REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

TRAFICANTĂ de DROGURI reținută la Constanța, EXTRĂDATĂ în Franța

TRAFICANTĂ de DROGURI reținută la Constanța, EXTRĂDATĂ în Franța

Replica API 8 decembrie 2020 | 12:50 3770

N.S.T. face obiectul unui mandat european de extrădare ce a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța, emis de Parchetul de pe lângă Înaltul Tribunal din Toulouse – Franța pentru săvârșirea a nu mai puțin de 7 infracțiuni: import ilegal de droguri - trafic; transport ilegal de droguri; posesie ilegală de droguri; participare la un grup infracțional cu scopul de a pregăti, infracțiune penală pedepsită cu 10 ani închisoare; contrabandă cu lucruri interzise în grup organizat; transport de bunuri care reprezintă amenințare la sănătatea publică droguri (fără autorizare): considerat contrabandă; posesie de bunuri care reprezintă amenințare la sănătatea publică fără autorizare: considerată contrabandă. Ea era dată de mai mult timp în urmărire de autoritățile din Franța.

N.S.T. făcea parte dintr-o rețea care făcea trafic de stupefiante pe teritoriul Franței, folosindu-se de mașini Mercedes. Astfel, procedând la percheziționarea a două astfel de autovehicule ofițerii vamali au găsit șapte genți conținând mai multe cărămizi de iarbă de cannabis, învelite în plastic și împachetate în plastic incolor (în prima mașină) în greutate de 99 de kg și patru genți cu cărămizi de cannabis având greutatea totală de 90 kg (în cea de-a doua mașină în care se afla și N.S.T.).

Românca a acționat timp de doi ani ca traficant de droguri

N.S.T. a declarat că a participat pe o perioadă de aproximativ doi ani la activități având ca obiect traficul de stupefiante, desfășurate între Spania și Italia în împrejurările în care acestea erau organizate de către dealeri români. Ea primea o sumă de bani, respectiv 500 euro pe călătorie, iar pentru acest ultim transport realizat în cadrul unui convoi alcătuit din șase mașini, i-a fost dată suma de 2.000 euro. În urma cercetărilor efectuate au fost identificate toate autovehiculele implicate în transportul de droguri supravegheat.

Ce a spus instanța

Instanța a a luat act de consimțământul la predare al persoanei solicitate N.S.T. și a admis cererea de punere în executare a mandatului european de arestare emis față de persoana solicitată la data de 26.02.2019 de către Parchetul de pe lângă Înaltul Tribunal din Toulouse – Franța. Totodată, instanța a dispus predarea persoanei solicitate către autoritățile judiciare din Franța, cu respectarea regulii specialității predării, prevăzută de art. 117 din Legea nr. 302/2004, în vederea executării restului de pedeapsă de 3 ani închisoare rămas de executat din pedeapsa de 4 ani închisoare aplicată prin sentința penală din data de 06.12.2018 a Tribunalului penal din Toulouse - Franța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba da are gen! TRAFIKAKA
2
0
Replica pulii de analfabeti. Traficant nu are gen feminin. Boilor.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108