aurel Vlaicu, dar și la trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Dezrobirii cu Nicolae Milescu. Separatoarelor li se adaugă şi sistemul de iluminat, compus din: Led avertizare cu lumină intermitentă + Proiector led liniar în dreptul indicatorului “Trecere de pietoni” situat pe consolă + Proiector led. Sistemul este compus din console cu aceste echipamente pe ambele sensuri de circulaţie.

Vineri seara, reprezentanţii Primăriei Constanţa fotografiază şi filmează zonele unde au fost montate separatoarele, dar şi - noutate!!! - ILUMINATUL la trecerile de pietoni. La trecerea filmată au fost montate patru panouri luminoase led, pentru a vedea dacă această variantă este cea mai bună în sensul sporirii vizibilităţii la trecerile de pietoni. Amintim că cetăţenii s-au plâns, de-a lungul timpului, că iluminatul slab de la trecerile de pietoni contribuie la producerea accidentelor rutiere.

Imaginile sunt de pe strada Dezrobirii.

Amintim că, la începutul anului, și reprezentanții PMP atrăgeau atenția că, având în vedere numeroasele accidente rutiere produse la trecerile de pietoni pe raza municipiului Constanța, soldate cu victime, sunt necesare modificări la aceste treceri. Astfel, reprezentanții PMP au propus un proiect de hotărâre ce vizează creșterea nivelului iluminatului public din preajma trecerilor de pietoni. "Concret, se dorește suprailuminarea trecerilor de pietoni prin montarea unor corpuri de iluminat cu LED deasupra acestora, asigurând o intensitate a luminii cu 50% mai mare decât iluminatul căii de rulare, prevăzute cu senzor de persoane. În momentul în care senzorul detectează o persoană în apropiere sau pe trecerea de pietoni, intensitatea luminii va fi sporită la 150%. Atunci când nu este nicio persoană care doreşte să treacă strada, senzorul menţine iluminatul la nivelul celui stradal. Pe fiecare parte a trecerilor de pietoni se va monta câte un stâlp echipat cu aparat de iluminat cu distribuție asimetrică a fluxului luminos. Stâlpii se vor monta înaintea trecerii de pietoni din direcția de deplasare a traficului, iar aparatele de iluminat se vor orienta înspre pietonii aflați pe trecere, pentru obținerea unui contrast pozitiv între fundalul întunecat și pieton. În cazul în care situația din teren o va permite se pot utiliza stâlpii existenți, se arată în proiect. Considerăm prioritare în implementarea acestei soluții toate trecerile de pietoni aflate pe arterele principale ale municipiului Constanța, cele aflate în apropierea instituțiilor de învățământ, instituțiilor publice precum și cele unde numărul accidentelor este mare”, transmiteau, luna trecută, reprezentanții PMP.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai faina aia de pe Tomis - nu ai cum sa nu fii vazut, decat daca doarme soferul...
0
0
pe bulevarde, cred ca sint bine venite, dar pe strazi cu doua benzi, traian,mircea, etc, cred ca mai mult incurca decit ajuta. prostii astia de la replica mai mult incurca cu caracterele lor nepermise!
0
0
Atatea au, cat trenul. Si de ce numai separatoare de beton? Sa puna ziduri. Cine poate trece prin ele, bine, cine nu, nu. Important e sa treaca pietonii, eventual sa faca si un gratar pe trecere in timpul ala. In rest, e bine ca au montat lumini la treceri. Practic au montat gaura-n covrig. Ma duc sa ma imbat de fericire, traiesc intr-un oras de genii.
2
3
Inseamna ca In Bulgaria si Spania aia au clase cat trenul.
5
0
Vedeti ca la piata Tomis 3 intre bulevardul Tomis si giratoriul de la Adamclisi, foarte multi pietoni, in special batrani nu sunt constienti de semaforul pietonal instalat si se arunca pe trecere iar cand ii claxonezi devin agresivi si urla ca e dreptul lor. Ptr a preveni accidentele si conflictele, va solicitam sa sanctionati pietonii si sa derulati campanie de educare si constientizare a acestora sau montati semaforul pe mijloc sa fie vizibil!
6
0
Cum sa pui denivelari de beton? Poate dupa tine salvarea zboara si politia la fel. Pai cum va trece salvarea cu bolnavul in ea peste acele denivelari de beton mai ales ca e o cel din ambulanta depinde de secunde sa ajunga la spital??? Sa nu vorbesc de pompieri... dar cand ai scoala cat clasele de la tren ce poti sa mai spui...
8
4
Puneti denivelari din beton inainte de trecere, nu rahaturi de limitatoare din plastic sau cauciuc. Sa vezi atunci masini rupte daca nu dau prioritate la trecerile de pietoni. Nu neg faptul ca mai sunt si pietoni cu cap de creta.
4
8
In 2019 s.au trezit sa puna lumini
5
1
Ca pieton te asiguri din stanga si din dreapta pana cand ai posibilitatea de a trece si dupa aia te angajezi in trecere. Nu te arunci ca boul ca ai vazut vaca in calduri pe trecerea de pietoni, daca te arunci la 3m in fata masinii ca eu am prioritate ce sa-ti faca conducatorul auto sa mearga cu 5 kmh prin oras sa te poata evita, mai vorbesti la mobil si asculti muzica cu castile in oras si vrei sa te evite masina. Ok, sunt si conducatori auto imbecili
