REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Tomac, după decizia CCR: Avocatul Poporului trebuie să fie un jurist profesionist, fără apartenenţă politică

Tomac, după decizia CCR: Avocatul Poporului trebuie să fie un jurist profesionist, fără apartenenţă politică

Replica API 21 octombrie 2020 | 00:00 1282

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia Curţii Constituţionale de marţi prin care au fost respinse sesizările Avocatului Poporului pe tema legii privind carantina arată "nevoia de a avea în această funcţie un jurist profesionist", fără apartenenţă politică.

"Decizia CCR de astăzi prin care a respins sesizările Avocatului Poporului pe marginea legii privind carantina ne arată nevoia de a avea în această funcţie un jurist profesionist, un om care să înţeleagă legile României, atât în spiritul, cât şi în litera lor. Dar, din păcate, doamna Weber s-a comportat ca un instrument politic în mâinile lui Călin Popescu-Tăriceanu. La fel cum Victor Ciorbea a executat întocmai partitura care i-a fost pusă în faţă de Liviu Dragnea. De aceea, PMP va propune ca, în eventualitatea unui referendum pentru modificarea Constituţiei, alegerea Avocatului Poporului să fie făcută de către cetăţenii României prin vot, în paralel cu scrutinul legislativ din 2024", scrie Tomac pe Facebook, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, un astfel de sistem de alegere funcţionează în SUA, unde cetăţenii pot alege procurorii generali în anumite state în cadrul sistemului federal.

"După alegerile parlamentare din acest an, PMP consideră drept prioritară modificarea Constituţiei şi va încerca, alături de celelalte formaţiuni democratice şi pro-europene, să genereze o majoritate calificată (două treimi) pentru a depăşi condiţiile impuse de actuala lege fundamentală", subliniază preşedintele PMP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa fie un pen-elist, fara apartenenta politioca !
1
1
pt noi vrem, cui ii pasa ce vrei tu mai neica nimeni? Si cine draq este Togmac asta sa spuna el cum trebuie sa fie avocatul poporului? Alta nulitate care isi da cu parerea
3
3
Sa dispara de aici Renate W. - aparatoarea pensiilor speciale. Este o rusine pentru Romania.
6
3
Eu credeam ca motivatiile care arata ce scrie in constitutie sunt clare. Ei vor ca pe vremea lui base, un avocat al Poporului si CCR care sa ignore ce scrie in brosura aia numita constitutie. Se pot da legi chiar si cu pandemie fara sa incalci ce scrie acolo. Dar cand unii incompetenti nu stiu sa scrie legi se leaga de "criminalii" din CCR. Asa facea si ciordache cu ordonanta 13 cand cerea alta intrebare. Cred ca toti putem citi constitutia si sa vedem ca vor sa incalce drepturile. Dar acum nu se iese in strada ca e cine trebuie la butoane. Si ppe dinUE a sesizat incalcarile drepturilor unora.
2
1
TOLOMAC prost si manipulat!
6
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212