REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Tinerii prinși că se droghează la Constanța ”TOARNĂ” tot: de unde cumpără, de când și de ce!

Tinerii prinși că se droghează la Constanța ”TOARNĂ” tot: de unde cumpără, de când și de ce!

Replica API 7 octombrie 2017 | 00:00 406

Pentru pedepse mici

Pentru pedepse mici

Fenomenul consumului de droguri este în toi la Constanța, mai mulți tineri fiind prinși ”în plină acțiune” de către jandarmi. Și de aici totul este tras la indigo: devin agitați, încearcă să ascundă jointurile, după care, când își dau seama că nu mai au ce face, ”toarnă tot”: de unde au canabisul, de când se droghează și de ce. Mai mult decât atât, ei acceptă să încheie acorduri de recunoaștere pentru a se alege cu pedepse mici. Și, două exemple sunt legate de niște tineri depistați în parcarea clubului Le Gaga, dar și pe raza municipiului Constanța.

Spre exemplu, B.M., în vârstă de 27 de ani, a încheiat un acord de recunoaștere cu DIICOT anul acesta. Precizăm că, în timpul executării unei acțiuni punctuale pe raza Biroului de Poliție Mamaia, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile au observat, în parcarea clubului Le Gaga, un autoturism marca BMW, de culoare albastră, în care se afla o persoană de sex bărbătesc, care privea în jos. În momentul în care patrula de jandarmi s-a apropiat de autoturism, a constatat că dinspre acesta venea un miros înțepător, specific de canabis iar tânărul , pe care îl observaseră devenise agitat.

Tânărului i s-a solicitat să coboare din autoturism și să comunice dacă are asupra sa substanțe interzise la deținere, el precizând că nu. Însă, în autoturism a fost descoperit, într-un sertar aflat sub volan, în partea stângă, un pliculeț autosigilant, transparent, cu dimensiunile 7 x 7 cm, în care se afla o substanță vegetală de culoare verde-oliv, sub formă de muguri, cu miros înțepător, asemănător cannabisului.

În legătură cu substanțele descoperite, B. M. a declarat verbal următoarele: „Sunt consumator de marijuana de aproximativ 5 ani. În pliculețul găsit în autoturism este marijuana pe care am cumpărat-o de pe…. sediului nou al Universității S. Haret, de la un bărbat de aproximativ 20 de ani, de etnie rromă, 1.80 m înălțime, poartă barbă, este foarte slab, știu despre el că fumează etnobotanice și are un comportament specific persoanelor consumatoare de droguri. Are cercel într-una dintre urechi”, potrivit rolii.ro.

În urma acordului re recunoaștere a vinovăției, B.M. s-a ales cu pedeapsa amenzii în cuantum de 1000 lei, reprezentând 100 de zile amendă cu o valoare a zilei – amendă de 10 lei. Un alt caz se leagă de faptul că o echipă formată din lucrători ai Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat la în municipiu un autoturism marca Skoda Octavia, în care se aflau patru persoane.

La vederea autospecialei de ordine publică, șoferul și pasagerul dreapta față au devenit agitați și au încercat să ascundă ceva sub scaune. Din interiorul autoturismului, care avea geamurile deschise, lucrătorii Jandarmeriei au perceput miros puternic de canabis. În urma controlului, în habitaclu, între scaunele din față au fost descoperite un dispozitiv cilindric, metalic, de culoare arămie tip grinder, cu diametrul de 5 cm, în care se afla substanță vegetală, mărunțită, de culoare verde oliv, cu miros de cannabis, precum și o folie de aluminiu împăturită în care se afla substanță vegetală, de culoare verde oliv, sub formă de muguri cu miros de canabis.

În scrumiera din față a autoturismului a fost găsită o țigaretă confecționată artizanal, parțial fumată, care emana același miros . Cu ocazia depistării, B.R., de 29 de ani, din Medgidia, a declarat că obiectele și substanțele îi aparțin, a cumpărat canabis din Londra și l-a introdus în România cu trei zile în urmă, când s-a întors în țar (el muncește acolo ca șofer) fiind consumator frecvent de asemenea substanțe. În urma acordului de recunoaștere, tânărul a primit pedeapsa amenzii în cuantum de 1.800 lei,reprezentând 90 de zile amendă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buruiana Florin zis Flori Tiganu vinde droguri de mare risc, de risc si etnobotanice stropite cu insecticid de ani de zile si-a facut o imparatie, e protejatu Politiei Constanta, IPJ, DIICOT si BCCO felicitari pe bani nostri sustineti vanzatori de moarte felicitari toti copii din Mangalia sunt drogati cu droguri de la acesti tembeli, ciori de pe raza mun Mangalia
0
0
si punctul de vedere al Serviciului Politiei Rutiere si Parchetului Constanta despre accidentul din Mamaia din data de 20 August 2017 cand Lefter Costel din Cernavoda a omorat o femeie pe trerea de pietoni acesta fiind in stare de ebrietate si drogat?.
8
0
Pai nu vedeti k totul pleaca de la TIGANI ..treb facut ceva si asta urgent ..deportati adunati pe stadioane etc. si exterminati
5
0
Druga vinde.droguri de mare risc stiu toti, si in Mangalia mai e Buruiana Florin cu fisu niste ciori muritlare au droguri de risc si de mare risc DIICOT SI BCCO stiti de existenta lor da dormiti ii protejati maxim le oferiti prileju sa comercializeze astfel de droguri de.risc si de mare risc
10
0
Eu am fost beat si drogat dar am scapat fiindca am spate la Parchetul Constanta.Si pe deasupra am omorat si o femeie luata de pe trecerea de pietoni in Mamaia la 20 August.Tatutul meu Viorel Lefter are bani si i a acumparat pe politisti si procurori ca eu sa fiu liber...Asa este in Romania marchezi banul daca esti fraier si sarac la parnaie .Nu i asa nea Teliceanu ???.
14
2
nu exista etnie roma, exista tigani! Punct !
26
0
Vand baietii din 4-5 , e adevarat. Dar ...ce gabori le tin tira si mananca de acolo ? Ia sa vedem, stiti ? Nu de alta dar stiu si femeile de serviciu de la Loft li LeGaga daca le intrebi...
12
1
DROGURILE POT AJUNGE CHIAR SI LA COPII VOSTRI !!!OPRITI MOARTEA!!!
12
5
Dar de ce nui duceti in piata ASA cu drogurile in gura ,si sa-i spinzurati,ASA nu Mai omoara si alti minori
10
5
noi stim cine vinde. Iarba e din faleza nord piata chiliei si grivitei Cocaina si prafuri sunt in km 4 5 de la maestrul druga prin sagetile lui calu,vira,manuta,trio grigorenco si restul pionilor. daca aveti vreun pont sigur ca ar avea marfa prin oras oricine lasati un comentariu aici sau sunati la sediu.
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218