8
2
Instalarea de semafoare pt pietoni la trecerile de pietoni din zonele importante. Iar la cele din zona scolilor puse camere de luat vederi si sanctionarea de catre politia locala a idiotilor care opresc in zona trecerilor de pietoni.
8
1
Bravo. In sfarsit va bese si voua mintea. Absolut toate trecerile de pietoni sa beneficieze de separatore de iluminat. Decebale, pune mana si construieste parcari ba baiatule. Lasati dracu vanzarea de terenuri la toti "dezvoltatorii imobiliari" si construiti parcari ca avem nevoie in mortii vostri. Ca toata lumea o sa plateasca un loc de parcare intr-o cladire pazita decenta civilizata!!! La treaba decebale ca ai lenevit destul. Daca mai vrei un mandat bineinteles
8
1
In sfarsit o treaba buna! Dar degeaba le puneti daca opriti iluminatul stradal inainte sa se faca ziua!
10
2
Montate la fiecare trecere....sa fie proba ptr. vitezomani si nesimtiti care nu opresc cat si ptr. pietoni kamikaze care traverseaza fara se se asigure !
7
0
Fute-o pe ma-ta ha ha ha
11
3
rumanii au descoperit apa calda si mersul pe jos
5
7
Sens giratoriu la hasdeu cu lapusneanu
4
6
Marcaje rutiere invizibile, treceri pentru pietoni slab spre neiluminate, locuri de parcare putine. Sunt multe probleme cu traficul in oras. Cu semaforizarea trecerii de la Tomis 3 au nimerit-o, in sfarsit se poate trece dintr-un semafor in altul fara sa opresti la trecere ca trec oamenii unul cate unul. Nu stiu ce au soferii impotriva stalpisorilor. E normal sa fie spatiu si pentru pietoni, sa fie trotoarele libere, ca altfel merg pe strada, cum se intampla in fiecare zi pe strada cu scoala 39, unde atunci cand e ora de lasat sau adus copiii, e foarte aglomerat si se circula greu.
17
0
trebuie refacute toate marcajele rutiere din oras cu vopsea flourescenta nu cu kober.
18
0
Pe dracu vizibilitate si alte cele In miezul zilei era sa fiu lovit de multe ori pe trecerea de pietoni de la Delfinariu ziua la 14 cer senin, pur si simplu sunt prea multi soferi nesimtiti care trec pe verde intermitent si nu se uita la semaforul de pietoni care e verde plin de 3 secunde, ei accelereaza chiar pentru 5 secunde castigate vai mortii lor asta la treceri de pietoni semaforizate, la cele nesemaforizate poti sa stai 1 ora, pana nu vine un sofer cu numere de BV sau de la 3-4 judete distanta nu opreste nimeni pana nu te arunci pe trecere
7
2
Daca nu ar mai parca toti bulangii la 1m de trecerea de pietoni sau chiar pe ea, ar fi mult mai putine accidente, spre deloc. Sunt foarte multe treceri la care nu ai vizibilitate nici macar ziua!
23
1
in sfarsit s-a gandit si prostu asta sa face ceva bun pentru oras !!!
13
2
Cand o sa fie si pietonii amendati la fel de dur ca soferii atunci o sa fie civilizatie in trafic! Dar atata timp cat pietonii nu dau doi bani pe viata lor n-ai ce sa faci! Si nu uita: cazaturi de oameni sunt in ambele tabere!!!
19
5
Nu ai ba cu cine, suntem niste maimute si asa o sa murim, uite cati ti-au dat dislike
14
3
Separatoare in pizdele mortii lor, amenzi, permise suspendate, masini ridicate si sa plateasca asa trebuie procedat
13
6
Era bine daca trecerele aveau senzor de presiune sau ceva si cand calca pietonul se aprindea o lumina rosie...ceva vizibil. Noaptea mai ales. Sau macar luminate calumea sa vada si aia cu xenoane after market ca si asa nu-i controleaza nimeni pe astia cu cazanele modificate.
12
0
Teste ? Metoda asta se practica peste tot si este cea mai buna, avand in vedere iluminatul public.. precar, macar trecerile sa fie iluminate. Prima masura buna a administratiei Fatalau
17
2
luarea permiselor pe viata si casarea masinilor celor care sunt vitezomani! asta merita! cum plm au ajuns sa te injure pe trecerea de pietoni ma?!?! sa i fut in gura pe soferii care iau permisele cu spaga!!!!
18
4
Eficienta scazuta, investitie mare. Sa se monteze semafoare pietonale cu buton, temporizate, comunicare bluetooth intre cele 2 semafoare, alimentare cu panouri solare si astfel nu mai sparge-ti asfaltul . E simplu si cel mai eficient mod, exact ca in marile orase din Europa si chiar din Romania, vezi Cluj, Brasov si nu numai.
23
16
Foarte bune. Soferul RROMan nu poate fi disciplinat decat cu borduri, lanturi, garduri de protectie. RROMulanul nu stie sa respecte un marcaj sau un semn de circulatie, lui i se rupe de toate astea si parcheaza unde vrea muschiul lui. Bravo primaria constanta, astfel de lucrari trebuiesc facute la toate trecerile de pietoni.
29
5
Sa fie la toate trecerilor de pietoni
26
0
Iluminat mai bun la trecerile de pietoni si fara stalpisori.
13
2
Acele separatoare trebuiesc montate si la int bdul mamaia cu str lt economu
13
0
Trebuie montate la toate trecerile pentru pietoni. ..
30
0
Trebuiesc montate si pe 1 Mai Vechi la trecerile dinspre Far spre Poarta 6 , e bezna totala acolo si la Auchan Sud , unde au fost multe victime !
32
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614