REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

ŢIGĂNIA din Piaţa Griviţei: mizerie şi bişniţă la un loc!

ŢIGĂNIA din Piaţa Griviţei: mizerie şi bişniţă la un loc!

Replica API 30 august 2018 | 00:00 1453

Zona „neagră“ a Constanței, „raiul“ bișnițarilor! Constănțenii au semnalat, nu de puține ori, faptul că le este silă să meargă în Piața Griviței, pentru a-și face cumpărăturile.

Deși Poliția Locală demarează, frecvent, acțiuni de control în această zonă, vânzătorii ambulanți de etnie romă, și nu numai, continuă să-și desfășoare activitatea, deloc curată, în această zonă.

Tomberoanele sunt spălate în plină stradă, șiroind zoaiele direct pe stradă, printre picioarele trecătorilor, duduile strigă, cât e ziua de lungă, „țigări“, „țigări“, în timp ce trosnesc între dinți semințele, scuipând, fără jenă, cojile pe jos, dacă nu ești atent, puradeii de culoare te pot face ușor la buzunar, o mare parte din marfa expusă pe marginea străzii nu respectă normele de igienă, ca să nu mai vorbim despre mirorul infect de urină și alte cele...sunt doar câteva dintre aspectele văzute cu ochiul liber de orice ajunge în această zonă.

La fel de dureros este și pentru constănțenii care locuiesc aici, fiind nevoiți să înghită în sec jegul în care sunt nevoiți să se scalde. O vor face, cel mai probabil, încă un an de acum încolo. Pentru că Primăria Cosnatnța are în vedere reabilitarea și modernizarea pieţei, lucrări ce presupun reconfigurarea întregii zone actuale. Rămâne de văzut când, mai exact, se va întâmpla minunea!

