Topul celor mai nocive mezeluri
Topul celor mai nocive mezeluri
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestJumătate dintre produse au cel puţin şase E-uri
Jumătate dintre produse au cel puţin şase E-uri
În compoziţia acestor preparate se găsesc până la 14 aditivi, conform unui studiu realizat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România în colaborare cu Universitatea din Braşov. Criteriul care a stat la baza acestei cercetări a fost dat de informaţiile de pe etichetă. "De această dată, ANPCPPS România a verificat etichetele sortimentelor de mezeluri ce se comercializează pe piaţa românească. Au fost studiate etichetele a 61 de mezeluri şi s-au constatat următoarele: peste 50% din sortimentele de mezel care se găsesc pe piaţa românească, conţin minim 6 E-uri. Mai mult, trei dintre produsele a căror etichetă a fost studiată, conţin 10 E-uri, iar unul dintre produse, chiar 14 E-uri! Nu a exista produs studiat, care să nu conţină nici un E", ne-au precizat reprezentanţii organizaţiei. Studiul a fost realizat în parteneriat Universitatea din Braşov, Facultatea de Alimentaţie şi Turism. Produsele alese în cadrul studiului sunt cele regăsite în principalele magazine de tip supermarket şi hypermarket din România, conform evz.ro.
Cele mai nocive au peste 9 aditivi
Salam de şuncă Ţărănesc (BIHARIA) - 14 E-uri; Salam Pikant (Cris Tim) - 10 E-uri; Salam de porc (Cris Tim) - 10 E-uri; Salam Italian (Cris Tim) - 10 E-uri; Salami Duo - salam în calcaval, salam nature (Zimbo) - 9 E-uri; Salam de casă Extra (Aldis) - 9 E-uri; Salam de vară (Cris Tim) - 9 E-uri; Salam CARO Sandwich (Caroli) - 9 E-uri; Salam de şuncă ţărănesc (Aldis) - 9 E-uri.
Cine are un singur aditiv
Salam picant (Dulano) - 1 E şi Salam Bagheta (Dulano) - 1 E.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News