REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Tinerii din Cogealac, voluntari în comunitatea lor, la îndemnul Mare Nostrum

Tinerii din Cogealac, voluntari în comunitatea lor, la îndemnul Mare Nostrum

Replica API 5 februarie 2018 | 00:46 347

„Voluntariatul în comunitatea ta” este un proiect realizat de Asociația „Împreună pentru viitor”, alături de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în care ONG Mare Nostrum este partener. Proiectul se află la a doua ediție și scopul acestuia este de a accentua necesitatea dezvoltării voluntariatului în comunitate.

În cadrul proiectului, ONG Mare Nostrum este „responsabil” de 17 tineri, de la Liceul Tehnologic Cogealac, pe care îi coordonează și le oferă informații utile despre tot ceea ce înseamnă activități de voluntariat. Recent, a avut loc a patra întâlnire în cadrul proiectului, în care tinerii au decis care sunt domeniile în care vor să facă acest tip de activități.

„Prietenii noștri de la Liceul Tehnologic Cogealac au hotărât să activeze pentru următoarele patru luni în domeniul sănătății, social și educațional, domenii pe care le-au ales în urma consilierii pe care le-am oferit-o noi, cei de la ONG Mare Nostrum. Pe noi ne bucură de fiecare dată să vedem interesul tinerilor în această direcție, dar ce ne bucură cel mai mult este creativitatea cu care abordează acest subiect”, spune Andreea Ionașcu, coordonator Departament Educație Durabilă și Voluntariat în cadrul ONG Mare Nostrum.

În cadrul întâlnirilor sunt folosite tehnici non-formale de educaţie, pentru ca informația să fie asimilată mai ușor. De asemenea, tinerii își dezvoltă abilitatea de a se coordona singuri și de a învăța să fie independenți în organizarea și coordonarea activităților de voluntariat pe care le vor întreprinde pe viitor. Tinerii beneficiază și de ajutorul cadrelor didactice, care le urmăresc progresul.

„Acest proiect, dincolo de toate, îi învață pe tineri să fie responsabili, atât în ceea ce privește mediul, cât și în ceea ce privește acțiunile în care sunt implicați. Noi suntem absolut fascinați de deschiderea pe care o au în a schimba mentalități și practici, iar acesta este un semnal care ne spune că suntem pe drumul cel bun”, completează Andreea Ionașcu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212