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Imi poate spune cineva de ce nu exista niciun fel de industrie, nu exista niciun investitor in zona, nicio mare companie care sa produca ceva cum vezi pe langa marile orase. In jurul Brasovului, Clujului sunt mari centre industriale care produc dezvoltarea zonei din toate punctele de vedere. Noi avem un atu, acela ca avem deschidere la Marea Neagra, dar degeaba. Pacat!
0
0
Pacat de aceasta Constanta. Un loc frumos cu potential si batjocorit de primari.
0
0
Fagadau e cel mai bun primat
4
6
este adevarat .mizeria din piata grivitei exista si este vizibila , lafel de vizibila ca peste tot in aceasta groapa de gunoi numit oras.ma intreb daca avem dreptul sa ne plingem de situatie.CEI CARE l -au votat pe fagadau nu au nici un drept sa se plinga.
9
2
comparati Piateta Ovidiu cu cele din Sibiu, Brasov, Timisoara, Arad, Oradea si vedeti cam pe ce loc se afla Constanta. Cazinoul sta sa cada, parcul Tabacariei mai are putin si are sa fie umplut de cladiri si restaurante.Dupa 1989 acest oras a fost intr-un regres total, nu s-au facut scoli, nu s-au construit bulevarde, spitale, nu s-a facut nimic, dar CONSTANTENII AU CONTINUAT SA PLATEASCA TAXE SI IMPOZITE
14
1
Constanta nu poate fi numit oras ...politia locala este condusa la propriu de mafia tiganeasca si turceasca de tigari ..vezi piata grivitei ..tomis 3 ..abator gara etc, de 30 ani nici o masura ..se ea spaga zilnic in vazul camerelor de luat vederi numai k paznicii de politisti nu stiu k sunt filmati non- stop ..va iesi totul la suprafata cat de curand ...
13
1
Asa va continua sa fie atat timp cat sunt mana in mana cu conducatorii iubiti ai urbei, cu politia s.a.m.d. pentru este nevoie la partid de voturile lor. Vorba celui de mai jos, camd vom avea un primar neinregimentat politic, dar nu genul Chitac care are alte interese, ci unul adevarat, constantean, cu sange in instalatie, de abia atunci va incepe Constanta sa renasca. Restul sunt numai pe interese si sa aduca bani la partide
13
1
deci obisnuiti-va cu ei sau cine poate,pleaca.oriunde.
3
1
Asta este imaginea acestor politicieni de cacat.
15
0
cineva de la nivel local,decizional are vreo intelegere cu "Mafia tiganeasca" ,ca de ani de zile nu sau atins de zona aia
16
1
Centrul Constantei este o ruina, nu mai inteleg de ce e zona pietonala. Cum sa "te plimbi" pe acolo? Zona de infractionalitate maxima, mizerie, comert inexistent. Primaria, ceva planuri???
13
1
Toti vad , toti stiu , comenteaza ....si atat ! unde este politia , unde este politia locala ? unde sunt cei de la administratia pietelor ? unde este marele horia constantinescu ? DACA TOATE ACESTE ORGANE ABILITATE AR APLICA LEGEA , AMENZI SAU ALTE SANCTIUNI PENALE , AR FI POATE ALTFEL . De ce domnule primar nu vizitati piata si apoi sa intrebati organele abilitate de ce nu isi fac datoria ? sunt cazuri de retineri , numai asa schimbam ceva . Controale zilnice .....nu anuale ....anuntate !!!
14
1
Piata Grivitei ?? Nuuu...e un ghetto plin de ciori. Zone ca asta le gasesti la marginea oraselor, nu in centru. Pasi de urmat: 1. Mutati toti coloratii la iesirea din oras, in containere. Nu-i mai duceti in Tomis 3, au stricat si zona aia. 2. Dezinfectat toata piata, apoi 3. Reabilitat. Pasii 1 si 2 se fac saptamanal sau mai des. PS: fratii lor de pe Semanatorului asteapta si ei o solutie.
27
2
Exista deja legi impotriva acestor fenomene,insa nu se aplica. Adica mai precis,exista niste insitutii care nu-si fac serviciul si iau salarii. Alti oameni sunt concediati pentru asa ceva,la noi nu. Ca si hotii,cei care nu-si fac treaba sunt tolerati de stat.
20
3
Atat timp cat conducerea administratiei publice locale este parte la beneficiile, profitul bisnitarilor nu s eva intampla nimic nou sub soare. Personaje de etnie rroma ... adica tigani trebuie sa fie scosi din zona si trimisi in cartiere de genul Henri Coanda ... la marginea orasului si numnai atunci s eva face o reabilitare si dezinfectare a acestei zone.
17
3
Se va rezolva problema, intrucit se schimba bordurile.
12
4
alo, primaria si politia, mai sunteti acolo?va place ca sub nasul vostru este un haos total?aduceti oameni competenti si totul se va schimba.
20
3
ACESTE LUCRURI SE POT FACE NUMAI SUB OBLADUIREA POLITIEI CARE-SI IA UIUMUL DE LA BISNITARI !
17
2
boul asta de Fagadau nu stie ce-i acolo, hala oras, bisnitarii sunt mana in mana cu politia oricre ar fi ea, alooooo, stie toata lumea dar de-acolo mananca toti
20
2
dau la muie la toate ciorile vopsite in OI
15
0
Este de groaza cum a ajuns sa arate Constanta . Mizerie si delasare peste tot . Daca se face cate ceva este ca si cum ar ascunde sub pres . Doar de ochi lumi , nimic mai mult . De cand a ajuns Constanta pe mana PSD-istilor , a devenit o ruina la propiu . Chiar si judetul Constanta nu doar municipiu .
31
1
Tu ala care tai gatul la toti... nu i mai bine sa ne sugi pula?
10
7
Rezolvarea problemelor noastre nu sta in mana autoritatilor. Autoritatile sunt puse pe furat. Daca vrem sa rezolvam problema tiganiei din oras trebuie sa ne suflecam manecile si sa trecem la treaba.
20
0
In 2020 nu mai trebuie primar din partea vreunui partid politic
20
2
Esti un nimic ! baiiii......dar si echipa ta !
15
1
a fost vreodata fagadau prin acesta piata. niciodata. Mizeria este la ea acasa. piata este condusa de clanuri mafiote tiganesti. ei fac legea acolo.
33
2
A fost odata o tara bogata si frumoasa se numea Romania. Adio Romania. Bun venit RROMania patria tiganilor hotilor golanilor talharilor si cocalarilor.
37
0
este oglinda administratiei locale
26
0
Constanta a devenit o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui
35
5
Fagadau, muta HCoanda langa brigada mobila,sa le care pe cocoasa,ca ne-am saturat de ei..
26
1
Moarte la ciori... !!!!!!!!!
32
0
Sa imi bag pula in stabirurile voastre!!! Zdrente nenorocite care ne-ati facut de ras in toata lumea! Sieg Heil!!!
41
0
Poa sa aiba in vedere si sa reabiliteze de 700 de ori Piata Grivitei. Degeaba o faci noua, daca in zona ramane acelasi trib de scursuri colorate. Cine vrea sa stea in centrul unui oras trebuie sa merite asta prin status ocupational si financiar. Fagadau blabla, Babu si Rasauteanu au privirile-alea care spun tot, iar Constanta are o bucata de India fix in maruntaie. Se duce dracu orasul asta, cu toata agitatia si necazul oamenilor de treaba care au mai rezistat in el.
53
2
Ne sugi pula la toti!muila invartila!
17
7
Va taiem gaturile la toti
2
35

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272