REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Titluri de PROFESOR EMERIT, la apus de carieră didactică, pentru nume grele ale lumii academice a Constanței

Titluri de PROFESOR EMERIT, la apus de carieră didactică, pentru nume grele ale lumii academice a Constanței

Replica API 11 martie 2019 | 09:09 1872

Recunoaștere!

Recunoaștere!

Gheorghe Comșa, Valeria Stroia

Și-au dedicat decenii din viață formării generațiilor de specialiști, s-au remarcat prin rezultate deosebite atât în activitatea didactică, în cea de cercetare științifică sau de creație artistică, performanțe ce le sunt recunoscute de comunitatea academică, atât din țară, cât și de peste hotare. Este vorba despre 14 profesori ai Universității „Ovidius” Constanța care vor primi titlul de „PROFESOR EMERIT” pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul instituției superioare de învățământ. Printre profesorii universitari care primesc această recunoaștere se află și nume grele ale medicinei constănțene, precum prof. univ. dr. Petru Bordei, prof. univ. dr. Valeria Stroia, prof. univ. dr. Carol Friedman, prof. univ. dr. Viorel Tode sau prof. univ. dr. Gheorghe Comșa.

Viorel Tode, Petru Bordei

Senatul Universității „Ovidius” Constanța a adoptat, în cea mai recentă ședință, de la sfârșitul lunii februarie a.c., cu unanimitate de voturi „pentru” acordarea titlului de „Profesor Emerit” pentru 14 cadre universitare. Titulatura vine ca o recunoaștere a realizărilor deosebite pe care aceștia le-au avut, de-a lungul carierei universitare, atât în activitaeta didactică, în cea de cercetare științifică, de creație artistică sau performanță sportivă, merite ce le sunt recunoscute atât la nivelul comunității academice din țară, cât și din străinătate. Titlurile le vor fi înmânate profesorilor universitari, pensionari sau în prag de pensionare, cu prilejul Zilelor Universității „Ovidius” Constanța, care sunt celebrate în luna martie a.c..

La propunerea Consiliului Facultății de Teologie, astfel cum a fost aprobată prin HCA 158, va fi acordat titlul onorific de „Profesor emirit” pr. prof. univ. dr. Emilian Cornițescu – fost titular al Universității „Ovidius” Constanța, actualmente pensionar și îndrumător de doctorat în cadrul Școlii Doctorale de Teologie a universității. Totodată, vor mai primi această titluatură prof. univ. dr. Constanța Sava – la propunerea Consiliului Facultății de Farmacie, prof. univ. dr. Carmen Cristescu – la propunerea Consiliului Facultății de Arte, soprana Aida Abagief – la propunerea Consiliului Facultății de Arte, actorul Lucian Iancu – la propunerea Consiliului Facultății de Arte, prof. univ. dr. Iolanda Țighiliu – la propunerea rectorului, prof. univ. dr. Sorin Rugină.

Tot la propunerea rectorului Universității „Ovidius” Constanța vor primi titlul onorific de „Profesor emerit”, prof. univ. dr. Andrei Dumitru Iacobaș, prof. univ. dr. Valeria Stroia, prof. univ. dr. Vasile Lupescu, prof. univ. dr. Viorel Tode, prof. univ. dr. Gheorghe Ionel Comșa, prof. univ. dr. Petru Bordei, prof. univ. dr. Natalia Roșoiu și prof. univ. dr. Carol Friedman.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari membrilor Senatului! Actorul et eiusdem farinae.
2
2
Felicitari Domnului Doctor Comsa!
4
7
ala nu e dozator de sapun bai boule... e dozator de substante dezinfectante si ar trebui sa existe pe holurile tuturor spitalelor
3
6
Iancu Lucica e persecutat politic. Hahahaha!A plecat si el cu ce a gasit, dar treaba e ca nu a fost titular la Ovidius. Regulamentul...canci! Cui ii pasa?
5
1
Lui nea iancu lucian ii dati titluri emerite, cand el a fugit cu vaporul statului roman, furat, si a imbatat echipajul...basca puscaria... Pai atunci lui mazare si lui nicusor ce le dati? Titlul de academician?Chiar asa de penibili??
10
1
Mai puiule, Comsa mic copil, nea Petrica orice miscare 200 dar de euro. Da Dane, insa Lexusul costa!
8
1
Ce vreti sa spuneti ca au primit prea tarziu vorbiti de parca unul din astia a descoperit ceva deosebit la nivel mondial.cel care a spus niste spagari are dreptate in parte pentru ca nu ii cunosc pe toti dar aia pe care ii stiu sunt.
11
1
florentina bozintan ... ei lasati ... articol comandat ...
12
1
Niste spagari.... Comsa un spagar ordinar. Orice miscare 200 ron... Astia sunt profesorii nostri...
17
3
Ovidius sau Harvard al Marii Negre. Poti sa si mori de ras. Profesorii lu peshte prajit, universitarii activistilor lui Ceausescu. Sa mergeti sa aprindeti o lumanare la ghencea Militar - ar fi tare mandru de voi.
13
10
Rugina, dar la Mugurel Isarescu ce-ai descoperit asa deosebit , inteligenta, dragoste de popor incat tam-nesam ii dai tu titlu de doctor . Ham!
13
3
poza facuta in baie cu dozatorul de sapun la vedere! profesionisti de constanta!
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614